Kaj je z mano?
Živjo!
Imam problem, ki se ga ne da opisati z nekaj besedami, bom pa poskušala s par stavki.
Kako naj se prebijem čez te praznike brez da se mi utrga???
Imam 3 mesečnega sinka, najraje imam, če smo doma sami trije. Na živce mi grejo obiski, ki jih je zdajle v tem času polno. Gre namreč zato, da imam kompulzivno-obsesivno motnjo – zaradi čistoče. Vem, da mi boste priporočale zdravljenje, pa vendar, bi si rada pomagala sama.
Kako samo sebe prepričati, da obiski le ne puščajo za samo samih nečistoč, ker so to čisti in urejeni ljudje, pa vendar! Si že rečem, ne, danes ne bom več čistila za vsakomur stranišča in brisala po tleh, a me vseeno nekaj “premami” in si rečem: zakaj pa ne bi, samo še danes, saj imam čas, ne škodi pa nič… In sem v začaranem krogu.
Zelo bom vesela, če mi boste napisali kakšno vzpodbudno besedo. Hvala vam in prav lepe praznike vam želim.
Hja, zdravljenje je morda res najboljša rešitev, pa vendar mislim, da lahko tudi sama narediš nekaj za to. Zamoti se, raje hodi na doooolge sprehode, na obiske, veliko beri, poišči si kak hobi in, za Božjo voljo, veliko se ukvarjaj z tvojim zlatim otročkom. Morda ti bo pomagalo tudi to, da vsakokrat, ko te prime, da bi zopet drgnila tla, prebereš sinku kako pravljico , mu zapoješ pesmico in zagotovo se boš počutila mnogo bolje kot bi se sicer. Sicer pa mislim, da se te motnje ne more odpraviti čez noč, potrebno je ogrooomno volje in vztrajnosti tako tvoje kot tudi tvojih najbližnjih. Predvsem pa potrebuješ tudi veliko podpore ljudi, ki ti veliko pomenijo.
Pa srečno!
ah, veš kaj! ne sekiraj se toliko zaradi čistoče. mislim, da os v življenju pomembnejše vrednote od čistega stanovanja. poskusi v ljudeh, ki te obiščejo, poiskati razvedrilo, preusmeritev misli. mnoge mame imamo rade pospravljeno, pa vedno to ne gre..če ne zaradi drugega, pa zavoljo otroka!!! če si se odločila biti mama, boš morala mnoge stvari kompenzirati. poskusi se raje NE ukvarjat, kakšno motnjo in bolezen imaš. mislim, da ima danes že skoraj vsak kakšno ‘motnjo’..a štekaš? NI BISTVENO!
življenje je mnogo več kot to!
Ko ne boš več sfolgala boš nehala pucati… Tako meni govori moj… Ne vem pa kdaj bom res nehala… Očitno imam še vedno preveč časa ker vsaj dvakrat tedensko laufam sem ter tja s sesalcem…
Sošolka pravi, da se take ideje o čiščenju končajo ob drugem otroku…
Ne vem kaj drži… Držim pesti zate in zase, da se tega odvadiva… Tudi jaz sem en perfekcionist kar se čistoče tiče in grem včasih sama sebi na jetra…