kaj dati v olivno olje (za telo), da bi dišalo?
V oljčno olje seveda lahko dodaš eterično olje. To se pravzaprav zelo veliko uporablja, ker je oljčno olje za nego kože res izvrstno. Seveda je tudi tukaj zelo pomembna kvaliteta oljčnega olja. Slabo olje je le maščoba, dobro olje je zdravilo za našo kožo.
Katero eterično olje uporabiti je pa zelo odvisno od tipa kože, ki ga imaš in od tvoje občutljivosti na posamezne sestavine.
Bom napisala tiste, ki jih poznam. Nekatere pripraviš sama za druge kupiš pripravljeno eterično olje in ga dodaš po navodilih. Jaz ti svetujem, da na začetku dodaš nekoliko manj in probaš na manjšem koščku kože kako ti bo odgovarjalo. Pomembno je vedeti, da eterično olje ni le dišava.
Rožni les – posebej primeren za suho kožo
Jasmin – spodbuja prekrvavitev in pospešuje obnovo kože
Sivka – je rahel antiseptik in primerna za vse vrste kože. Odlična je za nego zrele kože, kakšne gubice, po depilaciji, za celjenje ran, aken, pikov žuželk, posebej umiri srbenje, slergije
Vrtnica – najbolj uporabljeno eterično olje. Bolj odgovarja suhi koži.
Pomaranča – je odličen tonik. Deluje proti glivicam. Koža je hitro preobčutljiva na to eterično olje.
Limona – enako previdno kot pri pomaranči
Kamilica, čajevec pa še kaj sem sigurno pozabila. Seveda lahko olja tudi kombiniraš vendar potem pazi na razmerje, da ne bo premočno.
Jaz uporabljam tole; http://www.soline.si/ponudba/lepa_vida/olje_telo_mediteran
In mi je super, priporočam!
Meni so tale zakon. Se jih pa dobi samo v salonih.
Če se ne spoznate na eterično olje odsvetujem pacanje ali prevelike količine, ker hitro pride do vnete kože ali alergij. Sem bila tudi sama kljub opozorilu prepametna in potem vsa lisasta:) Drugače se pa občasno, ko imam ravno olivno olje, tisto čisto navadno namažem in je res super za kožo. Če je tisto cenejše je ravno fajn razredčeno, da nima premočnega vonja pa vpije se tudi prej kot čisto olivno olje. Drugače pa zelo kakovostno olivno olje dobite v lekarni in tam vam lahko tudi svetujejo v kakšenem razmerju se meša in s katerim eteričnim oljem.
Jaz ponavadi dam preverjeno, domače olivno olje v embalažo od navadnega modrega Nivea mleka, v kateri pustim za 1cm, ali 2 cm tega mleka, potem to uporabljam za kožo na morju, na lase pa dajem čisto olje.
Poskusi kupiti olivno olje naših domačih proizvajalcev, oz. iz severne Istre, če slučajno imaš pri sebi dalmatinsko olje, je le to bistveno bolj aromatično oz. močnejšega vonja.
Istrsko olje je bolj nežno in nima tako izrazitega vonja.