Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj delajo ginekologi ???

Kaj delajo ginekologi ???

No , tisti , ki kdaj zaidete na forum mladi , he , he , zdajle bi se Slatki raznežil – njemu so teme o ginekologih zelo pri srcu :)))

Dobro , zdaj pa resno !
Naslov je in ni zavajajoč !
Tako se prašujem , odkar sem slišala za velemudro odredbo , da nam ženskam pripada socilani pregled in odvzem brisa samo na vsake tri leta . Z obrazložitvijo , da bomo tako bolj zaščitene kot smo bile do zdaj ???!!! HALO ?!
Pri nas je rak na materničnem vratu v porastu , še do nedavnega so ginekologi vpili , kako da je treba vsako leto na kontrolni pregled , pa kako da bodo pošiljali vabila domov , pa ….
…zdaj pa to !
KAJ DELAJO IN PRAVOJI NA TO GINEKOLOGI ?

lisička posluša poročila in se čudi , kako si vlada upa pri vsem tem kupiti tako carsko letalo in biti prepričana , da jih narod ne bo nasadil na kole – prej ali slej , upam

Madona zdej si me pa spomnila,da se moram prijavi na ta zoprn pregled..uhhh lisička..

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Pravzaprav, nič pretresljivega. Je pričakovati še mnogo več neumnosti, kot je ta njihova odločitev tokrat. Sama vem, da moram zdaj na pregled, vem pa tudi, da ko se mi bo zdel naslednji pregled nujen, bom šla, pa čeprav bo pred menoj in za menoj grmelo…..najprej jaz…pol pa idiotske odločitve!!

lp, zajček

Kot samoplačnica ali kako ?

lisička bi tudi morala, pa nima keša, barabe

Sorči lisička, pa muca, ker skačem v sredo ( moč navade, kaj češ, ostalo še od sobote ), kje je tdaj RTFM ??

lp, zajček

Muca se bo naredila francoza,bo poklicala in se čisto nevedna prijavila pa pregled.Bomo vidli,kak bodo reagirali oz kaksno pojasnilo bodo dali.Mislim da je taka odločitev čisto mem.Mislim,da jim kaj takega nikakor ne bo uspelo.Saj zdrava Človeška pamet pravi,da je letno pregled z vsemi pstopki pač nujno potreben.Resnično zanimivo trapasto razmišlanje tistih,ki zal ne razmišljajo z glavo.Me zanima,kaj se zgodi resnično s tistim “Rizičnin” skupinam žensk ,ki so v takih letih,ko se razne bolezni bolj hitreje pojavljajo in jih takile raztegnjeni pregledi dobesedno pokopljejo žive.pa še neki.A zdej,če boš imel razne težave ali pa če se odločiš zanositi potem milo pohlevno čakal čakal..da prideš na vrsto eh ne ne tko sigurno ne more bit.

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Že prav , saj tako mislimo vsi !
Ampak problem nastopi tam , kjer zmanjka denarja !
No , mislim , da od nas se najbrž nobeni ne godi tako hudo , ampak , naši politiki stalno nekaj nalagajo o socialni državi.
Vemo pa , da je pri nas procent revežev lepo v porasti !
Najbolj je pa mene razbesnela obrazložitev te odločitve !

lisička znori , če jo imajo za neumno – naj ji povejo v fris , kar hočejo , le za trapasto naj je ne imajo

Da ne bi mislila, da bom še kaj plačala, nimam! Ampak grem do vrha te piramide, če je treba, mi je figo mar, kdo sedi na stolčku. Ma to je zato, ker folk vedno požre vse, kar nam zvarijo u loncu!!

A res misliš , da ne ?
Če ti povem mojo zgodbo z zobozdravnikom , ki me je z zlomljenim zobom pustil čakati več kot dve leti (!) – ker je pač taka čakalna doba , dežurni me ni hotel vzet , ker jemlje samo bolečinske primere , kot samoplačnica pa bi lahko prišla na vrsto isti dan.
No , ker se zobarja bojim , sem nekaj časa penila , potem pa čakala – zdaj pa mi tlačijo v zob tiste grozne igle in mi uničujejo živec – skratka, zob je fuč !

Drugi primer . Na magnetno slikanje glave čakaš v povrečju šest mesecev , aparat pa stoji ne polno obremenjen , ker pač zavarovalnica plača samo tako in tako število pregledov , več pa nikakor ne. Ko je kvota polna , smo končali. Ljudje s tumorji na možganih pa lahko čakajo – saj če bodo vmes škripnili , se bo samo prihranil denar za drago zdravljenje !
A misliš , da ni to ta logika ?!

Ne morejo tega nardit ?
A misliš , da jim je mar za kaj drugega kot denar ?

mater , sem razp….

Ja , saj !
Kaj pa , če nikogar ne poznaš ?

A si poslušala tisto , kako dragi so preventivni pregledi naših politikov ?
Saj je razumljivo , da se oni ne sekirajo , saj zavarovalnica ali pa vlada plača glih vse , kar si izmislijo. Če bo njim kaj , brez panike , NJIM bo pomagano . Na naš račun , ne na njihov !

lisička

Nima veze to, ali jih poznaš ali pa ne. Jaz vem lisička, da če bi bilo nujno, bi šla do odgovornega, in verjemi mi , tudi prišla na tist ginekološki stol, zlepa ali zgrda…ker saj pravim, meni ni važno kakšno titulo kdo nosi in ima, me ne gane, je človek kot jaz, ni “bog “, da bi se plašila pred njim. Ker ko gre za moje zdravje, ali zdravje meni ljubih domačih ali tujih, potem me ni moč ustaviti. Takšna sem, res že od nekdaj za te stvari..
Sicer res nikoli na vrat na nos, vedno počakam, pa malo potrpim, ko pa je višek, potem odreagiram… Tako je to !

Imam to “nesreco”, da moja “izbrana” ginekologinja dela samo “za placilo” in to na Klinicnem centru, ceprav sem si jo kot zdravnico izbrala ze pred tem “smornom” o placnistvu in samoplacnistvu. Tako me “redni letni pregled” – slisi se, kot bi hodila k mehankarju – stane 3.500 sitov (upam, da se velja ta cena). Na vprasanje zakaj – dobim samo odgovor – srecni ste lahko, ker ste si jo lahko “izbrali” ….. saj ji ne oporekam strokovnosti, ceprav se mi zdi, da je “gledanje pick” ratalo le prevec donosen posel – moti me to, da si obravnavan kot kupec pri branjevki na trgu …. “naslednji prosim” .. skoraj brez besede prosim 🙁 … in potem slisis razne floskule o preventivi pa visji rodnosti pa ….

razkajfana cebelica

Uf, lisicka, tule so tudi meni stopili na zulj. Ampak kaj sploh lahko storimo? Tiste, ki skrbimo za zadravje, bomo pac izvlekle denar, druge pa…. Meni gre to tudi totalno na zivce, ko so se pred kratkim ugotavljali, kako smo slabi v primerjavi z nekaterimi drzavami glede preventive raka maternicnega vratu, posiljali vabila,…zdaj pa to! In ce ginekolog(inja) enkrat ne bo dobro vzela brisa, lahko zenska izgubi 6 let!!! To pa mislim, da zna biti pri raku ze kar odlocilno!

Potem pa se slisis nekaj takega, da Vzajemna izplaca direktorju 80.000 mark (to je bilo, ko so marke se bile) odpravnine, studentom pa ne izplacajo 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} visje tarife za nocno delo….

Vse to mi gre pa res na kozlanje!!!!!!!!

Pozdravljene ,
strinjam se z vami , da je vedno težje poskrbeti za zdravje .Če nas ne stiska čas je pa to zihr denar . Jaz sem ginekološki pregled imela lani in dovolj je bila zzzs kartica . Sedaj me prav zanima kako bo dalje …kot npr. če plačaš prideš hitro na vrsto , sicer te dajo malo manj kot na čakalno vrsto . Pri vseh specialistih je enako . Obiskujem zobozdravnika , ki je zame zakon , toda plaaačaam . Sicer , lahko bi obiskovala drugega toda rezultat ne bi bil tak kot si ga želim . Tako je tudi z zdravo prehrano , razgibavanjem itd. danes vse stane …. , država pobira in nas uči: “snadži se “….. In nenazadnje res je s triletnim čakanjem se lahko zgodi marsikaj . To bi lahko bilo nekako takole :
pacient pride do zdravnika in mu potoži : zdravnik , jaz vsako jutro opravim veliko in malo potrebo ob 7 uri .
zdravnik : pa to je super .
pacient : toda , jaz se zbudim ob 8 uri .
pozdravček
pati

patricija

Ma veš , kaj mene jezi ?
To , da plačujemo obvezno IN dodatno zdravstevno zavarovanje , od tega imamo pa vedno manj. Že obvezno bi v moralo kriti osnovne zdravstvene storitve , pri nas pa je postalo tako , da jih niti dodatno ne več !

Če primerjamo naše stanje s tujino . Vedno poslušamo ,kako je grozno v ZDA pa drugod , ko ljudje zbolijo in ostanejo brez vsega , če hočejo plačati zdravljenje oz. ga sploh ne morejo .AMPAK – to se zgodi le tistim ,ki NISO DODATNO zavarovani , kar mi smo , kar vsi po vrsti !
O Avstraliji ne bom govorila , tam je sociala tako visoka , da dodatno zavarovanje pride v poštev le , če želiš vrhunske , hotelske storitve v bolnici ali neke prav posebne strokovnjake ipd. Prav o tem mi je pripovedoval tast-zdravnik , ki je bil povabljen na ogled ene kao socialne bolnice – pri nas še pod luksuz-zavarovanje ne pride tako razkošje !

Kam naj se ženske obrnemo , da rešimo svoje pravice ?
A na varuha človekovih pravic ?
A spadamo v to kategorijo ?!

lisička je strahotno ogorčena

ali ni ze funkcija “varuha pacientovih pravic” …. tako so vsaj nekaj casa nazaj govorili …..

cebelica, ki je tudi strasansko ogorcena nad stanjem v zdravstvu ….. pihhhhhhhhhhhhhhhh

Lisicka ni problem v ginekologih, seveda je dobro ce hodite na pregled vsako leto, ampak drzava klesti kam bo dala denar, torj ce zelite vec pregledov, plačajte. Samo to jim je v interesu.

Poudarjam, da naš Pušenjak ni tak, še preveč vas tolerira, pa dela samo preventivo državi in to brezplačno.

Mogoče bi pa bilo res manj pregledov, če bi sem poslali še kakšnega strokovnjaka in ga seveda stimulirali za pomoč, eden jih manj stane kot deset pregledov na mesec.

tako to gre, vse je povezano z denarjem, ne misliti,d anočejo delati, ne smejo preveč, ker gre preveč denarja, saj je jasno da se v privat kliniki nobenega ne branijo, saj mora vsak plačat.

primož

Srečnga pa zdravga!!!

Forum j”Ginekologija” e zlata vreden …. vendar pa le moras obiskati ginekologa, da ti vzame bris. Ker ta “vzorec” bi naj bil “preventiva”. Preventiva v tem, da si kolikor toliko pomirjen eno leto, da se s tvojim maternicnim vratom in njegovo okolico nic ne dogaja. In ob vseh zavarovanjih (osnovnih in dodatnih), Ti “pripada” pregled na 3 leta.

Sramota!

Lisička, jaz sem čist zgrožena nad tem. Z našim zdravstvom je vse vredu, dokler kaj ne rabiš. Potem se pa vse sesuva. Tast je imel operacijo zaklopk (seveda povezah, sicer bi najbrž prej umrl, kot dočakal), če rabiš zobarja je isto, če rabiš alergologa, čakaj pol leta, na okulista isto… Mislim,da je pa tale z ginekologom dosegla višek….

No , saj ni bilo vprašanje , koliko in kaj konkretno delajo ginekologi. Vem , da se ne branijo pregledov , pa da naredijo na socialo toliko , kolikor jim plača zavarovalnica. Sama imam krasno ginekologinjo , svaka ji čast , sicer dela kot samoplačnišk aambulanta , ampak nekaj nas pa le vzame preko zdravstven eblagajne . Problem so zavarovalnice in to , da jim vlada in mi – posredno , dajemo tako proste roke , da počnejo , kar hočejo. Kar verjemi , da ima zavarovalnica dovolj sredstev , da bi lahko plačala vec pregledov !
Stvar je v tem , da so bili ginekologi tiho , ko so začele padati “strokovne” obrazložitve , kako bomo pa ženske zdaj celo bolj zaščitene , kot smo bile. Že ves čas pa ugotavljajo , da pri nas hodi na redne letne preglede le slaba polovica žensk. Torej do sedaj ni bilo poskrbljeno niti za večino žensk – zdaj , po novem pa bo in to celo bolje ! Mislim !!!
Ginekologi pa tiho !
Kaj zdaj – a naekrat menijo , da je dovolj , če hodimo na redne 3-letne preglede , pa bomo celo še bolje oskrbljene ?!
In tisti rak na materničnem vratu , ki je ravno pri nas v porastu , v nasprotju z Evropskimi državami , kamor bi tako radi prišli ?!
Mene ne skrbi le zase , skrbi me tudi za moje hčere in vnukinje , če jih bom imela!
Pa taka brezbrižnost žensk ob vsem tem ?
Bistveno večji odziv se je zgodil na Emo in tele uboge Sestre , ki pa še teh mizernih ženskih problemov nimajo 🙂

Kje je zdaj tisti slavni forum ali kaj že za ženske pravice , a jih motijo samo reklame z nagimi ženskimi ritkami , drugega nič ?!

In seveda bom plačala , če bo treba , kaj pa drugega ! Ma če bi šlo za poslanske riti (pa brez zamere) teh debat ne bi bilo treba !

No , malo sem se skašljala !

Spodaj navedeno je majhen odlomek iz za moje pojme izredno dobrega Ireninega odgovora na forumu “Kako ziveti z rakom” – tema “Statistika raka” .. Osebno bi rad priporocil, da si clanek v celoti preberete, ker morda lahko komu se hudo pomaga… Navajam le nekaj malenkosti o zenskih rakih, tam so obravnavani tudi moski! Pa brez vsake panike. PROSIM!

“Podobno kot v ZDA, zahodni in srednji Evropi je bil tudi v Sloveniji rak dojk v letih 1978-87 na prvem mestu med raki pri ženskah (21 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vseh rakov).Zaradi majhnih možnosti preprečevanja ima večji pomen zgodnje odkrivanje. Ženske naj si po navodilih redno vsak mesec pregledujejo dojki. V področjih, kjer je zbolevnost visoka, pa naj bi bili za vse ženske, starejše
od 50 let, organizirani redni rentgenski pregledi dojk (mamografija) v razmiku dveh let.

Rak materničnega vratu je bil s 6 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v letih 1978-87 na petem mestu. Incidenca je upadala od leta 1963 do leta 1979. V opazovanem obdobju pa je bil povprečni letni dvig 0,8 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.Verjetnost zbolevanja narašča, čim mlajša je ženska ob prvem spolnem odnosu in čim več spolnih partnerjev ima sama ali njeni partnerji. Domnevajo, da gre za neko obliko spolne bolezni, čeprav povzročitelj še ni dokazan.Preučujejo viruse, predvsem nekatere tipe virusa papiloma. Neodvisno od tega pa verjetno povečujeta nevarnost zbolevanja kajenje in številnost porodov. Sum, da neodvisno škodujejo tudi tablete proti zanositvi, še ni
potrjen.

Rak materničnega telesa je bil s 7-odstotnim deležem v letih 1978-87 na četrtem mestu med raki pri ženskah.
Incidenca je zmerno naraščala, za povprečno 2,4 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} letno.”

JEŽEK IMA Z NAVEDENIM SAMO DOBRE NAMENE…

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Začel bom od zadaj.

Vlade ne bo nihče nataknil na kole, ker imamo pri nas še vedno dokaj lepo utečen način medijskega prilizovanja vladi.
Če seštejete koliko oddaj v stilu: Pogovor s predsednikom vlade, parlamenta, države, itd je na tv, poleg vseh ostalih političnih oddaj, soočanj in itak dnevnih poročil, boste vedeli o čem govorim.
Vedeti morate, da se vlada prekleto zaveda moči medijev, zato jih prekleto dobro obvladuje in servira javnosti informacije na njej ugoden način.
Tudi kar je kritike in negativizma, je v bistvu bolj producirano kot realno.
(Bemti, mi je žal, da ni Gabriela, on to obvlada do potankosti.)

In potem, kar pač slišiš – melješ.
Je pa res, da je naša opozicija globoko tam, kamor ginekologi gledajo, ter da se raje prička med sabo, kot pa nekaj konkretnega naredi. Janševa želja po oblasi se mi zdi močnejša od želje do konstruktivne opozicije, ker drugače si ne znam razlagat zbliževanja njegovih in Drnovškovih stališč.
Letalo me sicer ne skrbi, je pa nemoralno to kupit v takem stanju v državi.
Skrbijo me stvari ki se jih ne vidi in ki zanje ne izvemo.

Kaj pravite na to, da če recimo ukradeš nekomu mobitel, te čuznejo za pet let in niti nimajo zakonske možnosti, da bi te za manj, če pa posiliš ali leta zlorabljaš ne vem, hčerko, jo pa 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} takih odnese le s pogojno?

Upor Ljudstva? Malo morgen.
Dober dan Amerika, prihajamo.
Ja, ravno tako bo, oziroma še slabše.
Kapital se počasi konsolidira, lastništvo se počasi formira in to je to.
Koji k. se boš upiral, če boš na cesti?
Kdaj boš izvedel punt, če boš v službi cele dneve?
Kako se boš duhovno bogatil in rastel, če bo največja sprostitev nakupovanje v nedeljo, v največjem Šparu v Evropi, v BTC-ju, ki je itak last 10ljudi?

A se je kdo pobunil čez to, ko so nam pomaknili brezvezne ploščice na šipe od avta, za registracijo ?
A se bo kdo pobunil sedaj, ko na zelo nujnem ministrstvu (za infor. tehnologijo) pripravljajo NOV PRAVILNIK ZA MENJAVO TEL, ŠTEVILK?
V zadnjih 10letih bo to moja že šesta različna tel številka, pa se nisem še premaknil iz bajte.

V Ameriki je recimo na neki firmi masa plač taka in taka. Polovica te mase pade na direktorja, polovica na vse ostale. Približno 500 kratnik plače zaposlenega ima on. In komu se boš bunil, če je sistemsko tako urejeno, da se ti to ne izplača. Pač crkni, če ti ni kaj prav.
Je pa res, da v to drsi cel svet in da do sprememb bo prišlo, ker so razmerja že precej nenaravna. Ljudje se že vzdigujejo. To kar berete o Genovi, Parizu, Davosu, New Yorku, niso samo razbijači in huligani, med njimi je vedno več izobražencev, politikov, znanih ljudi.

Me gustas tu, zveni po ulicah, Manu Chao poje množicam, Bono se sprehaja med njimi, vlade jim pa infiltrirajo tiste, ki razbijajo izložbe in zažigajo avtomobile. A to se bo obrnilo, sem prepričan.

Oprosti Lisička, to nima veze s tvojim pregledom, ampak v bistu se vse tu začne in konča. Pri konjukturi rasti, nalaganju kapitala v peščico ljudi, opravičevanju razultatov lastnikom, itd…Boš pač ti malo slabše živela, zato, da bo nekdo drug bolje. Pa ne si mislit da Drnovšek in ekipa.
Oni so samo sluge v rokah pravih ljudi, za katere pa javnost niti ne ve.
Oni so tisti, ki bodo v tem letalu najbolj uživali, ker letijo poleg.
Stane Valant, na primer.

Njega bi lahko marsikaj vprašali.

Janševa želja po oblasti ? Mar meniš, Saško, da mu je toliko le in zgolj do oblasti, ali pa morda le vidi, da se nekaj gnilega dogaja v deželici naši, pa potem to tudi javno pove, vsled česa, postane globok trn marsikomu v peti. Tukaj izgleda, je najbolje, da si tiho in tuliš z volkovi v isti rog. Linčati je potrebno vsakega, ki misli drugače kot misli večina ! E, pa to ne gre, vsaj šlo ne bo več tako, le ljudi je treba osvestiti. Njegovi stranki z izjemo tistih sedmih mesecev, sploh nismo dali nobene možnosti, da se izkaže, morda pa le imajo nekaj v svojem programu, kar bi nam ” raji ” končno koristilo. Časa je bilo premalo, ali drugače povedano, ga sploh ni bilo. Sedanja ” vrhovna garnitura ” že dva mandata kroji usodo nas ovc, ki smo postali že popolnoma apatični nad vsem s čimer nas ” bombardirajo “, ker tako ali tako, kao nič ne moremo. Lahko ! Na naslednjih volitvah, dajmo možnost drugemu, ni nujno Janši, morda nekomu, ki mu bo uspelo vsaj delno omiliti narejeno škodo, pa morda tistemu, ki mu bo kot prvo važno socialna varnost človeka, kot osnova in pravilo, da bo ta človek lahko normalno s pridom funkcioniral v državi. Vse to, kar se pa sedaj dogaja, pa meni liči na eno veliko sv…..

Tu se pa ne strinjam s tabo, Čebelica, da je gledanje pičk postalo zelo donosen posel.

Jaz to zelo rad delam, pa nisem nič bolj bogat, nasprotno, včasih moram še plačat.

Vse kar si povedala je res, samo, če sem čisto iskren, bi najraje zamenjal vse politike v Sloveniji, da bi potem lahko volili druge.

Tako se res že 10 let samo karte mešajo.

Edino Iztok Mlakar ima prav:
Mi je vse glih za liberale, popolare, demokristjane, leve, desne, srednje, ker so ista pašta vsi.

Voli desus, liberale, kmete, plemenitega, mlade ali združeno listje, se mi zdi da vedno fališ. Žal.

New Report

Close