Kaj je lažje prodati?
Zanima me ali je lažje prodati: ( gre za isto nepremičnino)
1. Komunalno neurejeno parcelo
2. Komunalno urejeno parcelo ( komunalni prispevek znaša 23.000eur)
3. Ali dodatno urediti vse papirje in zgraditi hišo do prve plošče? (Za vse papirje in do prve plošče bi moral vložiti še 13.000 eur.)
Svetujte mi kaj naj storim da itržim čimveč iz trenutno komunalno neurejene parcele. Postopki pod točki 2 in 3 so izvedljivi v roku 1 leta in pol!
lep dan
Po mojem je najlažje prodati komunalno opremljeno parcelo. Spet pa je odvisno na katerem koncu je parcela, sončnost, dostopnost, bližina infrastruktur, voda, cestne povezave,…
Mislim, da ni dobro do prve plate zidati, kajti tisti, ki ima denar bo verjetno raje izbral hišo po svojem okusu in ne po tvojem, ki je mogoče drugačen od njegovega. Do prve plate pozdano boš prodal le ,če boš znižal ceno( pod tržno).
Mi imamo polovico hiše, ki se smatra kot ene vrste dvojček, saj imamo svoj vhod v stanovanje, ki ima fizično ločeno etažo( brez povezave med njima) ter ločene priključke (oziroma narejene števce za odčitavanje). Pri gradnji smo morali pridobiti gradbeno dovoljenje, ki pa ni bilo poceni za 5-sobno stanovanje.
Kakor imam jaz informacije in kakor poznam dogajanje na nepremičninskem trgu, se bo situacija le poslabšala s cenami. Mislim, da se ne bodo spustile cene, ampak bodo šle še bolj gor. Zakaj?:
-prevzem evra, EU, dvig različnih davkov, obdavčevanje nepremičnin
-tujci kupujejo nepremičnine
-banke dajejo zmeraj bolj fleksibilne pogoje kreditiranja (ki pa še zdaleč niso pravi hipotekarni krediti, kot jih poznajo v Nemčiji), počasi bodo obrestnemere še bolj človeške, in bomo lahko razpologali z še več denarja, če bomo dvignili kredit
-nepremičnino lahko prodaš tudi, če je pod hipoteka ( to ne igra nobene vloge), del kupnine poravna dolg banki
-verjetno gospodarska rast v SLO, višje plače
-cene v gradbeništvu-storitev se znatno višajo, material varira
-avtocestne povezave(15min do LJ iz nekega malo bolj obrobnega kraja)
-upajmo, da ne še dvig DDV-ja ob nestabilnih razmerah v SLO gospodarstvu
Kako lahko narediš stanovanje za manj denarja, kakor ga lahko prodaš?? Nekaj moraš dobiti ceneje ali zastonj ali,… pa mora biti narejena stvar zelo nekvalitetno narejena. Tako, da si ne bi upal kupiti nepremičnine, ki bi jo sezidal nekdo za pol cene!
Takšno je samo moje mnenje. Pa lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.