Kaj je po horoskopu?!
Zdravo
Mene zanima naslednje. Ena punca ima roj. dan. 23.8. in je rekla, da je lev po horoskopu. Zdaj pa me zanima zakaj včasih piše v horoskopu, da je 23. že devica včasih lev? Mislil sem ji kupit nekaj zvezi z horoskopom pa nisem čisto prepričan. Vsepovsod piše drugače. Ne vem po čem se gledajo tale znamenja oz. dekade.
Hvala
Na prehodih znamenj astrologi astrološko znamenje izračunajo na podlagi ure rojstva. Glede na to, da tudi za takšen izračun obstajata dve varianti, nikoli za sigurno ne veš, kaj si po znamenju. Tak primer je tudi 19. februar, si vodnar ali riba. Zato je najbolje, da se pri nakupu darila izogneš horoskopu in kupiš nekaj drugega.
Če mi na mail zaupaš še letnico rojstva in kraj rojstva, ti lahko sporočim, kaj je po horoskopu. Ura ni nujno pomembna, razen, če bi bila rojena ravno v tistih minutah, ko sonce menja znamenje. Ura rojstva je bolj pomembna pri določanju ascedenta, ti pa sprašuješ, kaj je dekle po horoskopu, kar pomeni, v katerem znamenju je takrat sonce.
Da je pa to različno, glede na to, da je včasih na isti datum še v prejšnjem znamenju, kako drugo leto na isti datum pa že v naslednjem, je pa zato, ker sonce navidezno prepotuje horoskopsko ozvezdje v nekaj več kot 365ih dneh. Zato imamo tudi prestopna leta, kot je naprimer letošnje.
moj mail: dve.zvezdici@gmail.com
Imaš pa vsa orodja za izračunat točno horoskopsko znamenje (torej v katerem astrološkem znamenju se je nahajalo Sonce) na večih mestih na netu:
lunin.net ti to omogoča!
astro.com ti to omogoča!
ali pa tale nova stran: http://astrocaffe.com/#/slo/horoskop/nov-horoskop/
izračun je na zadnjem linku zastonj (še ascendent in vse ostalo se ti razkrije samo s tem, da vpišeš podatke … bistveno je samo, da vpišeš validen datum, leto, uro in kraj, ostalo ne rabiš vpisat pravilno!
Ne klobasaj!
URA JE BISTVENA![/quote]
Ja je, točno tako, kot sem napisala![/quote]
Ni res! Klobasaš!
Sonce dan ne menja rigidno na polnoč nekega dne, ampak lahko tekom dneva … ob 8h zjutraj si še Rakica, ob 9h istega dne Levinja.
Običajno sicer sončnih znamenj alias horoskopa ni treba izračunavati, ker po enem astro znamenju potuje cel mesec, medtem ko je ascendent vedno treba izračunati (ali pa to naredi namesto tebe aplikacija). Se pa sonce tudi mora izračunati, če je človek rojen na prelomen datum – in vsako leto to pač ne pade na isti datum. In če bi koga zanimalo morda še gibanje Lune (ki menja znamenje na dva dni) ali pa morda še kakšen drug planet prav tisti dan menjava znamenje, ti bo prav tako šele ura (na minute natančno) povedala, kje pravzaprav se je ob rojstvu človeka kaj in kje nahajalo.
Tukaj imaš pa opravka prav s človekom, ki ima rojstni dan na prelomen dan. Vsekakor moraš zahtevati tudi uro!
Ne klobasaj ti. Si že kdaj slišal(a) ali vsaj prebral(a): sonce danes 22.05. prestopi v znamenje dvojčka ob 06.30uri…? Torej ja, pomembno je, če je ta oseba rojena nekaj minut prej, ali kasneje, je razlika. Astrolog po stopinjah ve, ali je sonce tisti dan že globoko v znamenju ali še ne. Ja, to bi se dalo pogledat tudi brez točne ure…. Bi pa v mailu, če bi se oseba javila, zastavila vprašanje, če ve vsaj ali je rojena zjutraj ali zvečer. Če bi bilo sonce že v prvi stopinji, potem je zagotovo že v naslednjem znamenju cel dan. Če je to vprašljivo zato, ker bi mogoče bilo to ravno leto, ko je prestop 21.05., bi bilo pa sploh jasno, ker bi 22.05. bilo sonce že na drugi stopinji dvojčka…. In tako dalje…
Nisem (še) astrolog, študiram pa astrologijo dve leti. Želela sem razložiti preprosto, večini ljudi razumljivo. Če pa želiš, greva pa lahko v bolj strokovne detajle.
Avtorju pa…, vsakega darila bo tvoje dekle veselo, še posebej, če je levinja. Levinje so rade obdarjene.
Ja je, točno tako, kot sem napisala![/quote]
Ni res! Klobasaš!
Sonce dan ne menja rigidno na polnoč nekega dne, ampak lahko tekom dneva … ob 8h zjutraj si še Rakica, ob 9h istega dne Levinja.
Običajno sicer sončnih znamenj alias horoskopa ni treba izračunavati, ker po enem astro znamenju potuje cel mesec, medtem ko je ascendent vedno treba izračunati (ali pa to naredi namesto tebe aplikacija). Se pa sonce tudi mora izračunati, če je človek rojen na prelomen datum – in vsako leto to pač ne pade na isti datum. In če bi koga zanimalo morda še gibanje Lune (ki menja znamenje na dva dni) ali pa morda še kakšen drug planet prav tisti dan menjava znamenje, ti bo prav tako šele ura (na minute natančno) povedala, kje pravzaprav se je ob rojstvu človeka kaj in kje nahajalo.
Tukaj imaš pa opravka prav s človekom, ki ima rojstni dan na prelomen dan. Vsekakor moraš zahtevati tudi uro![/quote]