Kaj jeste tisti, ki ne kuhate kosila?
…res je: in vse na to ‘vižo’; ajdova kasa, kuskus, kromprijeva …različic toliko, kot je okusov, obagatim z zelenjavo, strocnicami, pinjolami, ce ostane nasl.dan dodam druge sestavine in je filing nove jedi 1 2 3 😉
[/quote]
Koliko je to po tvoje, 1 2 3? 10 minut, 20, 30?
Ker v moji kuhinji se testenine kuhajo vsaj 5 minut (odvisno od oblike, nekatere tudi po 10 minu), ajdova kaša in krompir pa cca 20 + čas, da se segreje voda do vrenja.
Medtem lahko očistiš in narežež nekaj zelenjave, prav veliko pa tudi ne. Potem, sicer odvisno od jedi, ampak če delaš solato je fajn, da se testenine, kuskus, ajdova kaša … vsaj ohladi do sobne temperature preden jih zmešaš z zelenjavo, kar spet traja.
In za dobro testeninsko solato (ali pa katere druge vrste) je ključnega pomena, da še nekaj časa odstoji, da se okusi prepojijo.
Tako, da, prodajaj ti nekomu drugemu, da je testeninska solata narejena 1 2 3. Dobra že ne.
Kuham redno, vsak dan, včasih tudi 2 x. Ker sem doma večinoma kuham vse sveže. Razen fižola, ki ga skuham eno veliko kozico in dam po lončkih v skrinjo. Tudi kakšno zelenjavo z vrta zblanširam in dam v skrinjo.
Največ časa mi vzamejo čiščenje kakšne zelenjave, drugače pa skuham kar hitro in mi gre delo lahko od rok.
Včasih pa se slabo počutim ali se mi enostavno ne da. Kljub vsemu sem prisiljena skuhati, saj ga ni, ki bi se ponudil skuhati. Moža kuhanje ne vesele in se kuhinje izogne v velikem loku.
Tisti recepti so kar nekaj. Vse, kar Jamie zmeče v lonec, je treba prej očistiti, on ima že vse pripravljeno…. Niti ene jedi ne moreš narediti v 15 min….
[/quote]
Točno to. 15 minut je samo za kuhanje, pa še to se moraš res znati obrniti. Večina nas pač ne dobi že očiščenih in narezanih sestavin, ampak moramo to kar same narediti. Kar navadno vzame več časa kot kuhanje samo.
Koliko je to po tvoje, 1 2 3? 10 minut, 20, 30?
Ker v moji kuhinji se testenine kuhajo vsaj 5 minut (odvisno od oblike, nekatere tudi po 10 minu), ajdova kaša in krompir pa cca 20 + čas, da se segreje voda do vrenja.
Medtem lahko očistiš in narežež nekaj zelenjave, prav veliko pa tudi ne. Potem, sicer odvisno od jedi, ampak če delaš solato je fajn, da se testenine, kuskus, ajdova kaša … vsaj ohladi do sobne temperature preden jih zmešaš z zelenjavo, kar spet traja.
In za dobro testeninsko solato (ali pa katere druge vrste) je ključnega pomena, da še nekaj časa odstoji, da se okusi prepojijo.
Tako, da, prodajaj ti nekomu drugemu, da je testeninska solata narejena 1 2 3. Dobra že ne.
[/quote]
Lej, s takim pristopom je jasno, zakaj ti ni do doma jest, madonis, blefirat da si zaposlen/a kot najpomembnejsa oseba na svetu, je bz. Raje pac malo manj ‘fejsiča’, spleta pa tisti cas (pa ni ti ga treba meriti) posveti kuhi. Saj je zate, v koncni fazi, ne? Predlogov mas dost, kot zelis …
P.s.: aja, pa cajt gre tud za nabavo, a ne, ja, ves, lahko gres ob uri ko ni najhujsi naval … In imas 1 2 3 nabavljeno 😂
ja krompir se v pečici res dolgo peče ampak je hitro pečen.imaš malo dela.mladega ne lupiš le opereš in narežeš.vse to med tem,ko se pečica segreva.dela imaš res minimalno.
[/quote]
Po tej logiki spadata med hitro narejene jedi tudi goveja juha in golaz. Tistih par ur se itak sama cmarita, nimas drugega dela kot samo pripravo sestavin, ki pa ne vzame prav dosti casa 😁
Lej, s takim pristopom je jasno, zakaj ti ni do doma jest, madonis, blefirat da si zaposlen/a kot najpomembnejsa oseba na svetu, je bz. Raje pac malo manj ‘fejsiča’, spleta pa tisti cas (pa ni ti ga treba meriti) posveti kuhi. Saj je zate, v koncni fazi, ne? Predlogov mas dost, kot zelis …
P.s.: aja, pa cajt gre tud za nabavo, a ne, ja, ves, lahko gres ob uri ko ni najhujsi naval … In imas 1 2 3 nabavljeno 😂
[/quote]
Mal prehitro sklepaš. Kuham čisto vsak dan, že ohoho let in mi ni niti malo težko. Ker imam čez in čez izkušen, mi pač nihče ne more prodajat buč glede tega da je nekaj 1 2 3 pripravljeno, ker ni. Takoj, ko je treba očistit in narezat zelenjavo, porabiš za dokaj simpl obrok vsaj pol ure. To je reala in to je na hitro, zame.
Zato me tudi zanima, kaj pomeni na hitro za druge.
Koliko je to po tvoje, 1 2 3? 10 minut, 20, 30?
Ker v moji kuhinji se testenine kuhajo vsaj 5 minut (odvisno od oblike, nekatere tudi po 10 minu), ajdova kaša in krompir pa cca 20 + čas, da se segreje voda do vrenja.
Medtem lahko očistiš in narežež nekaj zelenjave, prav veliko pa tudi ne. Potem, sicer odvisno od jedi, ampak če delaš solato je fajn, da se testenine, kuskus, ajdova kaša … vsaj ohladi do sobne temperature preden jih zmešaš z zelenjavo, kar spet traja.
In za dobro testeninsko solato (ali pa katere druge vrste) je ključnega pomena, da še nekaj časa odstoji, da se okusi prepojijo.
Tako, da, prodajaj ti nekomu drugemu, da je testeninska solata narejena 1 2 3. Dobra že ne.
[/quote]
A vedno tako kompliciraš?
jaz recimo rad kuham že več let. za povprečno kosilo porabiš vsaj 1 uro za kuhanje ( če hočeš, da se vsaj malo prepraži in dobi odličen okus, je pa res da efektivno lahko vmes delaš 15 do 20 minut). opažam, da folk res malo kuha doma, ali pa je vse nekam na hitro. primer- pridejo prijatelji na kosilo, skor ne morjo prehvalit za neko standarno jed ( recimo jota, al pa file stroganov). Preseneti me, , ker neka normalna jed se njim zdi top ( pač, hrana v menzah ima drugačen okus kot tista, ki jo pripraviš iz domačih surovin).
Vse obroke kuhamo in zaužijemo v večini doma, ker mož zaradi operacije ne prenaša veliko stvari in je pač tako najboljše zanj. Seveda pa pridejo dnevi, ko ni časa ali pa se mi/nam tudi ne da. Takrat pride na vrsto sadni dan, kake solate, testenine s tuno, topli sendvici…
Prakticno za vse od nastetega porabiš nekaj časa za pripravo, tako da se še najraje poslužim tega, da imam za lenobne dneve obroke zamrznjene v skrinji in morebitno prilogo samo dokuham.
Ne predstavljam si, da doma ne bi kuhali tople hrane, ker hrana zunaj mi je sicer všeč, ampak vsakodnevno pa tega ne bi mogla jest, da pa bi ziveli le id hladnih prigrizkov, si pa tudi ne predstavljam.
Mal prehitro sklepaš. Kuham čisto vsak dan, že ohoho let in mi ni niti malo težko. Ker imam čez in čez izkušen, mi pač nihče ne more prodajat buč glede tega da je nekaj 1 2 3 pripravljeno, ker ni. Takoj, ko je treba očistit in narezat zelenjavo, porabiš za dokaj simpl obrok vsaj pol ure. To je reala in to je na hitro, zame.
Zato me tudi zanima, kaj pomeni na hitro za druge.
[/quote]
Se strinjam.