Kaj Dedek Mraz prinese otrokom v vaših službah?
Kar ne morem verjet, da otroci še dobivajo darila iz podjetij, kjer so zaposleni starši! Resnično sem bila mnenja, da je ta navada bila le v prejšnjem sistemu, ko smo bili mi otroci. Moram priznat, da sedaj ne poznam NOBENEGA z našega konca, kjer bi še to prakticirali. Sem pa s Primorske.
Mame in otročki, res ste lahko veseli!
Ne pri meni, ne pri možu dedek Mraz ne prinese ničesar otrokom zaposlenih. Ravno tako se ne nakazuje nobenega denarja v dobrodelne namene.
Počaka pa moža v službi darilo – božičnica z dobrim in koristnim darilom, ki se ga vedno razveseli cela družina.
Dokler ni bilo forumovskega dedka Mraza, smo bili kar malo žalostni (sploh mami:)), zdaj pa sijemo od veselja (hvala Analina, Kaja in Primož)!
V mojem podjetju nič, v moževem (prej tudi mojem) se pa zelo zelo izkažejo in potrudijo. Popišejo vse otroke, letos jih je bilo 56, po spolu, starosti, velikosti oblačil – v vse detajle. Nato pripravijo res širok izbor daril, vsaj po 3 različna za vsako starostno skupino od novorojenčka do 10 let. Izbor obesijo na mrežo, s slikami in opisi, pa si lahko vsak ogleda in naroči, kar mu je najbližje. To velja za igrače. Letos je bilo med drugim na izbiro vse, od igralnih podlog, mini gym-a za najmlajše, do legic, garažnih hiš, 100 družabnih iger, lego-perlice, govoreči lonček, kamion s kockami različnih oblik, komplet lesenih kock, komplet orodja … res dobre igrače, ki niso poceni. Lanski govoreči lonček, ki smo ga dobili, čeprav na prireditev samo nismo mogli (bolan), je še vedno zelo aktualen. Zraven je vsak dobil še kos oblačila (ki je presenetil tudi starše, saj ga nismo pričakovali), naš recimo lepo pleteno jopo in termo trak, pa seveda obvezne bombone. Pa igrica in DM v Lutkovnem, za OBA starša in otroka.
Mislim, da so se več kot izkazali do otrok svojih zaposlenih.
Pri nas jim organizirajo plesno skupino, lani je zraven pela Romana Kranjčan. Za darilo smo dobili pa eno fino igračko.
Pri možu pa je še bolje. Že zdaj je dobil po e-pošti seznam daril, pa sva izbrala kar se nama je zdelo najbolj primerno (cca 25 različnih igrač na seznamu). Pa organizirali so lutkovno predstavo. Ker je hčerka še premajhna za predstavo, smo darilo že dobili, zraven so nam dali pa še eno fino roza trenerkico.
Sem bila res prijetno presenečena, saj sem mislila, da ker pač ne gremo na predstavo tudi darila ne bo.
V moževi službi so imeli letos Miklavža in so se zelo potrudili. Najprej je bila predstava s čarovnikom, v kateri so zlasti starejši otroci zelo uživali, potem je prišel Miklavž, vsakega otroka posebej poklical k sebi in mu izročil veliko in bogato darilo. Naša enoletna punčka je dobila vlakec s kockami ki sopiha in igra, lonček presenečenja in razvojne kocke z živalmi vse od Fisher Price.
V moji službi pa je bila najprej zanimiva predstava Kako biti srečen primerna tudi za najmlajše..veliko balonov..bombončkov..pijače v sami dvorani..potem pa so deklice glede na starost in dečki glede na starost dobili darila Dedka Mraza. Naša punčka je dobila veliko škatlo s kockami za 1-6 let PlayM in ljubko plišasto miško.
Lp,
M
Pri možu nikoli nič, pri moji bivši službi (ki žal več ne obstaja) pa dve igrači in animacija: čarovnik ali Romana in to zadnje je bilo meni ful všeč. Lani štampiljke in kasetar, ki smo ga doma že imeli. Če ne bi pričakovali drugega otročka bi ga podarila naprej, tako pa ga bo lahko imel drugi. Eno leto je bila formula na daljinca, ki se je žal kmalu pokvarila, drugič pa je bi lesen meč in ščit, ki je spravljen v kleti, ker se mi zdi nevaren. Letos pa komaj čakamo “našega” dedka mraza (overnetovga) ;)))
Pri mojem možu pa dedka mraza organizira sindikat in imajo darila razdeljena glede na starost otrok. Naša tamala je lansko leto, ko je bila stara šele 2 meseca dobila plastičnega konjička, na katerem se lahko guga ali pa vozi, 3 ribice za v vodo, ki piskajo, 1 knjigico A4 formata ter lončke v obliki sodčkov, ki se zlagajo eden v drugega. Mislim, da je tako prav, ker za majhne otroke res niso primerne samo sladkarije. Celotna vrednost darila je bila po moji oceni okrog 10.000 sit.
Pri možu so dobili bone in sami kupimo, kar otrok pač potrebuje ali si želi. meni se zdi to super, saj smo lani tako sami kupili, kar smo vedeli, da bi mali imel (kocke). Letos je ravno tako. Kaj (če sploh kaj) bo pa pri meni v službi, pa ne vem. Itak je pa tu še forumski dedek Mraz.
:)))
tudi pri meni v službi otrokom pripravijo predstavo, pride Božiček in vsakemu otroku da knjigo, nekaj sladkarij in bon.
Pred leti pa smo bone dobili vnaprej, darila kupili in so jih potem tam dobili. Verjamem, da je za organizatorje tako lažje, za otroke pa žal manj zanimivo, sploh mlajše.
Ampak še dobro, da sploh kaj je.
Lani je v moževi firmi bilo praznovanje, prišel je Dedek Mraz, pa neko rajanje je bilo…vsak otrok od o-15 leta pa je dobil lepo in uporabno darilo vredno tam okoli 8000 sit. Mi smo bili zadovoljni. Kako bo letos še ne vem, ravno sem govorila z mojim dragim po tel., da je dobil vabilo na delu za praznovanje, ki bo 18., joj forumski Božiček bo pa 19! Mali bo čisto zmešan od vsega…ah, samo , da se imamo lepo…;-)))
lp
Pati
Mož je sp, jaz prakično brez službe in edini Dedek Mraz letos bo na MON.
Pred leti jo je prijavil na podelitev moj oče v svoji službi. Dedek Mraz je priletel s helikopterjem in zasul otroke z darili, izbrano je bilo podobno kot letos tu na med.over.net, po starostnih skupinjah. Otroci so bili navdušeni.
Mi smo res srečneži, saj se obe firmi zelo potreudita.
Ravno smo s predstave, ki so jo za otroke pripravili v moji službi:
(Sten Vilar – kratka in prijetna predstavica), prišel je še dedek Mraz in otrokom prinesel darila v skladu z leti.
Sinko (18m) – FisherPrice …en glasbeni voziček z žogo, ki ga lahko vleče za sabo, se igra z žogo… in simpatičen mali mehki slonček s knjigico v roki
Hčerka (3,5 let) – plastelin s stiskalnico (za “špagete”raznih oblik), štempiljke in voščenke, radirka, 6 majhnih barvic, “delovni zvezek” za 3-letnike, vrečka bombonov, lizika, čokolada
V moževi službi dobijo denar, doma kupimo darila, jih zavijemo in prinesemo v firmo. Tudi oni imajo predstavo in Dedka Mraza, ki darila razdeli, hkrati pa še kup dobrot (vsaka družina, ki pride na predstavo, nekaj speče).
Pri nas pa ima očka v podjetju Dedka Mraza. Ravno v petek gremo v podjetje, ki so nam organizirali presenečenje. Kako bo, še ne vem.
Pri moževem podjetju pa tako izvajajo: posebej za punčke, posebej za fantke, ter na leta tako, da po starosti kupijo darila, in to mi je všeč. Komaj čakam. Jupiiiiiiii, da bo moj Tadejček videl Dedka Mraza. Sedaj že razume, prej pa ni vedel. Pa še to. Jaz sem rodila 1. novembra in mož je vseeno dobil darilo in smo dobili takooooooo velikekga pliš Zajčka, da se lahko gunca na njemu.
P.S. Primorka, tudi jaz sem z Primorske in moževo podjetje ima Dedka Mraza.
Lep pozdrav in veliko smeha v teh decemberskih dneh!
Doroteja
jaz sem ena tistih tajnic, ki ne zna ustrežti 20 otrokom 13ih staršev. Sem nesposobna a ne? Pa tudi ena tistih tajnic sem, ki sploh nočem poslušati nasvetov 13ih staršev. Sem eno leto poslušala in kupovala: copatke v roza barvi št. 25, pa ne preveč toplih, pa ne preveč hladnih, pa ne takih, ki se hitro strgajo, pa take, ki se perejo aja: vse za eno in isto punčko. In tako je spet pri tem, da otroci (tudi moj) dobijo sladkarije, darilni bon in konec.
Ojla, tajnica!
20-tim otrokom, no, predvsem 13 staršem je nemogoče ustreči.
Pa vendar … so v moževi firmi odkrili super rešitev.
Staršem dajo denar, ti kupijo darila, zavijejo in napišejo imena in nato najpomembneje – organizatorji poiščejo dobre lutkarje, poiščejo Dedka Mraza in nastane prijeten dogodek, kjer je vedno prijetno. Torej – mogoče ideja za naslednje leto?
Se mi zdi, da je prihod Dedka Mraza in predstava (lutke, pesmice, čarovnik – karkoli že pač) skoraj pomembneje, kot darilo samo.
lp
Smrk, smrk, mi tudi nič. Kako zavidam vsem tistim, ki vam firma nameni denar, da jim kaj lahko kupite, potem pa daste dedkom mrazom da razdeli. Smo že parkarat skušali doseči, pa nas ima premalo otroke (20 ljudi), sindikat tudi noče nič slišati….
So pa nam za letos obljubili “božičnico”, hja, 15.000 Sit. Ni veliko, je pa boljše kot nič.