Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj daste namesto smetane?

kaj daste namesto smetane?

moj sin bo v petek star 4. leta. ker imajo v vrtcu navado, da kaj prineseš takrat za posladkat, sem se odločila, da bi spekla jagodno rulado. vendar nastane problem. to rulado, ki jo delam je nadev iz smetane. v vrcu pa so rekli, da naj ne bi bilo peciv iz smetane. torej, akj naj dam namesto smetane?

ali imaste kakšen super recept za rulade ali kaj podobnega?
kaj pa ve spečete otrokom najraje?

hi
Jaz bi na tvojem mestu dala šlag kremo.

Jaz bi ti pa odsvetovala pecivo iz jagod, saj je jagoda kar močan alergen in vprašanje, če lahko vsi otroci potem jejo to pecivo. In potem bodo žalostne očke, ker eni jejo, eni pa ne smejo.

Helena

Kaj pa rastlinska smetana in namesto jagod marelice?

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Namesto smetane lahko uporabiš pasirano skuto, ki ji primešaš poljubno sadje in dodaš še malo sladkorja (zadnje ne nujno).

Kaj pa če bi poskusila s kakšno kremo.

In še en recept za rolado:

Bananina rolada

Biskvit:7rumenjakov stepi z 7žlicami sladkorja in dodaj 7žlic moke in na koncu sneg iz 7beljakov.

Krema:2jajci,10žlic sladkorja.1dcl mleka,1žlica moke,vse skuhaj na pari,da se zgosti.Raztopi 20 dag margarine in 3 rebra cokolade ter primešaj prejšnim sestavinam.

Nadev:4 banane

Biskvit premaži s kremo in na desni in levi rob daj po dve banani eno za drugo ter zvij.Potresi s sladkorjem v prahu.

Ko odrežeš kos rolade,je tako kot da so oči.

Recept je na prvi pogled zakompliciran,pa ni tako hudo.

Haloo, bere se njam!

Moj možek se že oblizuje;-))))))))

Hvala!

Dober tek

Samo po moje v vrtcu ne bodo srečni, ker pecivo z neprepečenimi jajci lahko vsebuje salmonelo. Čeprav tale krema je okusna.

Dober predlog je skuta. Tisti s šlag peno pa umetno smetano pa si malo preberte o aditivih in izboljševalcih okusa, pa knjiga Za otroke kuhajmo zdravo, ker večjo svinjarijo bi težko dajali otrokom (še Vegeto pa instant juhe dajte zraven, pa bo).

Kaj pa če se izognete vsem nevarnostim alergij in salmonel, pa praznujejo v vrcu s sadjem? V našem vrtcu že nekaj časa ne dovolijo peciva, priporočajo pa sveže in suho sadje za praznovanja.

Jaz bi se pa na tvojem mestu izognila problemu, ki bi lahko nastal, če bo kateremu od otrok mogoče slabo in ne bi pekla peciva sama doma. Se bi kar malce bala, čeprav se recimo pri nas doma še nihče ni zastrupil z mojimi sladicami ;)) Ampak saj verjetno poznaš Murphyjev zakon ;(((

Zadevo lahko imenitno rešiš, če kupiš kupljeno sladico, pa račun spravi za vsak slučaj.

Patricija, ali v vašem vrtcu dovolijo doma spečena peceva? Pri nas mora biti obvezno kupljeno in zapakirano. Mislim, da je tako po vseh vrtcih – zakonsko določeno.
Raje še enkrat vprašaj v vrtcu, da ne bo potem razočaranja.

Pa veselo praznovanje!

tudi v našem vrtcu ne dovolijo doma pripravljenih zadev. obvezno mora biti zapakirano, z deklaracijo. tu so kar strogi.

Tudi pri nas ne dovolijo sveže pečenega peciva, razen……če ga pripravijo otroci sami kot so si ga naši. Mamica je prinesla tortne oblate, kompot, sadje, smetano in so potem sami namočili biskvit, narezali sadje, v kuhinji stepli smetano….in pojedli. So bili baje najbolj veseli. Dobro so se domislile naše tovarišice, ni kaj:))))

Ne, doma pečena peciva niso dovoljena niti pri nas. Vsako pecivo mora biti originalno zapakirano z datumom uporabnosti, vsemi sestavinami, in imenom proizvajalca. V nasprotnem primeru lahko odgovarjaš za celotno skupino v primeru kakšne slabosti, bruhanja.

Lepo praznovanje,
LPT

Tole še moram dodat oz popravit.
Rolada se z obeh strani zvije proti sredini.

V tej kremi ni surovega jajce,ker se krema skuha na vodni kopeli.

Samo v opozorilo – če v vrtcu dovolijo prinešeno domače pečeno pecivo, potem kršijo zakon! In jaz ne bi rada imela otroka v taki skupini! Naj bo tvoja kuhinja še tako dobra in varna, otroci so na prevelikem tveganju, ker morda od koga pač ni tako “neoporečno”.

Da, tudi mi prinesemo za posladkat, ampak kupljene stvari (in originalno zapakirane), torej ne iz slaščičarne.
Mi smo v vrtec prinesli ruladice od Žita, ki so zapakirane in z deklaracijo. Edino, kar lahko prinesemo v vrtec nezapakirano je – sadje.
Preveri, če res dovolijo doma pečene stvari, nam so na prvem roditeljskem povedali, kaj lahko in kaj ne in doma pripravljene jedi so bile prepovedane.
Lp
T.

na roditeljskem sestanku niso prepovedali doma narejenih peciv. vem, da so prejšnji teden kar dve mamici prinesli doma pečeni torti.
bom še malo razmislila.

hvala

Tole je pa odlična ideja, Solzica**!
Vse, kar prineseš, je zapakirano in z deklaracijo (tako kot zahtevajo v vrtcu), pa še dela imajo ogrooomno. Si bom zapomnila. :-))

Pri nas mora biti vse, kar prinese otrok v vrtec, original zapakirano. Nobenih domačih izdelkov.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

solzica enkratna ideja! Tortne oblate so zapakirane, ostalo tudi po ps (v dozi itd.) genialno.

tudi pri nas je od nekdaj prepoved prinašanja doma narejene hrane (tako je bilo že pet let nazaj v nekem drugem vrtcu od starejše hčerke).
Meni je bilo sicer vedno hudo, da kupujem nekakšno pecivo, piškote, ker rada pečem, a tako pač je – to je higiensko neoporečno, prekontrolirano.

To ni dovolj, da uniči salnomelo, če je slušajno v jajcu.

New Report

Close