kaj je z racunalnikom?
Zadnje čase me računalnik pošteno zaje_ _ _ _! Če nastavim uro, je ob naslednjem zagonu ponovno nepravilno nastavljena! – Zakaj? Neprestano je kaj narobe: Ali ni dovolj pomnilnika, četudi sem poprej lahko delal veliko več stvari naenkrat in je blo OK! In tako naprej, a nima pomena naštevati… Mi lahko svetujete kaj bi lahko storil, da bi računalnik spravil k sebi?!?!
Če ti ura zafrkava, je skoraj zagotovo zanič backup baterija na matični plošči. In verjetno se ti potem tudi BIOS vsakič znova postavi v default stanje in zaradi tega (nenastavljenega BIOSa; hitrost RAMa itn.) so tudi drugi problemi.
Če se kaj spoznaš na računalnike, lahko zadevo zamenjaš sam, sicer pa odnesi do enega serviserja, pa naj ti to naredijo. Mimogrede, koliko je plata stara? Načeloma baterije držijo kakih 5 let, seveda pa je lahko baterija pokvarjena in ne deluje dobro že pred tem rokom.
Mimogrede, če uporabljaš Windows XP pri nastavitvah ure obkljukaj možnost Synhronize with Internet time – tako se ti ura vsakič znova na stotinke pravilno nastavi, ko se povežeš v Internet.
Grega
Meni se je na ultra-starem P200MMX baterija pokvarila in je bila ura ob zagonu vedno polnoč 😉 skoči v trgovino po novo baterijo.
Forum je zaprt za komentiranje.