Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj je za vas žaljivo in kaj ne?

Kaj je za vas žaljivo in kaj ne?

Berem vaše odgovore, pogovore in me res zanima vaše mnenje, kaj vi menite je žaljivo in kaj ne, kakšni so kriteriji, da določite, kaj je sprejemljivo in kaj ni sprejemljivo, kaj je primerno in kaj ni primerno.

Rad bi samo vaše poglede na zadevo.

hvala

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

1. na net pride vsak po lastni odločitvi – torej si je sam kriv na kaj naleti
2. žalitev si vsakdo sam interpretira ali je užaljen – sploh, ker nihče ni dolžan brati, kaj drugi tipkajo
3. ker s tipkami lahko zapišemo kakršnokoli kombinacijo znakov, grafike … je pač vse med sabo enakovredno – ni grdih, lepih, z naglasom, poudarkom, pogledom podkrepljenih tipkanj
4. na forumih, kjer se lastniki, admini … ogradijo od tipkanj uporabnikov … je nesmiselno razpravljati o žaljivosti, prizadetosti …
……
neprimerne so pa objavice, ki se ne tičejo temice

Mi lahko obrazložiš 4 točko.

Pirmož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Samo naslove pogledaš, pa najdeš dovolj dela.

Drugače pa dva odlomka samo s prve strani teme o starih babah (25 +):

Jaz bi vzdrževal (v sili oz nadgradnji) in vse, podarjal ipd, ženskam samo do 25, pol se ne splača. Če me pa hoče katera k je nad 25, pa mora imeti že kaj premoženja, vsaj svoje stanovanje/hišo, po možnosti vikend na morju, drugače se mi starih kok ne splača gonit. Ženske nad 25em morate imeti kar mora imeti tip že dosti prej, DENAR, poleg videza 🙂

Ne bom si pa 40+ revne nakopal na glavo, si nor, veš kako jim to smrdi iz ust, poleg tega kar si omenil, črni/umetni zobje, zobnega kamna za izvoz, povešeni joški, uvela koža, smrdeče noge, glivice, celulit, začetki sive mrene, časopis mora brati že 1m stran, primeš kožo ti kr ostane v roki, dol vse razštelano, da rabiš mortdalo, drugače je kot da bi hotdog na hodnik vrgel, cel jez potlačenih čustve, nerazrešenih konfliktov in minsko polje zamer, k jo boš nedolžen pohodil.

45letna baba je kot DEC, če hoče fukat približno kvaliteto bo rabla DENAR, poleg videza in notranjosti in vsega ostalega, ampak o tem se pogovarjamo šele ko je DENAR in 45letna rabi vsaj 100k EUR premoženja plus 1k na mesec ali 300k in 500 ali pa 1mio pa da nič ne dela ali pa 2-5k+/mesec, v glavnem DENAR al pa naj si natika revne študente, stare desce ali take al drugačne zavožence. Kvalitete brez denarja ne bo več dobila. Dobro ene mislijo, da so imele srečo, a v resnic se jim je volk infiltriral v brlog samo zaradi hčerke.

Pa ne spet opravičevat takih izpadov s staro lajno o tem, kako avtor s tem še največ pove o sebi, ker tole je anonimen forum in pojma nimam, komu naj pripišem takšno primitivnost, kdo se tako predstavlja in tako razmišlja … zato pa so nujni moderatorji, da umirjajo ton. Med prijatelji jih običajno ni treba a ne, ker smo tam z imenom, priimkom in obrazom.

komot:
.-.-.-.-.
Posebno opozorilo
….
Prosimo, upoštevajte, da se objavljena vsebina in informacije lahko dnevno spreminjajo in postanejo zastarele. Za objavljene vsebine ne prevzemamo odgovornosti.
Sporočila na forumih so mnenje posameznika in ne nujno stališče uredništva in upravljavcev spletnih strani. Uredništvo ni v nobenem primeru odgovorno za vsebino sporočil in datotek, ki jih objavljajo uporabniki na forumu.

komot:
.-.-.-.-.
Posebno opozorilo
….
Prosimo, upoštevajte, da se objavljena vsebina in informacije lahko dnevno spreminjajo in postanejo zastarele. Za objavljene vsebine ne prevzemamo odgovornosti.
Sporočila na forumih so mnenje posameznika in ne nujno stališče uredništva in upravljavcev spletnih strani. Uredništvo ni v nobenem primeru odgovorno za vsebino sporočil in datotek, ki jih objavljajo uporabniki na forumu.
[/quote]
Ja, dokler je to še z zakonom dovoljeno. So že bile kar burne debato na to temo, da se mediji, ki dovoljujejo komentarje, losajo odgovornosti do vsebine in dvomim, da bo še dolgo tako.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Neprimerne pa so teme z amatersko psihoanalizo konkretnega uporabnika. Saj mogoče ima avtor prav, neprimerno je pa vseeno.

komot:
.-.-.-.-.
Posebno opozorilo
….
[/quote]
Ja, dokler je to še z zakonom dovoljeno. So že bile kar burne debato na to temo, da se mediji, ki dovoljujejo komentarje, losajo odgovornosti do vsebine in dvomim, da bo še dolgo tako.[/quote]

Marko pa je podal povsem neprimeren komentar
nima on kaj gnojiti v najini debati !!!

komot:
.-.-.-.-.
Posebno opozorilo
….
[/quote]

Piše tudi: Moderator presoja o primernosti objavljenih vsebin. Pri tem se lahko posvetuje z uredništvom.

primož

Ja, dokler je to še z zakonom dovoljeno. So že bile kar burne debato na to temo, da se mediji, ki dovoljujejo komentarje, losajo odgovornosti do vsebine in dvomim, da bo še dolgo tako.[/quote]

Marko pa je podal povsem neprimeren komentar
nima on kaj gnojiti v najini debati !!![/quote]

Neprimeren je recimo kontekst stavka, gnojiti v najini debati. Ali bi bilo drugače, če bi napisal smetiti? Ali je njegov komentar gnoj ali smet? Kaj bolj opiše stanje?

Gnojiti je v tem primeru, bolj umetniška interpretacija, ki želi poglobiti poanto napisanega in bolj zadeti drugega avtorja.

Torej je ta stavek za izbris ali pa zaradi tega, kar cel komentar.

primož

Malo za hec, malo za res: gnojiti pomeni nekaj pozitivnega, ker bo tam nekaj zrastlo, nekaj koristnega :).

Drugače pa se zelo strinjam z Elizabeto, glede teh psihoanaliz v katerih ni direktnih žaljivk. So pa taka pritlehna poniževanja, dajanja v nič. Mene te bolj motijo kot tiste direktne v stilu: ti si bedak. Čeprav mi seveda tudi tak način ni všeč. Pa čvek je resnično žaljiv do žensk. Na oba načina, ki ju je že Elizabeta opisala. EN je direkten, drug pa tak pritlehen, zavit v celofan.

stvar kulturnega okolja, kje je kdo gor rastel.
na kmetih sta drekin gnoj pozitivni besedi – od njiju zraste pšenica in se da narediti kruh
kar za mene pomeni, da je Marko gnojil — naredil povod za nadaljevanje blodenja o za nemo nerelevantnih tipkanjih

smeti so pa zaslužek za smetarje (spoštovanja vreden poklic, vzdržujejo čistočo) – ki pa za urbana bitja pomeni slabševanje !!

.-.-
se strinjam z debelastarunklja

komot:
.-.-.-.-.
Posebno opozorilo
….
[/quote]

Piše tudi: Moderator presoja o primernosti objavljenih vsebin. Pri tem se lahko posvetuje z uredništvom.

primož[/quote]

saj ne misliš resno, anede
moderator
glede na to, kaj tvoji moderatorji, če že sploh kaj, delajo ☺

Kjer jaz gnojim, vedno bogato rodi. Take so moje izkušnje. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

si me že večkrat prepričal, da si uspešen … celo večinoma preveč ☺
btw: @ Primož – je Markov komentar umesten – glede na temo??? ali je Neprimeren (skupaj z mojim) in zrel za brisanje ☺

primož[/quote]

saj ne misliš resno, anede
moderator
glede na to, kaj tvoji moderatorji, če že sploh kaj, delajo ☺[/quote]

če bi se ti držal slovarja slovenskega jezika, bi bilo tudi vse lepše. Dejstvo pa je, da bi morali popraviti tudi definicijo spletni moderator ali interentni moderator ali forumski moderator. Le to področje zahteva popolnoma drugačno definicijo.
Interpretacija stavka saj ne misliš resno??? Je samo vprašanje zakaj vse mislite, da je hec? In kako veste, kdaj človek misli resno.

primož

Tukaj bi dodal, opazko. v neki občini, ne vem točno kateri, je bila cela polemika glede gnojenja in njene koristnosti, saj so priseljenci v to območje, zahtevali prepoved gnojenja, saj potem ne morejo uživati svojega časa, ko vonjajo te zadeve.
V tem primeru so bili prizadeti priseljenci in zaradi tega predloga o ukinitvi, užaljeni kmetje.
Kaj je koristno? je stvar zornega kota.

Tako kot užaljenost, ki jo lahko vidimo v vsakem stavku. Lahko vidim pritlehno, zavito v celofan ali pa direktno. Predvidevam,d a direktno vsi razumemo, kaj pa je pritlehno, kakšna je interpretacija zavoto v celofan.

Recimo samo stavek: Saj ne misliš resno? To lahko razumem, kot pritlehno, zavito v celofan žalitev.

Za nekoga, smešna prispodoba, za drugega groba kršitev moje časti in spoštovanja.

Kakorkoli že, ravno zato sprašujem po mnenju, kako vi vidite primernost in neprimernost.

Primož

si me že večkrat prepričal, da si uspešen … celo večinoma preveč ☺
btw: @ Primož – je Markov komentar umesten – glede na temo??? ali je Neprimeren (skupaj z mojim) in zrel za brisanje ☺[/quote]

Ta stavek je odziv na tvoj začetek o gnojenju in odziv na moj opis. Pa je želel biti duhovit.

Seveda to sedaj razčlenjujemo in skušamo razumeti. Poanta moderiranja pa je, da bi moral biti tvoj zapis takoj za izbris. Seveda bi s tem preprečili tudi nadaljne prepucavanje, ko če jači in kdo bolj domisleno.

Ampak bistvo ni v stavku, ampak kam in v kaj se tema razvije. In to je razlog za izbris. Videti dolgoročno posledico, kaj se bo zgodilo in zakaj, pa je stvar širine in dolgoletnih izkušenj.

samo praksa šteje.

primož

težka bo tale, če ti bereš kat ni napisanega ☺
sem skrajšal, da niso čreva

in kaj se ima tretji vtikati v debato dveh? Meni se zdi to povsem neprimerno (pa zato ne tožarim … ampak v svoji maniri s.k.urcam nepovabljenga … saj oba svinjava po nepotrebnem)

napisano je s pristavkom “anede” in pazi to: brez vprašaja … torej poved, misel — in ja – izrazil sem sarkazem ☺

ker moderator nekaj pro-aktivno počne … lahko tudi popravlja pravopisne napake, zatipkane besede, … briše neumestne poste glede na temo … to so orodja moderiranja.

btw: kateri krog o Robi… kot moderator je že tole ☺

in kaj se ima tretji vtikati v debato dveh? Meni se zdi to povsem neprimerno (pa zato ne tožarim … ampak v svoji maniri s.k.urcam nepovabljenga … saj oba svinjava po nepotrebnem)

napisano je s pristavkom “anede” in pazi to: brez vprašaja … torej poved, misel — in ja – izrazil sem sarkazem ☺

ker moderator nekaj pro-aktivno počne … lahko tudi popravlja pravopisne napake, zatipkane besede, … briše neumestne poste glede na temo … to so orodja moderiranja.

btw: kateri krog o Robi… kot moderator je že tole ☺[/quote]

Ja, na forumu je težko določiti, kdo je povabljen v debato in kdo ne. tema je odprta za vse. Tudi forum je sistem, ki omogoča, da lahko vsakdo uleti v debato, tako je bilo in tako bo. Vprašanje je samo to, kaj s te teme naredi s svojim vložkom. Tukaj pride spet do presoje do izrbira. ker pa je forum moderiran naknadno, pa moderaotr ni vedno prisoten in velikokrat tema že zaide.

Forumski zapisi, vsebujejo vse pravopisne elemente, vendar jih ogromno ljudi izpušča, tako da določanje med povedi, sarkazmi, cinizmi, vprašnji…je velikokrat nedoločena.

ravno zato, se mora celotno temo gledati kot na vsebino, koristnost ali nekoristnost, ne na vtorje, ne na pravopisne zadeve.

Seveda pa obstajajo tudi teme, kjer širina posameznikove inteligence, zna razbrati in ločiti med šalo in resnostjo. Kar pa je pogojeno tudi z posameznikovim trenutnim počutjem in stanje v kateem je, kar pa žal na forumu ne vemo. Zato je lahko reakcija na kakršnokoli temo, zelo rpesenetljiva, četudi osebo poznamo.

Samo bil je v takšnih nam nepoznanih okoliščinah, da je tako sprejel in tako odreagiral.

To pa bi morali vsi vzeti v zakup pri pisanju in reagiranju.

in btw…zadnji stavek btw: kateri krog o Robi… kot moderator je že tole ☺

Zakaj je bilo potrebno to dopisati? Ali bolje, kaj smo želeli s tem doseči? Če si želel dobiti njegov odziv, potem si prav napisal, ker neprimerno v tej temi pa je.

primož

Tukaj bi dodal, opazko. v neki občini, ne vem točno kateri, je bila cela polemika glede gnojenja in njene koristnosti, saj so priseljenci v to območje, zahtevali prepoved gnojenja, saj potem ne morejo uživati svojega časa, ko vonjajo te zadeve.
V tem primeru so bili prizadeti priseljenci in zaradi tega predloga o ukinitvi, užaljeni kmetje.
Kaj je koristno? je stvar zornega kota.

Tako kot užaljenost, ki jo lahko vidimo v vsakem stavku. Lahko vidim pritlehno, zavito v celofan ali pa direktno. Predvidevam,d a direktno vsi razumemo, kaj pa je pritlehno, kakšna je interpretacija zavoto v celofan.

Recimo samo stavek: Saj ne misliš resno? To lahko razumem, kot pritlehno, zavito v celofan žalitev.

Za nekoga, smešna prispodoba, za drugega groba kršitev moje časti in spoštovanja.

Kakorkoli že, ravno zato sprašujem po mnenju, kako vi vidite primernost in neprimernost.

Primož[/quote]

Pred kakim mesecem je nekdo (menda Robi) v neki debati podal prispodobo z likanjem in še danes Debelčica to prispodobo pritlehno omenja skoraj v vsaki debati in je žaljiva do peglaric in njihovih partnerjev. Vse je lepo kulturno in strogo slovnično pravilno napisano ampak se meni zdi ponavljanje v nedogled, te iz konteksta vzete prispodobe, pritlehno. 😛

Evo tako.
Tudi ta moj provokativen komentar se lahko razume kot pritlehen. Kaj bomo sedaj z njim?

Drugače pa nekdo odpre temo, izpostavi težavo, nakar se vrstijo komentarji določenih uporabnikov, ne v smislu zastavljenega vprašanja ampak, kot obtožba v smislu “ti si butast/a, ker…blablabla” . Ali pa nekdo odgovori na zastavljeno temo, se potrudi argumentirat zadevo in se ga potem napade, ne s protiargumenti ampak s preprostim žaljenjem na osebnem nivoju.
Mislim, da se takih komentarjev ne bi smelo pustiti čeprav jih je Robi tudi puščal, češ naj se vidi kakšen je uporabnik, ki to piše. Po tem ključu se vzame nekoga na piko in se ga diskreditira kot sogovornika in tema gre v x smer obračunavanja med uporabniki pri čemer zastavljena tema izpade iz plana…..

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

ON, oprosti. Teme o likanju se ponavljajo redno. Ne le pred mesecem. Nisem pa žaljiva do likaric, ne do njihovih partnerjev. Niti nisem teme začela jaz.

Oprostim, ni blema… 🙂

Ampak…. ti pišeš, da nisi tolk neumna, da bi likala, kar pomeni, da one, ki likajo so čiste tepke?
Je to pritlehnost o kateri si pisala? 😉

Sploh pa tle se sedaj gremo kdo je koga prvi nazaj udaril.… nesmisel.
Likanje se pač omenja, ker vsi vemo za kaj se gre oz se samo delamo, da vemo. Kolikor jaz Robija poznam je bilo tisto napisano v hecu oz vsaj kot očitna provokacija, ki je ti nisi oz nisi hotela tako razumet in si mu jo metala skoz pod nos kot resničen primer, čeprav po vseh pisarijah, ko se je hotelo iz vsega skupaj narediti hec, ni uspelo niti enkrat in smo zapenjali dalje do onemoglosti. In sedaj smo spet tam?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ej, On, ne da se mi. Če te slučajno zanima zakaj sva se pa z Robijem zapela je pa stvar v tem, da je bil žaljiv do osebe, ki je meni ljuba. Na SČ sem pisala o nekih zdravstvtvenih težavah te osebe, on pa je napisal cele romane kako si je sama kriva. Gre pa za bolezen, ki jo ima od rojstva. Posledice so hude. Na to temo sem odprla kar nekaj tem, vedno se je on obesil in vedno je imel nesmiselne, zame zelo žaljive komentarje. Dovolj jasna obrazložitev ali te še kaj zanima?

V bistvu me ni niti to zanimalo, ampak hvala, sedaj vsaj vem/o.
Ne razumem pa zakaj mu nisi to povedala direkt, tako kot si sedaj napisala in ga magari poslala v 3pm ampak si ga raje pritlehno vozila žejnega čez vodo?

Drugače ima on pač neko drugačno stališče, ne vem če je bilo mišljeno tako osebno in si se počutila napadeno še toliko bolj, ker si čustveno vpletena. In verjetno ga še ni zamenjal. A boš spet preizkusila? 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close