Kaj delate na morju?
če bi bila brez otrok, bi se šla zjutraj kopat, oziroma plavat, potem pa nazaj noter v hišo.
ker pa imam dva otroka pod 10 let, smo na plaži najmanj 4 ure skupaj in priznam, meni je to muka..ok, otroka uživata, hvala bogu se možu da in ju ful animira in se igra z njima, v bistvu tudi on v tem uživa, je kot velik otrok.
tako da meni morje ravno ni..ležati tam na plaži, je neudobno, če nimaš ležalnika, sem suha in čutim vsak kamenček, vročina , treba se je mazat, vročina mi niti ne paše, me kar glava začne bolet, pa vso kramo ki jo nesemo sabo..v glavnem, kar nekaj..
grem pa rada zvečer na morju se sprehajat, v mesto, kaj pogledat, na sladoled, pijačo..to pa zelo uživam..plaža, bazen, sončenje, to pa ni zame..
Uzivam na plazi, pod sencnikom na lezalniku. Preberem precej knjig, z mozem poklepetava, kartava, ogromno plavava, zvecer delava dolge sprehode. Guzva na plazi me niti ne moti. Ponavadi sva okoli 9 zjutraj ze na plazi, domov greva zvecer, po soncnem zahodu. Cas pred zahodom je zame najlepsi cas na morju. Sonce boza, ni bojazni pred opeklinami, voda topla, plaza prakticno prazna. 14 dni mi je premalo, vsaj 1x tedensko skociva se kam blizu na enodnevno kopanje. Zame je morje, knjiga in popoln odklop pojem uzitka. Morja mora biti v veliki kolicini. Hodiva pa ze leta v grcijo. Vse ostalo, od kolesarjenja do jezera, rek, potovanja, izleti…vse to si privosciva med letom.
Takole je pri nas. Nikoli nismo na enem mestu 14 dni. V času dopusta zamenjamo vsaj 3 kampe. Si potem v tistem času, ko smo na enem mestu ogledamo okolico in njene zanimivosti, preizkusimo lokalne specialitete… Jaz rada šnorkljam, kar dosti berem, na plaži mi je pa najlepše, po 18h, ko je že bolj mir in ne pripeka več tako. Včasih rentamo čoln, pa se mal klatimo naokrog. Včasih smo razpuščeni totalno in delamo kar komu paše. Je pa res, da so otroci že veliki in da gremo vedno z družbo na taka potovanja. In nikoli na Hrvaško v gužvo. Če bi imela na izbiro Hrvaško v sezoni ali hribe, se takoj odločim za drugo.
Iskreno ti povem, da tudi jaz ne vem. Meni je dolgočasno in zrem v daljavo. Za kopat mi ni.
[/quote]
Neskoncno uzivam!
Ravno ta pogled v daljavo in neskoncnost me sprosca, diham s polnimi pljuci, kar lebdim, tako dobro mi dene.
[/quote]
Da, da. Edino to delam. Meditiram…poskušam transcendentirat čas in prostor in zato potrebujem posebno plažo brez ljudske navlake-:)))…..in v vsakem letnem času.
Imam rada sonce, morje, poletje, vendar se na morju začnem hitro dolgočasiti. Imam občutljivo kožo in se moram zelo paziti, da me sonce ne opeče. Drugače pa – plavam zelo rada, samo plavati ne moreš ves čas.
Knjig, križank in sprehodov se tudi kaj hitro naveličam. Po par dneh imam dovolj in grem rajši domov. Sicer pa – sploh nisem tip za pohajanje, verjetno zato, ker sem že kot otrok pričela delati, tako da se sploh ne znam sprostiti.
Občudujem npr. mojo sestrično in moža, onadva non stop pohajata – pa na morje, pa v toplice, pa na izlet, pa na potovanje… tako je že celo življenje.
Neskoncno uzivam!
Ravno ta pogled v daljavo in neskoncnost me sprosca, diham s polnimi pljuci, kar lebdim, tako dobro mi dene.
[/quote]
Da, da. Edino to delam. Meditiram…poskušam transcendentirat čas in prostor in zato potrebujem posebno plažo brez ljudske navlake-:)))…..in v vsakem letnem času.
[/quote]
S tem transnevemkaj se ne ukvarjam, pri meni je to spontano
Ja, res je, pase pa to v vsakem letnem casu, samo da ne dezuje in ne zmrzuje
Najlepši čas v letu. Plavam, ure in ure. Se vmes potapljam. Lovim ribe. Počnem “ničesar” v obliki strmenja v daljavo. Berem na tone knjig v senci, knjig gre z mano ena potovalka, povprečno ena knjiga na dan ali na dva dni. Se neskončno dolgo pogovarjam z možem. Se igram v vodi z otrokoma, kolikor sploh še rabita mojo družbo. Dolgo spim ali pa zgodaj vstajam, odvisno od počutja. Kartamo. Klasičnega ležanja na plaži skoraj ne poznamo, ker vedno najamemo hiško ob morju in po plavanju smo v varnem zavetju terase v senci. Vsakič tudi oblezemo vso okolico kraja, kjer dopustujemo.
v glavnem: vsako leto dva do tri tedne. brez morja mi živeti ni.
Zjutraj sprehod. Cimdaljsi. Sproti nakupim sveze zemljice in sadje,.., nato sledi doooolg zajtrk s kofetkanjem in cvek. Potem gremo k vodi, se igramo s kanglicami in lopatkami, polezavamo na plavajoci blazini, gremo s colnom ali pedalino v raziskovanje,… sem ter tja se oftiskamo v vodi. Okoli 14 je cas za siesto in in velikansko sladoledno kupo, banana Split,… cvek, karte, knjige, clovek ne jezi se,… in sencenje. Potem sledi vecerja in spet sprehod ob obali, posedanje na skalcah, poslusanje sumenja valov, cvek in sanjarjenje… otroke spat in se malo ljubkovanja… vmes kak dan ali dva kak izlet, ce se nam zazdi… skratka dolce faniente.
Evo, enako pri nas. Le da jaz začnem sprehod res zgodaj in grem ob 8h že na prvo dolgo rundo plavanja. Pa kanglice in lopatke smo že dali čez. Ogromno taroka, hecev z napol odraslimi otroki. Ne vem kolikokrat bomo sploh še šli vsi skupaj. In zato zadnja leta uživam, kot da je zadnjič. (In glede na to, da sta dva čez 20, je veliko možnosti, da bo pa letos res zadnjič…) Pa pri nas je še družinska odbojka ob večerih. Ker smo velika družina, smo sami sebi čist zadost.