Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj je to paradižnikova mezga?

Kaj je to paradižnikova mezga?

Je to paradižnik v tubi?
Prosila bi tudi, če se komu ljubi napisat recept za kumare v omaki. Pa ne s kislo smetano ampak take rjave pridejo. Hvala

Ti, a je že kdo preživel tvojo kuhinjo?

http://pinkdiamond1988.blogspot.com/2010/08/kosilo-krompir-in-kumaricna-omaka.html

https://www.google.si/webhp?sourceid=navclient&hl=sl&ie=UTF-8#hl=sl&gs_nf=1&cp=15&gs_id=1o&xhr=t&q=paradi{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}BEnikova+mezga&pf=p&sclient=psy-ab&oq=paradi{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}BEnikova+m&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.,cf.osb&fp=97fac4978700376&biw=1600&bih=743

http://www.bodieko.si/kumare-v-omaki

HAHAAA, dobro

HAHAAA, dobro[/quote]

Deklica se uči, ima voljo, kuha in vpraša.
Kaj je tukaj tako čudnega?

Hvala, se mi ne da.

Ni za kaj, pridna si!:))

lp

Res je, med počitnicami sva z bratom kuharja 🙂 internet je v veliko pomoč, kar se pa pripomb zgoraj tiče, pa ne bi komentirala.

Jah kaj češ, to je mon, saj se navadiš z leti:)

Dober tek!

kumare v omaki in pire krompir je pa super izbira za kosilo.

Jaz bi tudi to danes jedla, ampak moj mož bo hotel zraven še kaj mesnega.

Zraven paše npr. govedina iz juhe.

KUMARICE V OMAKI

Sestavine
•5 večjih kumar
•1 lahka kisla smetana
•1dl lahkega mleka ( po okusu)
•1 manjša čebula
•1 manjši paradižnik
•lovor
•majaron
•poper
•mleta paprika
•sol

Postopek

Kumare najprej naribamo in solimo. Pustimo nekaj časa, da spustijo vodo, medtem pa v večji posodi prepražimo nasekljano čebulo in dodamo malo moke. Mešamo, dodamo ožete kumarice, na manjše kose narezan paradižnik, lovor in majaron. Še malo mešamo, nato pa zaliješ s toliko vode, da so kumare lepo prikrite. Kuhamo približno 20 minut, dodamo kislo smetano, mleko, sol, poper in malo mlete sladke paprike. Ponudimo s pire krompirjem.

***

omaka s kumarami in paradižniki
topla zelenjavna prikuha, ki najpogosteje spremlja pečeno meso s pečenim ali praženim krompirjem

3 srednje velike kumare
2 paradižnika
1 velika čebula
1 žlica olja
1 dl kisle smetane
1 žlička moke
sol
črni poper v zrnu
1 žlička mlete rdeče paprike
3 stroki česna

Čebulo, česen in zelišča vedno režemo ali sekljamo tik pred uporabo.

predpriprava
■ V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika.
■ Mlade kumare očistimo in neolupljene drobno naribamo. Starejše kumare podolžno razpolovimo, z žličko izdolbemo peščiče, nato pa kumare drobno naribamo.
■ Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
■ Česen olupimo in pretlačimo.

priprava
■ Paradižnika 20 sekund blanširamo v kropu, nato pa ju olupimo, razsemenimo in drobno sesekljamo.
■ V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano čebulo. Dodamo česen, kumare in paradižnik, potem pa vse skupaj počasi pražimo 5 minut.
■ Zelenjavo zalijemo s približno decilitrom vode, nato pa jo začinimo s soljo, sveže mletim črnim poprom in mleto rdečo papriko. Pokrito počasi dušimo 10 minut.
■ V skodelici gladko razmešamo kislo smetano in moko, potem pa podmet prilijemo v jed. Dobro premešamo in kuhamo še 3 minute.

serviranje
Kumarična omaka s paradižnikom ali omaka s kumarami in paradižniki je prikuha, ki jo ponudimo k pečenemu mesu, najpogosteje v družbi pečenega ali praženega krompirja.

nadomestek
Izven sezone so češnjevci edini kakovostni sveži paradižniki.

Čist enostavno “ajmprajmove kumare”
V posodi skuhaš na kocke krompir. Medtem v drugi posodi prepražiš moko in čisto malo kumine. Prežganje naj bo srednje ali bilj temno.Zaliješ z vodo, dodaš česen sol, poper. Ko zavre, dodaš naribane kumare in jih malo pokuhaš. Dodaš zmečkan krompir, premešaš, še malo prevre in gotovo. V pol urce gotovo. Dober tek

New Report

Close