Kaj kuhate… glede na cene?
Verjamem, da je kakšna podobna tema že bila tu zadnje čase, pa saj nima veze. Iščem ideje za kuho, pa da ni drago. Ker cene niso več normalne. Cene v ribarnicah!! in mesnicah pa sploh. Ne živimo na vasi, nimamo vrta, jajc, sosedov kmetov in tako dalje. Tako, da je potrebno VSE kupiti… No kaj? Pa da ne bo vsak dan neke stročnice namočene čez noč ali pa testenine. Na plan z idejami.
ne jem rib, jih ne maram. ne jem rdečega mesa, mi ne sede, svinjina mi pa dobesedno smrdi med obdelavo, hrana pa mora dišat, ko se obdeluje, ne pa smrdet. . tako da testenine, riž, polenta, njoki, kus kus, krompir, kakšna pita, fižolovi polpeti/zelenjavni polpeti, tortilije, ponvice, itd itn, na različne načine in različne omake.. solata pa itak stalnica..
Zartrose, 22.04.2025 ob 17:49
ne jem rib, jih ne maram. ne jem rdečega mesa, mi ne sede, svinjina mi pa dobesedno smrdi med obdelavo, hrana pa mora dišat, ko se obdeluje, ne pa smrdet. . tako da testenine, riž, polenta, njoki, kus kus, krompir, kakšna pita, fižolovi polpeti/zelenjavni polpeti, tortilije, ponvice, itd itn, na različne načine in različne omake.. solata pa itak stalnica..
To je ogromno dela…. in vse drago.
Pa bi vas spomnila (ne samo tebe) včasih je folk jedu travo. Danes pa ‘jaz ne to, tega nikakor, oreški :)))))))2
Meni so najcenejše enolončnice – s kislo repo / kislim zemljem / ješprenjem / gobami. To je osnova – čebul in por popražim, dodam nekaj česna, začimbe, kako žlico moke in nato nekaj od tega zgoraj. Zalijem z vodo. Nato dodam še krompir, čičeriko /fižol /grah /korenje. Pri mesarju kupim klobaso (dve hkrati) in eno uporabim za to enolončnico, druga počaka v zmrzovalniku za novo enolončnico. Zraven spečem kruhke (lahko s sirom).
Skuham za 2 dni za 6 ljudi. Pride me cca. 12-15 eur za vse skupaj.
Zartrose, 22.04.2025 ob 17:49
ne jem rib, jih ne maram. ne jem rdečega mesa, mi ne sede, svinjina mi pa dobesedno smrdi med obdelavo, hrana pa mora dišat, ko se obdeluje, ne pa smrdet. . tako da testenine, riž, polenta, njoki, kus kus, krompir, kakšna pita, fižolovi polpeti/zelenjavni polpeti, tortilije, ponvice, itd itn, na različne načine in različne omake.. solata pa itak stalnica..
To je ogromno dela…. in vse drago.
Pa bi vas spomnila (ne samo tebe) včasih je folk jedu travo. Danes pa ‘jaz ne to, tega nikakor, oreški :)))))))2
___________
Kaj od tega pa zahteva ogromno dela in časa? A potem pri vas jeste samo Pogrej in pojej zadeve?
Torej tebi “smrdi” meso, zato natepavaš kemično obdelano zrnje – polento, testenine, njoke iz iz te kemično obdelane moke… pa krompir, fižol, ki napenja in res smrdi… to je res najceneje, ampak hvala lepa za tako nezdravo kosilo.
____________
Kako najceneje? @smešno se pritožuje, da je to drago.
Pa še nekaj vprašam, a tisti, ki jeste super zdravo meso, zraven ne jeste nikoli ničesar naštetega kot priloge? Ste 100% karnivori?
enolončnice, 22.04.2025 ob 21:54
Meni so najcenejše enolončnice – s kislo repo / kislim zemljem / ješprenjem / gobami. To je osnova – čebul in por popražim, dodam nekaj česna, začimbe, kako žlico moke in nato nekaj od tega zgoraj. Zalijem z vodo. Nato dodam še krompir, čičeriko /fižol /grah /korenje. Pri mesarju kupim klobaso (dve hkrati) in eno uporabim za to enolončnico, druga počaka v zmrzovalniku za novo enolončnico. Zraven spečem kruhke (lahko s sirom).
Skuham za 2 dni za 6 ljudi. Pride me cca. 12-15 eur za vse skupaj.
1 klobasa za 6 ljudi?????????