Kaj dobim jaz?
Tudi jaz ne dobim nicesar. V prejsnji sluzbi dala sama odpoved, ker sem si dobila drugo. No v tej pa mi pogodbe zdaj niso podaljsali. Na zavodu mi nadomestilo ne pripada, ker sem tu bila zaposlena samo 6 mesecev, prejsnjo pa odpovedala sama.
In sem brez vsega.
Baje me bodo poklicali tu nazaj, ko bodo spet zagnali posel, ampak …..
Noup…
Ni prometa ni variabile…
Moja plača ne bo dosegla niti 1/3 plače, ki bi si jo zaslužila ob še tako slabem prometu…
[/quote]
Ce ti delodajalec zaradi razlicnih razlogov odredi cakanje na domu, je to placano. V tem primeru delavci dobijo 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zadnje izplacane place, delez krije drzava, drugo pa delodajalec sam.
Kaj dobi s.p., ki ima na mesec 1500 evrov prometa in od tega da državi za prispevke več kot 400 evrov, če ima v času koronavirusa isti promet in dela v razmerah, ki tudi zanj niso idealne? Nič.
Pa je njegova neobstoječa “plača” daleč od trikratnika bruto minimalca.
Poznam družine, kjer je eden od staršev čisto na nuli zdaj, drugi pa na kakšnem slabem pavšalu z s.p. in ne bo zaslužil manj v času koronavirusa, obogatel pa tudi ne. Bo pa velika, velika jeba preživet!
Prav je, da se pomaga tam, kjer ni. Hvalisat se zdaj da nikogar niso izpustili, je pa malo prepotentno. V teh njihovih vnaprej pripravljenih sličicah,ki jih zdaj delijo po socialnih omrežjih, zelo površno povzemajo, kaj komu dajejo. večina zapisanega sploh ni res. Kar se privat sektorja tiče, dajo samo pod posebnimi pogoji, posebnim ljudem.
Tudi dodatke 200 evrov plača delodajalec. V zakonu piše, da ne plača v pokojninsko blagajno na ta račun za delavca. V zdravstveno pa mora.
So enek nianse, ki to postavijo v drugo luč.
In vsakemu bedaku, tudi koronabedaku, je jasno, da so razni finančni dodatki upokojencem in študentom populistično deljenje sladkorčkov.