Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kaj je ugoden kredit

kaj je ugoden kredit

Lep pozdrav!
Ker imamo namen graditi hišo, potrebujemo kredit v vrednosti 45.000€. Kredit bi odplačevala max. 18 let. Bila bi zelo hvaleža, če mi kdo, ki se spozna na kreditiranje napiše, kakašni naj bodo pogoji kreditiranja (eom,…), da bo kredit sprejemljiv. Namreč se popolnoma nič ne spoznam na kreditiranje in si ne bi rada nakopala izredno neugoden kredit. Bi želela imeti neke smernice, preden grem na banko, da bom vedela, v kateri smeri se pogovarjat.
Če mi je kdo pripravljen pomagat z navetom, se mu najlepše zahvaljujem.

Kot prvo, nisem prepričana, da ti bo katera banka sploh dala kredit na takšno dobo, sploh če nisi komitent, kjer imaš ponavadi največjo možnost 10 let, to je 120 mesecev. Oziroma daljšo dobo ponavadi dajo tiste banke, pri katerih je oseba komitent, druge pa načeloma do 10 let.
Za ta znesek bi morala imeti prilivov cca jurja neto za 10 let. Ker ti mora ostati minimalna plača. Delavska hranilnica je daleč bolj med ugodnimi. Je zato priporočljivo, da si narediš seznam bank in jih zaprosiš za informativne izračune. Daleč najslabša varianta v teh sedanjih časih je, da vzameš kredit s spremenljivim tečajem, kot so npr. švicarji. In vzameš fiksni kredit. Euribor se je v zadnjem letu celo zniževal, zato so bili pribitki manjši.
Da ti pa odobrijo kredit, pa ni odvisno samo od banke, temeč so tu tudi zavarovalnice, potem vrednost nepremičnine, če gre na hipoteko kot tudi sami prilivi ter tudi poslovanje z bankami. Ker banke med seboj primerjajo tudi poslovanje stranke za vsaj pol leta nazaj. In če ni kršitev, pa čeprav gre za en evro, imaš tu plus. Takšna vsota ponavadi pade na hipotekarni kredit, razen, če imaš višje dohodke in bi se zavarovalnica strinjala, da kredit preko njih zavaruješ.
Na 18 let bo verjetno opcija le pri banki, pri kateri si, ki pa ni nujno tudi, da je najugodnejša.
Nekatere banke ti ponudijo nato možnost prenosa računa in imaš tako potem določene ugodnosti pri najemanju kredita.
Moj primer je bil, da sem bila komitent Sparkasse, vzela kredit na 20 let z anuiteto cca 300 €, sem šla do Hypo banke takrat, so mi ponudili skoraj isti obrok za dobo odplačevanja 15 let. In sem praktično profitirala za dobo 5 let podobnega zneska. In sem tako tudi prenesla račun k njim.
Kako je pa sedaj, pa ne vem. Edino kar je, da vem, da so tuje banke v današnjih časih pač postale drage. Ko gre za zaračunavanje osnovnih stvari.

New Report

Close