kaj je MOČERADOVEC?
svinje brezčutne tisti ki to delajo!!! bi njega za jajca obesil in ga polival z šnopcem me zanima kako bi se počutil.
a ni pol bolje da piješ navaden šnopc?[/quote]
gre za to, da ta strup pliva ne samo na okus, tudi na “kakovost šniopca” (kot če bi recimo v šnopc dal žajbelj, brinove jagode, ali pa kuhal sadjevec namesto navadnega tropinovca)
močeradovc se dal iz tropinovca (če se ne motim), tko kot se iz tropinovca dela (v tropinovc se da ) žajbelj, brinove jagode (brinovc, no v bistvi če se ne motim se brinovc tud nekaj malega opkuha, sam nism čist zihr.. naj kdo drug kaj več o tem pove)
ker tropinovc je drugače bolj kot ne dolgočasna zadeva (ostrega, trpkega okusa)
je pa to pogruntavščina bolj onih tam iz hribov.
Odvisno – koliko spiješ tega. Pri kakih 2 litrih dnevno, vsaj 45 vol{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bi že znal malo halucinirati. če redno (par mesecev) uživaš, se ti prikažejo pa tudi leteče krastače ..[/quote]
po 2 litrih šnopca dnevno bi te prej na spiranje peljal. Al pa na Žale, ne bi imel niti cajta halucinirat:(
in tisti ki imajo potrebe po haluciniranju naj raj mal meskalina spijejo al pa kak pejotl popapajo, bo bolj zdravo za duha in telo. Pa še karme ne bo slabe zaradi mučenja živali.
1 žličko meskale tko kot Navajo Indijanci v Alburquerqueju v NM al pa en knof pejiča pa bo:))
ni treba živali za to matrat
Odvisno – koliko spiješ tega. Pri kakih 2 litrih dnevno, vsaj 45 vol{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bi že znal malo halucinirati. če redno (par mesecev) uživaš, se ti prikažejo pa tudi leteče krastače ..[/quote]
po 2 litrih šnopca dnevno bi te prej na spiranje peljal. Al pa na Žale, ne bi imel niti cajta halucinirat:(
in tisti ki imajo potrebe po haluciniranju naj raj mal meskalina spijejo al pa kak pejotl popapajo, bo bolj zdravo za duha in telo. Pa še karme ne bo slabe zaradi mučenja živali.
1 žličko meskale tko kot Navajo Indijanci v Alburquerqueju v NM al pa en knof pejiča pa bo:))
ni treba živali za to matrat[/quote]
Indijanci lahko ti pac nea smes. (uradno)
ni treba živali za to matrat[/quote]
Indijanci lahko ti pac nea smes. (uradno) ;)[/quote]
sej pri nas tud ne dobiš tega. Ta prava meskala je samo iz kaktusa “Lophophora Wiliamsi” in raste samo v Sonori, južno od Tucsona v Arizoni. Ta najboljš je pa itak v severni Mehiki. Kle v Sloveniji se eni neki siljo dol na Primorskem to sadit ampak ni in nikol ne bo to isto ker ni ne klima ne prst primerna za to.
Indijanci lahko ti pac nea smes. (uradno) ;)[/quote]
sej pri nas tud ne dobiš tega. Ta prava meskala je samo iz kaktusa “Lophophora Wiliamsi” in raste samo v Sonori, južno od Tucsona v Arizoni. Ta najboljš je pa itak v severni Mehiki. Kle v Sloveniji se eni neki siljo dol na Primorskem to sadit ampak ni in nikol ne bo to isto ker ni ne klima ne prst primerna za to.[/quote]
Si ze bil pogledat? Mene niti ne zanima prevec.
sej pri nas tud ne dobiš tega. Ta prava meskala je samo iz kaktusa “Lophophora Wiliamsi” in raste samo v Sonori, južno od Tucsona v Arizoni. Ta najboljš je pa itak v severni Mehiki. Kle v Sloveniji se eni neki siljo dol na Primorskem to sadit ampak ni in nikol ne bo to isto ker ni ne klima ne prst primerna za to.[/quote]
Si ze bil pogledat? Mene niti ne zanima prevec. ;)[/quote]
sem ja, na obrobju rezervata Mesa Verde malo izven Nogalesa. Ti tudi ne priporočam razen če si vzameš kakšne 3 dni samo za golo bluzenje, ker približno toliko rabiš da se popolnoma strezniš:)
pa vsaj enga treznga spremljevalca je fajn met sabo, ene par GPS-ov, pa direkt vezo z rangerjem.
če ne si ga najebal:))
za razliko od sintetičnega LSD-ja kjer imaš vse sorte blodnje, imaš pri meskali v glavnem religiozne blodnje. Pa nikakor ne smeš tist cajt po soncu hodit, sploh pa ne po tistmu tam, kjer je polet +16 UV indeksa..k ti tako na bad lahko vžge da je groza. Še Indijanci so ob teh obredih več ali manj v senci.
ko je že glih tema o močeradih bi vprašal če kdo ve ali se lahko pes fajn zastrupi če recimo samo poliže (pri ovohavanju) močerada? Nekje sem slišal da je menda zelo nevarno to za psa. Včasih, predvsem ob vlažnih večerih jeseni in spomladi (zdaj ne ker je sneg) ob gozdnih poteh naletim na ogromno močeradov. Tako živih kot povoženih in moram prav na kratko držat psa in pazit da ne bi kaj ovohaval.
kako strup iz močerada vpliva (če seveda nanj vpliva) na psa pogojuej več faktorjev: od tega kako velik (težak) je pes, do tega kolk tega pes zaužije… je pa ta stvar strupena za človek ain po vsej verjetnosti tud za psa
mislim da je bojle, če psa držiš stran od njih, kar se pa povoženih tiče, pa mislim ,da tam strup propade, saj strup izločajo strupn e
žleze. ker gre za mrtvo žival le-te ne delujejo, strup pa pride na površino,k jer se začne razkrajat. Ni pa fajn stikat kaj okrog njih.
(zato tud močeradovc delaš z živo živalijo – ker je v stresu, strahu se brani in izloča strup, katerio se raztaplj av ašnopcu…)
Skrtaka, stran od njih, ker tam dobrega ne bo, slabega pa precej
BTW kakega kužij apa maš, če ni skrivnost?
zlatega prinašalca mam, cca 31 kg tehta. Je enkrat 2 dni bruhala ko sva prišla iz tiste hoste,, ziher je kej polizala. Zdej sem res previden pa, dobr da vsaj zdele čez zimo ni močeradov tam.
Ma ustrašil sem se ko sem nekje prebral da je strup močerada za psa tako škodljiv da mu lahko odpovejo ledvica. Pol pa nevem v kakšnem primeru se to zgodi. No zihr ni nič dobrega, za pazit je fajn.