Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kaj jeste v službi za malico?

kaj jeste v službi za malico?

Greste prav na kosilo in imate potem doma še eno? jeste sendviče?

Večinoma grem na kosilo. Doma imam samo še lažjo večerjo. Delavnik do petih tako da kosil pri nas doma ni med tednom.

Ker pridem domov okrog 16h, v službi jem stvari, ki si jih prinesem od doma, doma pa potem skuham pravo kosilo. Večinoma jem bolj hladne stvari (domač kruh, sir, salamo, kakšen namaz, štrudl …), včasih pa tudi kaj kar ostane od kosila (danes svinjske zrezke v paradižnikovi in grahovi omaki). Hrana v restavracijah in gostilnah se mi zdi čisto preveč slana (problemi s pritiskom), zato se tam prehranjujem samo priložnostno.

nova
Uredništvo priporoča

– sadje
– jogurti ali skuta
– riževi vaflji
– klasični sendvič
– prepečenec
– čaj in veliko vode
– kos pice
– burek
– solata
– itd. itn

Imamo orenk menzo s petimi različnimi obroki, solatnim bifejem, sokomatom, kavomatom in hladilnike z en kup dodatki, med drugim več vrst sladoledov…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Ker je delovnik dolg tako zame kot za otroke, vsi jemo pravo kosilo opoldan, otroci v šoli, jaz v restavraciji. Doma potem večinoma ne kuhamo, vsaj ne kaj večjega. Kako lažjo večerjo.
Tako zame kot za otroke, se mi zdi čisto neprimerno da bi imela prvi resen obrok zvečer ob 18h.

Itak je popoldne vedno še polno drugih stvari in če smo doma se posvečamo domači nalogi, pospravljanju, sprehodu ali pa kaj malega skuhamo.

Jaz v službi kljub “restavraciji” ne jem nič. Otroci jejo v vrtcu in šoli malice in kosilo, doma so tako prestradani, da takoj ko jih pripeljem jim nekaj dam za silo, potem pa kaj preprostega na hitrico skuham, ker kruh variante ipd. jih enostavno ne nasiti. Pojejo pa toliko, da … in ja, zadji njihov obrok je največji, ob cca. 18.00-18.30. Same suhice sicer.

Tisti, ki med službo jeste kosila – kako dolg odmor za malico imate?

Plačan odmor je pol ure. Če je menza v hiši ali v bližini, to znese. Sicer se pač “zamudi”, ure se seveda trgajo, načeloma pa ni problema, če ostanemo dlje na kosilu. Sicer grem redko, velikokrat sploh ne grem na malico (torej ven) in jem v pisarni.

Eno uro.

Pol ure.
Okoli 11.00 pokličemo v bližnjo gostilno. Vsak dan pokliče ena od sodelavk, nato nam sporoči kaj je na jedilniku, pokliče nazaj in naroči toliko in toliko tega in onega.
Do bližnje gostilne imamo 2 do 3 minute, na mizi nas čaka kosilo, ki ga pojemo v 15 do 20 minutah, ker naročimo samo eno jed (ni torej juha+gl.jed+sladica+kava) in ker smo same ženske pač jemo solato + meso ali solato + prikuho. In to gre hitro. Včasih smo tako hitre, da tiste, ki kadijo, še utegnejo prižgat cigareto.

Sadje. Pa kakšne slane male prestice imam vedno pri roki.

Pri nas je najbližje Tuš center, potem se šele začnejo konkretne restavracije in lušten lokalček, je skoraj treba z avtom. Čez poletje smo si s sodelavci kupovali sezonsko zelenjavo v Tušu in pojedli solato, včasih kdo še kaj prinese zraven in potem pokombiniramo, so pa dnevi, ko gremo tudi skupaj ven ali pa si vsak svoje prinese. Stvar dogovora.

nič

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Kdo pa si ti, da se ti bom spovedal kaj jem za malico?

V glavnem sadje, razdelim pa na 3 manjše obroke. Okoli 8 eno banano, okoli 11 dve jabolki, okoli 14 še en o sadje(hruška, jabolko, grozdje…)
Večinoma vsi jemo tako, ker smo ugotovili, da po takih obrokih nismo zaspani in se odlično počutimo.

Jst si kupim polnozrnate dilce, ki hrustajo pa kakšno skuto in sadje. Samo sadje seveda ni dovolj. Potem se preveč naješ popoldan in se rediš. Zjutraj mnogi pozabljajo na zajtrk. Kar se tiče pripravljenega sadja, se mi najbolj dopade v Tušu, je najbolj apetitlih.

New Report

Close