Kaj dodati v domač kefir, če mi je okus po mleku ogaben?
Ne maram mleka, berem pa, kako zelo zdrav je kefir. Naredila sem domačega, je tak, kot mora biti, ampak meni se dobesedno gabi. V kupljenega (krepki suhec – navadnega) sem dodajala borovnice, pa mi je bil nekako OK. Ta, domači, je pa ne vem, bolj mlečen, bolj natur, pa ga same borovnice nekako ne “popravijo” v okusu. Kaj naj dodam, da bi ga lahko pila, res bi ga rada?
Res vas ne razumem, zakaj se pri vsej tej obilici zdrave hrane, ki nas obdaja, silite jesti nekaj, kar vam ne paše. Ne samo to, v bistvu vam je ogabno.
Ok, kefir je zdrav, ampak zdravo je tudi kislo zelje, pa repa, pa še cel kup drugih stvari, kjer se nahajajo podobni, če ne celo enaki mikroorganizmi kot v kefirju. Tako, da res ne razumem, kaj po tvojem je tako nepogrešljivega v kefirju, da ne moreš tega dobiti z drugo hrano? Bi še razumela, da bi trpeli pomanjkanje in bi bili odvisni od kefirja, ampak v današnjem času pa, no go.
Tvoje vprašanje ni, kaj v kefir, da ti bo šel po grlu, ampak zakaj sploh kefir? Kaj pričakuješ od njega?
Morda bi pa – namesto, da se praskate po glavi in skušate pametovati tam, kjer vam očitno ni mesto – vtipkale v SSKJ besedo “mleko” in pogledale pod točko 2.
[/quote]
SSKJ si lahko ftekneš nekam, mi je popolnoma jasno, kaj mleko je in me ne moreš prepričati z nekimi forami.
p.s. Nik imaš butast, najbrž zato, ker ti paše k ksihtu.