Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kaj je narobe, če avto zakuhava?

Kaj je narobe, če avto zakuhava?

Imam 9 let staro petko in mi je pred par dnevi kar trikrat v enem dnevu zakuhala (vozila sem po avtocesti v peti manj kot uro – po vročini sicer). Prvič sem počakala in dolila vodo. Po 10 km je ponovno zakuhala. Vode je bilo dovolj, zato sem samo počakala in potem naprej peljala z vključenim gretjem. Ventilator je deloval (vsaj, ko smo gledali v odprto havbo). Po 5 minutah se je spet prižgala lučka in voda je brbotala… Potem sem počakala kako uro in se končno srečno odpeljala domov (kakih 50km). Na poti sem se ustavila pri avtomehaniku, ki se mu je zdelo, da je vse OK oz. da je morda zaštekalo termostikalo. Zdaj se sploh ne upam več voziti z avtom, ker se spet bojim, da bo zakuhal in me pustil na cedilu…

Kaj bi lahko bilo še narobe (poleg termostikala) – namreč cevi niso počene.

Hvala za odgovor!

Mateja

Ventilator torej dela, vzrok je verjetno zanič termostikalo. Možno je tudi, da imaš v sistemu zračne mehurje, ki zmanjšujejo hlajenje motorja, Vsekakor se odpravi k mehaniku!

Bolj verjetno je, da tesnilo glave motorja ne tesni dovolj. Vsekakor do mehanika, ki bo to najbolj vedel.

Mozno, da je kriv mehanski cevni ventil, ki je v najdaljsi cevi od vodne pumpe do killerja cisto pri vodni pumpi. Mozno pa je tudi, da so zamaseni vodni kanali skozi blok motorja.

Ce te se kaj zanima, me lahko vprasas!

Najlepša hvala vsem za odgovore. Pri mehaniku so mi zamenjali termostat, upam, da bo zdaj vse v redu. Če ne, jih bom pa poučila z vašimi predlogi.
Srečno!

Ej Boris 🙂 to je samo posledica pokvarjenega termostata…če je imela srečo ji ni zvilo glave motorja in ji ni treba dat brusit glave in seveda dajati novih tesnil

New Report

Close