Kaj je z računalnikom?
Kaj je narobe z računalnikom?
Ko kliknem na eno ikono (npr. Word, ali Intenet Explorer,…), neodvisno od tega kateri program zaženem, moram čakati pol minute ali tudi po celo minuto. Vendar to ne vedno.
Npr.:
Kliknem na ikonco Word, in čakam skoraj minuto da ga odpre. Potem ga zaprem, in ko ga poskusim še enkrat odpreti, se odpre takoj v dveh sekundah.
Pred dvemi leti, ko je bil računalnik še nov tega ni bilo. To me zelo moti že več kot pol leta. Pa mi ni do tega, da bi na novo nalagal Windowse in ostale programe.
Mislim da ima računalnik zadaj neko delo, za katero nevem. Mogoče kdo kaj ve?
lp
Vzrokov je lahko več. Če imaš že dolgo internet, je lahko v ozadju aktivnih več spy programov, zlasti če si snemal dol datoteko s Kazo ipd. Sicer pa woindowsi itak sčasoma postajajo vse manj odzivni.
Najboljša rešitev je seveda ponovna instalacija OS in vseh potrebnih aplikacij.
Jah, internet imam dve leti. Ko je bil računalnik nov sem dal gor tudi internet. Ali je kaka možnost za odstranitev teh spy programov v ozadju?
Hvala lepa in lep pozdrav,
Emil
Seveda, snemi tule http://www.lavasoftusa.com/
program Ad-Aware.
HAy!!!
Mislim,da je tvoj disk že preveč poln in,da imaš zato probleme z nalaganjem Worda, excela… Tudi meni se je to že zgodilo, ko pa sem nekaj vrgla dol, kar nisem potrebovala je delal hitreje…. Logično pa je, da dela hitreje, ko ga imaš že odprtega, saj se v bistvu takrat samo pokaže in ne več nalaga!!!
Hay,
Ja hvala, mogoče je res toda ga je še skoraj pol praznega. Velik je 10GB. Vem da je logično da program dela hitreje ko je že odprt. Vendar tudi ko ga zapreš in ponovno odpreš se zgodi hitro.
Vseeno hvala lepa,
lp
Včasih je priporočljivo po instalaciji novega programa nekaj časa opazovati delovanje računalnika in drugih programo, ki jih najpogosteje uporabljamo.
V primeru težav tak program odstranimo in vse je spet ok. Žal, tudi to vselej ne pomaga.
Celo kak banalen shareware pripomoček nam lahko naredi kar nekaj sivih las. Programi te vrste namreč niso vedno najbolje izdelani in lahko vplivajo na druge aplikacije ali komponente v rač.
Pa še to: ni računalnika, ki bo po dveh letih delal kot nov. Zahvala gre Billu Gatesu (in ostalim…). Ni tako?
Ja, se že naš programer v službi velikokrat zahvaljuje Billu Gatesu in ostalim.
Saj sem dal pred kratkim en program za slike “Kodak” gor, potem pa enega drugega tudi odpreti nisem mogel. Tako da sem kar zbrisal pol ta “Kodak”.
Ja, nov pa res nebo več tale računalnik :))
Hvala lepa za vse informacije
lp, Emil
Če formatiraš disk – bo letel ko nov. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.