Kaj je torej z ‘Vdovo’?
Meni jo je uspelo prebrat v 2 dneh…no, na morju 🙂
Knjiga je malce preveč ameriška za moj okus, vse preveč je poudarjanja stvari, ki mogoče niso tako tipične za Evropo, ampak bolj nakazujejo propadajoče družinsko in družbeno življenje v Ameriki.
Sicer je pa zgodba zanimiva, le malo preveč zabluzi tam z Amsterdamom (po mojem mnenju). Dobro je izdelana tudi struktura knjige (3 deli, pomenljivi naslovi poglavij).
Knjigi bi dala oceno 7 na lestvici od 1-10.
Kaj pa vi mislite?
Meni je bila pa knjiga kar vsec, se mi zdi da se lepo tekoce bere, tudi zgodba se mi zdi kar zanimiva, ceprav sicer ne posegam prav pogosto po takih romanih. Se pa strinjam s Sonchy, da tisti kriminalni del v Amsterdamu ne pase v to zgodbo, za moj okus to pravzaprav pokvari vse skupaj… ampak na splosno vseeno cisto prijetno poletno branje.
Moj predlog za naslednjo knjigo: John Irving – Most preko vecnosti.
Lp vsem knjiznim moljem!
Kot Irvingovo privrženko me je seveda knjiga pritegnila. Prebrala sem jo pred dvema letoma.
Meni se pa ne zdi, da bi vsebina nakazovala propadajoče ameriško družinsko in družbeno življenje. V nekaterih pogledih je Amerika celo bolj puritanska, ampak Irving vedno zbeza na površje razne teme, o katerih na veliko ne govorimo ali pa se delamo, da jih ne vidimo, čeprav jih imamo pred nosom. Tudi v Sloveniji in Evropi.
Tudi meni amsterdamski vložek nekako ni sodil v knjigo.
Prijetno branje za prosti čas.