Kaj je smisel foruma
Spoštovani forumovci !
Ta forum sem našel šele včeraj in mi je všeč, vendar pa kolikor vprašanj in odgovorov sem do sedaj prebral, se ne strinjam s politiko moderatorja, da je imenovanje ponudnikov in njihovih finančnih storitev in produktov že komercialno oglaševanje.
Kot komercialno oglaševanje na forumu pojmujem vztrajno ponavljanje imena nekega ponudnika in njegovih storitev in produkta, ali njih več, z namenom prodaje. Edino komercialno oglaševanje, ki sem ga do sedaj na forumu zasledil, je pravzaprav oglaševanje samega moderatorja, ki v mnogih svojih odgovorih navede, da pa on ima rešitev na postavljeno vprašanje, da je sicer ne sme povedati zaradi prepovedi komercialnega oglaševanja, da pa naj se forumovci obrnemo kar direktno nanj.
Kako se brez imen lahko pogovarjamo, recimo, o kakovosti neke naložbene zavarovalne police, če sploh ne vemo o čem govorimo? Kako naj si delimo osebne izkušnje pri posameznih finančnih ponudnikih, če jih ne omenimo. Jaz bi pa rad vedel, npr. kakšne prijeme je uporabil vvvmarcel (13.09.2006), da si je uspel izpogajati z banko pribitek na referenčno obrestno mero zgolj 1,5%! (No, zanj konkretno mi je povsem jasno!)
Mislim, da je smisel foruma delitev izkušenj na posameznem področju, predstvitev mnenj in vsekakor analiziranje finančnih storitev in produktov.
To pa brez navedbe imen nima smisla, ker je pogovarjanje podobno pogovarjanju gluhega in nemega in ne pelje k želenemu rezultatu – analizi posamičnega finančnega produkta s ciljem lažje in seveda boljše izbire za obiskovalca foruma.
G. Tomc! Na spletni starni navajate, da boste na forumu predstavljali najnovejše finančne produkte. Kako bomo pa forumovci vedeli o katerem produktu govorite?
Prosim ˝lastnika˝ foruma, družbo SIIX, moderatorja, g. Tomca in tudi obiskovalce, da poveste svoje mnenje.
Pa še to: pri forumu pogrešam podatek o številu obiskov posamične teme – v tem primeru vprašanja, sicer pa mi je individualni pristop (vprašanje -odgovor) zelo všeč.
LP
ps
G. Tomc, upam, da mi pisanja ne zamerite. Osebno celo želim, da predstavite finančne storitve in produkte, ki jih tržite, vendar izključno v primerjavi z drugimi istovrstnimi in brez poveličevanja. Hvala.
Pozdravljen g. minimax!
Najprej hvala za kritiko, ki jo jemljem, kot dobronamerno in ne zamerim. Kot ste opazili sem Janez Tomc. Kdo ste pa vi?
Pogoje moderiranja je postavila družba, ki jo omenjate in je lastnica forumov. Politika moderiranja ni moja. Podpisal sem pogodbo in se moram držati pogojev. Konkretnih imen podjetij se ne sme omenjati, ker bi to pomenilo prikrito oglaševanje. Če hoče kdo oglaševati naj plača pošteno po veljavnem ceniku. Če pa forum postane oglasna deska prikritega oglaševanja izgubi svoj namen in nepristranskost. Vsak bi hvalil svoje in bi obiskovalce foruma samo zmedel in bi se izgubili ob poplavi informacij. Zato je ta forum zaprtega tipa. Sam sebe pa že tako oglašujem z imenom in priimkom, kar je dovoljeno.
Čeprav se zabeleži vsaka IP številka je anonimnost na forumu zagotovljena. Če kdo ne želi povedati, kako je dosegel 1.5 % pribitka na referenčno obrestno mero, žal ne bomo izvedeli.
Sem pa zelo vesel vašega mnenja in želim ter pozivam, da tudi ostali povedo svoje predloge. Več ko bo oblikovalcev tega foruma, bolj koristen bo. Dejansko lahko objavljamo najnovejše finančne rešitve.
Smisel foruma ste zadeli in se tudi trudim v tej smeri.
Lahko pa pišete tudi na forum za pripombe, mnenja, želje ali pohvale, ker bo prebral tudi Primož in odgovoril:
Moram pa pripomniti, da imam zelo pozitivne odzive in dobim tudi ogromno e-mailov z zahvalami, da so dobili koristne informacije in napotke. To je pa tudi nemen foruma “Financiranje”. Finance so kri za naše življenje, ki pa je lahko boljša ali slabša.
Lep dan!
Zdravo, Janez!
Hvala za pozitiven sprejem mojega pisma. Žal se še vedno ne strinjam, da je podatkovna primerjava komercialno oglaševanje. Bom malo čekiral medicinske forume, čeprav mi tudi ni jasno, kaktere tablete, ki se jih dobi v lekarnah v Sloveniji v prosti prodaji, bi mi svetovali, če bi tožil nad glavobolom. Tiste bele, kot gumb na srajci velike, spodaj zelen papir, zgoraj pa prosojen polipropilen? Kako naj vem ketere so to ?
Mislim, da v tem trenutku ni relevantno moje ime, pa tudi drugi nastopajo s psevdonimi, kar pa se za moderatorja nikakor ne spodobi. Žal!
LP
Nisem še slišala, da bi kdo od mojih znancev ali tudi njihovih znancev dobil tako nizek pribitek (1,5%). Če to ni zelo ugodno, kako je potem ugoden povprečni pribitek med 2 in 3 %?! Se pa strinjam z mimimaxom v tem pogledu, da omenjanje bank, skladov ni reklama, temveč je tema pogovora. Velikokrat spremljam tudi forum Gradimo in tam se lahko omenja vsakega proizvajalca oken, vrat, parketarja, arhitekta, krajinarja….skratka kateregakoli ponudnika, ki ustreza temi na forumu. V čem je torej razlika ?
Če se pogovarjamo na drugem forumu o pečici Gorenje ali Candy ali okna Kli Logatec ali Inles, zakaj se ne bi tudi tukaj o banki NLB ali Bank Austria? Da lahko iz izkušenje izvemo prednosti oz. slabosti. Sicer pa me veseli, da imamo ta forum, ki je tudi kljub tej pomnjkljuvosti koristen. Lep dan.
Hvala za vaše mnenje. Ker je forum anonimen je nemogoče ugotoviti ali nakladajo in na podlagi česa dosegajo nizke obresne mere. Lahko kdo napiše da je dobil kredit zastonj in morda mu bo kdo celo verjel.
Pri eni slovenski banki so imeli akcijo kredit s pribitkom 1.5, vendar je obrok bil višji, kot pri eni Avstrijski banki s pribitkom 1.8. Pomembno je, kako se obresti preračunavajo.
Da nekateri omenjajo konkretne proizvajalce je res. Ponavadi je to po dogovoru z moderatorjem, ki ima pogodbo s podjetjem ali pa z dovoljenjem MON-a.
Načeloma, če to ni reklama, potem je za razmisliti v katerem kontekstu se lahko omenja konkretno banko, sklad… Ni moj cilj, da forum postane brezplačna oglasna deska, kjer vsak hvali svoj produkt, kot najboljši in kritizira konkurenco, ker bi bilo zelo težko moderirati, ter dejansko preverjati in primerjati vse produkte med seboj. Tak forum ne bi več tako koristen.