Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj dodati v domač kefir, če mi je okus po mleku ogaben?

Kaj dodati v domač kefir, če mi je okus po mleku ogaben?

Ne maram mleka, berem pa, kako zelo zdrav je kefir. Naredila sem domačega, je tak, kot mora biti, ampak meni se dobesedno gabi. V kupljenega (krepki suhec – navadnega) sem dodajala borovnice, pa mi je bil nekako OK. Ta, domači, je pa ne vem, bolj mlečen, bolj natur, pa ga same borovnice nekako ne “popravijo” v okusu. Kaj naj dodam, da bi ga lahko pila, res bi ga rada?

pa dodaj banano,ananas,jagode,melono

osladkaj z medom

Res ne vem zakaj si v taki dilemi , če imaš domač kefir , mu dodaj še šnops , seveda domač šnops , tako sploh ne boš vedela , da piješ mleko.

Med. Preverjeno odlično.

Res vas ne razumem, zakaj se pri vsej tej obilici zdrave hrane, ki nas obdaja, silite jesti nekaj, kar vam ne paše. Ne samo to, v bistvu vam je ogabno.

Ok, kefir je zdrav, ampak zdravo je tudi kislo zelje, pa repa, pa še cel kup drugih stvari, kjer se nahajajo podobni, če ne celo enaki mikroorganizmi kot v kefirju. Tako, da res ne razumem, kaj po tvojem je tako nepogrešljivega v kefirju, da ne moreš tega dobiti z drugo hrano? Bi še razumela, da bi trpeli pomanjkanje in bi bili odvisni od kefirja, ampak v današnjem času pa, no go.

Tvoje vprašanje ni, kaj v kefir, da ti bo šel po grlu, ampak zakaj sploh kefir? Kaj pričakuješ od njega?

Z banano in borovnicami ter avokadom je res dober.

Preprosto, pripraviš si veganski kefir. Predvsem iz kokosovega mleka je odličen.

Me zanima kako se kokos molze?

[/quote]
Mene pa zanima, če se nekateri že rodijo zabiti ali to šele postanejo.

Samo sebe poglej, pa ti bo jasno.

[/quote]

To pa tudi mene zanima.

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Če meni nekaj ni dobro za jesti/piti, naj še tako razglašajo, kako je zdravo, me živ bog ne prepriča, da tisto jem/pijem, tolk pa nisem neumna.

To pa tudi mene zanima.
[/quote]
Morda bi pa – namesto, da se praskate po glavi in skušate pametovati tam, kjer vam očitno ni mesto – vtipkale v SSKJ besedo “mleko” in pogledale pod točko 2.

Morda bi pa – namesto, da se praskate po glavi in skušate pametovati tam, kjer vam očitno ni mesto – vtipkale v SSKJ besedo “mleko” in pogledale pod točko 2.
[/quote]

SSKJ si lahko ftekneš nekam, mi je popolnoma jasno, kaj mleko je in me ne moreš prepričati z nekimi forami.

p.s. Nik imaš butast, najbrž zato, ker ti paše k ksihtu.

SSKJ si lahko ftekneš nekam, mi je popolnoma jasno, kaj mleko je in me ne moreš prepričati z nekimi forami.

p.s. Nik imaš butast, najbrž zato, ker ti paše k ksihtu.
[/quote]

kaj si pa ti danes nakurjena 🙂

kaj si pa ti danes nakurjena 🙂
[/quote]

:)))) Pismu če je še kar zima. 😉

Ma mi grejo na klinac tele novodobne fore, ovsen mlek, sojin mlek, kokosov mlek……pismu vs mlek je oh in sploh, ta prav mlek pa kr naenkrat gift. 😛

:)))) Pismu če je še kar zima. 😉

Ma mi grejo na klinac tele novodobne fore, ovsen mlek, sojin mlek, kokosov mlek……pismu vs mlek je oh in sploh, ta prav mlek pa kr naenkrat gift. 😛
[/quote]
“Tigrovo mleko” 🙂
to si pa pila a????

kako zima, če je v srčku pomlad 🙂

“Tigrovo mleko” 🙂
to si pa pila a????

kako zima, če je v srčku pomlad 🙂
[/quote]

Daj no, to je pač od tigraste frizijke, mlek k mlek. :))

Pomlad ja…..vedno. 😛

Daj no, to je pač od tigraste frizijke, mlek k mlek. :))

Pomlad ja…..vedno. 😛
[/quote]
ahahahahaaa…. kokosovo, tigrovo, kozje, kravje….mleko ki mleko 🙂
sam da si od tigrovega malo omotična 😉

ahahahahaaa…. kokosovo, tigrovo, kozje, kravje….mleko ki mleko 🙂
sam da si od tigrovega malo omotična 😉
[/quote]

Pa še snek pada, bel k mlek.

Evo, pa sva zjebale temo o nagraužnem kefirju. 😉

Pa naredi vodni kefir.

New Report

Close