Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj kuhate… glede na cene?

Kaj kuhate… glede na cene?

Verjamem, da je kakšna podobna tema že bila tu zadnje čase, pa saj nima veze. Iščem ideje za kuho, pa da ni drago. Ker cene niso več normalne. Cene v ribarnicah!! in mesnicah pa sploh. Ne živimo na vasi, nimamo vrta, jajc, sosedov kmetov in tako dalje. Tako, da je potrebno VSE kupiti… No kaj? Pa da ne bo vsak dan neke stročnice namočene čez noč ali pa testenine. Na plan z idejami.

ne jem rib, jih ne maram. ne jem rdečega mesa, mi ne sede, svinjina mi pa dobesedno smrdi med obdelavo, hrana pa mora dišat, ko se obdeluje, ne pa smrdet. . tako da testenine, riž, polenta, njoki, kus kus, krompir, kakšna pita, fižolovi polpeti/zelenjavni polpeti, tortilije, ponvice, itd itn, na različne načine in različne omake.. solata pa itak stalnica..

Odgovor na objavo uporabnika
Zartrose, 22.04.2025 ob 17:49

ne jem rib, jih ne maram. ne jem rdečega mesa, mi ne sede, svinjina mi pa dobesedno smrdi med obdelavo, hrana pa mora dišat, ko se obdeluje, ne pa smrdet. . tako da testenine, riž, polenta, njoki, kus kus, krompir, kakšna pita, fižolovi polpeti/zelenjavni polpeti, tortilije, ponvice, itd itn, na različne načine in različne omake.. solata pa itak stalnica..

To je ogromno dela…. in vse drago.

Pa bi vas spomnila (ne samo tebe) včasih je folk jedu travo.  Danes pa ‘jaz ne to, tega nikakor, oreški :)))))))2

Koliko oseb, fanti, dekleta?

Zadnje čase se poslužujem Hoferja. Nikoli nisem hodila v to trgovino. Zadnjič sem nabavila za cel teden hrane za 50 € in še mehčalec in toaletni papir zraven. Nisem mogla verjet znesku na blagajni.

Očitno se da.

Od rib sardele niso drage, so pa zelo zdrave. Za kdaj tudi girice.

Super so razne rižote, tortilije, bolognese, vok na razne načine…

Hofer je tako drag kot vse trgovine. Za 50€ na teden ješ lahko samo zajtrk.

Ričet, da se šunka ponuca.

Torej tebi “smrdi” meso, zato natepavaš kemično obdelano zrnje – polento, testenine, njoke iz iz te kemično obdelane moke… pa krompir, fižol, ki napenja in res smrdi…  to je res najceneje, ampak hvala lepa za tako nezdravo kosilo.

Meni so najcenejše enolončnice – s kislo repo / kislim zemljem / ješprenjem / gobami. To je osnova – čebul in por popražim, dodam nekaj česna, začimbe, kako žlico moke in nato nekaj od tega zgoraj. Zalijem z vodo. Nato dodam še krompir, čičeriko /fižol /grah /korenje. Pri mesarju kupim klobaso (dve hkrati) in eno uporabim za to enolončnico, druga počaka v zmrzovalniku za novo enolončnico. Zraven spečem kruhke (lahko s sirom).

Skuham za 2 dni za 6 ljudi. Pride me cca. 12-15 eur za vse skupaj.

Anonimno 8765, 22.04.2025 ob 20:14

Ričet, da se šunka ponuca.

Smo imeli celo prekajeno domačo šunko in je v nedeljo zvečer ni bilo niti za grižljaj več.

Zartrose, 22.04.2025 ob 17:49

To je ogromno dela…. in vse drago.

Pa bi vas spomnila (ne samo tebe) včasih je folk jedu travo.  Danes pa ‘jaz ne to, tega nikakor, oreški :)))))))2

Kaj od tega pa zahteva ogromno dela in časa? A potem pri vas jeste samo Pogrej in pojej zadeve?

Torej tebi “smrdi” meso, zato natepavaš kemično obdelano zrnje – polento, testenine, njoke iz iz te kemično obdelane moke… pa krompir, fižol, ki napenja in res smrdi…  to je res najceneje, ampak hvala lepa za tako nezdravo kosilo.

Kako najceneje? @smešno se pritožuje, da je to drago.

Pa še nekaj vprašam, a tisti, ki jeste super zdravo meso, zraven ne jeste nikoli ničesar naštetega kot priloge? Ste 100% karnivori?

enolončnice, 22.04.2025 ob 21:54

Meni so najcenejše enolončnice – s kislo repo / kislim zemljem / ješprenjem / gobami. To je osnova – čebul in por popražim, dodam nekaj česna, začimbe, kako žlico moke in nato nekaj od tega zgoraj. Zalijem z vodo. Nato dodam še krompir, čičeriko /fižol /grah /korenje. Pri mesarju kupim klobaso (dve hkrati) in eno uporabim za to enolončnico, druga počaka v zmrzovalniku za novo enolončnico. Zraven spečem kruhke (lahko s sirom).

Skuham za 2 dni za 6 ljudi. Pride me cca. 12-15 eur za vse skupaj.

1 klobasa za 6 ljudi?????????

New Report

Close