Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj kuhati? VSE PREDRAGO

Kaj kuhati? VSE PREDRAGO

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimna272, 05.04.2025 ob 16:26

5 vas je pa en dela. Za začetek bi jaz  šla delati karkoli (razen prostitucije), ker hrana je osnova . Zakaj imate otroke če jim ne morete nuditi osnov. Kaj lahko kuhaš? Kupi meso na nižanju, v akciji. Spar ima piščanec -50%. Kupi mleti mešano, naredi dobro omako, pa imate za dvakrat. Enolončnica in palačinke.

Ja, da ni suha veja, oz. da je ne zanicujejo. Moras imet otroke, ceprav jih nisi zmozen prezivet.

Ja 5 frocov imate pri eni placi ? A je z vasim zdravjem vse v redu ? Najbrz ne.

Nehaj, 05.04.2025 ob 22:01

Ja 5 frocov imate pri eni placi ? A je z vasim zdravjem vse v redu ? Najbrz ne.

Smešna si – se zgražaš nad nekom, sama pa niti razumeš ne, kaj prebereš!

Avtorica je napisala

Imamo eno plačo, nas pa je pet

pošteni ljudje, 05.04.2025 ob 16:21

Smo poštena družina, sinček je danes rekel “mama zakaj zadnje čase jemo skoraj samo testenine?”

Ker je predrago! Ker te cene niso normalne! Zelenjava je izredno draga! In pri kmetih in trgovini… o mesu ne bom izgubljala besed. Niti ne o ribah. Jemo samo še krompir, jajca, kakšne hrenovke se najdejo, makarone, kakšen kos mesa, če se me sestra usmili.

Kaj naj kuhamo? Imamo eno plačo, nas pa je pet.

Tu je tesko kaj napisat..ce zelite mi posljite mail na boris7386@ gmail.com

Se da kaksen nasvet ali pogledat kako z financami..vcasih rabis zelo malo denarja ce znas z njim

60% ljudi je financno nepismenih in to je prvi pogoj da lahko normalno zivis..

Očitno vas je preveč, a ne?

Ena velika glava solate, res ogromna, v Lidlu 79 centov.

Iz prejšnjih dni: 1 kg korenja 99 centov, 1 kg rdeče paprike v Mercatorju slabše kvalitete, zato znižan na 1,29 €, pa čisto v redu.

1 kg čebule 1 €. 800 g piščančjih kračk manj kot 3 € v Eurospinu trenutna akcija. Itd. itd.

pri nas jemo 1 x na dan nič pa jesih gor 😱

Draga Nehaj 

najprej pometi pred svojim pragom in pojdi nazaj v šolo, da boš vsaj funkcionalno pismena.

Ričet, segedin, pasulj, prebranac

Stara forumašica, 05.04.2025 ob 22:11

Smešna si – se zgražaš nad nekom, sama pa niti razumeš ne, kaj prebereš!

Avtorica je napisala

Imamo eno plačo, nas pa je pet

ja pet, ena plača. Svetovala sem, pa nisem ta, ki ji odgovarjaš. Razlika je velika, ko pride kdo po sili razmer brez plače somov. Vs tustega, ki namerno naredi, ker bodo transferji in dobri ljudje. Ozadje avtorice? Včasih se je tu pomagalo, ko je šla stvar najorej v preverbo na Mon. En v Indiji pravi tudi, da majo skoz riž, pa niso revni!

Pa saj pravim, da je troll. Kdo s 3 otroki ne zna kuhat? Lahko ji naštevate še pa še osnove. Če ne ve, katerih 5 trgovin je v Sloveniji, katere so poceni, iz česa se naredi kakšno jed, brezveze.

Jaz bi verjetno lažje več zaslužila, kot manj porabila.

A nisiv službi? Vem, da se iščejo snažilke, kuhinjske pomočnice, ..pa se jih ne dobi, vsaj zdravih in delavnih ne.

Preklopite na riž in sardele, ker od makaronov boste vsi postali bolni. Jabolka, kosmiči, jajca, domač kruh, .. ostale obroke pa se je v vrtcu, šoli.

Če bi se jaz znašla v tej situaciji, bi izbirala med temi variantami dodatnih zapislitev: vožnja Wolta, pomoč v kuhinji v gostilini, pomoč pri kmetih, pomoč starejšim pri pospravljanju in kuhanju, varstvo otrok, animacije,.. tudi če si okrog 50 stara, to še ni nobena starost. Srečno!

Vsi tisti, ki avtorico obsojate, zakaj toliko otrok. Pa saj ni nikjer napisala, koliko otrok in koliko odraslih je v gospodinjstvu. Pa tudi če so npr. 3 otroci, kdo sploh ve, kakšne so bile okoliščine, ko so se rodili. Morda je bilo vse super, dve plači. Veste, v življenju se zgodi vse sorte, lahko kdo umre, lahko kdo zboli … Vi pa pametujete in obsojate takole na pamet.

chili sin carne, 05.04.2025 ob 16:31

chili sin carne. 3 čebule, kila suhega fižola, pekoč feferon ali dva, piksna koruze, pol litra pasiranega paradajza, poper, sol. Skuhaš v velikem loncu. Sestavine stanejo okoli 5 €, mi trije mamo to za 2 x 3 obroke. Zraven paše kruh ali riž.

Fižol je nenormalno drag.  Včasih se je reklo, da je fižol meso za reveže. Sedaj to nikakor, niti približno, ne drži.

zdravo!avtorica je samo vprasala,kaj naj kuha.vsi ste vecinoma samo udarili po njej,sajprosila je samo za nasvet kaj naj kuha in nic drugega.primitivci.

tkole bom rekla, 06.04.2025 ob 08:25

Vsi tisti, ki avtorico obsojate, zakaj toliko otrok. Pa saj ni nikjer napisala, koliko otrok in koliko odraslih je v gospodinjstvu. Pa tudi če so npr. 3 otroci, kdo sploh ve, kakšne so bile okoliščine, ko so se rodili. Morda je bilo vse super, dve plači. Veste, v življenju se zgodi vse sorte, lahko kdo umre, lahko kdo zboli … Vi pa pametujete in obsojate takole na pamet.

“TKole bom rekla” si me prehitela s svojim zapisom. Se strinjam popolnoma da ni na mestu obsojanje. V življenju se zgodi marsikaj, danes imaš službo, jutri ne več. Otroka moraš preživjat vsaj 18 let, ne moreš ga dat nazaj ko ti gre slabo. Da pa razmišljaš kaj vse se ti lahko zgodi pa lahko samo sediš doma in čakaš na smrt.

Avtorica, Slovenija je socialna država, nihče ne umre od lakote. Zato pot pod noge in do csd, karirasa, rdečega križa in si priskrbite vse možne pomoči. V teh paketih dobiš osnovne sestavine s katerimi lahko pripraviš marsikaj, samo voljo je treba pa malo brskanja po netu.

Zdaj pa k odgovoru na tvoje vprašanje. Išči jedi naših babic, prababic. Te so znale iz nič pričarat marsikaj. Sigurno so tu v prvi vrsti jedi na žlico. Tu uporabljaj sezonsko zelenjavo, ki je cenejša. Kupuj zelenjavo v akciji. Pa ne pozabi na zmrznjeno. Uporabi kakšen majhen kos mesa samo za okus, lahko pa samo ocvirke. Pozimi je sigurno v ospredju kislo zelje in kisla repa. Jota, segedin, bujta repa,…. Je nasitno in poceni. Paše tudi ričet.

Če imaš za meso in zelenjavo za govejo juho, jo skuhaj velik lonec. Za zakuho lahko narediš ribano kašo, domače nudlje. Rabiš samo jajce in moko. Meso in zelenjavo od juhe porabi naprej v glavni jedi. Iz mesa lahko narediš polpete. Če imaš malo krompirja lahko meso in zelenjavo porabiš v pastirski piti. Je odlično kosilo.

Iz krompirja lahko narediš tudi njoke ali žgance ali knedle s sadjem.

Glej akcije, kot so ti že svetovali kupi polento, gres, kašo.  Če imate jabolka, naredi čežano. Ta dobro paše na gosto skuhano proseno kašo, mlečni gres, palačinke,… Od mlečnih jedi lahko skuhaš še npr.močnik, mlečen riž. Iz gresa lahko narediš gresove knedle, ki jih zakuhaš v obaro.

Stročnice so še vedno cenejše kot meso. Uporabi jih. Zadnjič je imel Hofer v akciji bučke. Skuhaš lečo, na kose narezane bučke in korenje. Je super nasitna jed na žlico.

Potem imaš možnosti naredit narastke z rižem. Rižev narastek na sladko. Ali pa npr.kupiš ohrovt, malo mletega mesa in z rižem, jajcem narediš narastek.

Hm, po eni strani je velik problem upadanje natalitete, po drugi strani pa yebete mater ljudem, ki si drznejo imeti otroke, čeprav niso privilegirani levičarji z bogato plačano državno službo, v katei cel dan kofetkajo in pišejo antijanšistične komentarje.

Lolll, 06.04.2025 ob 06:00

Pa saj pravim, da je troll. Kdo s 3 otroki ne zna kuhat? Lahko ji naštevate še pa še osnove. Če ne ve, katerih 5 trgovin je v Sloveniji, katere so poceni, iz česa se naredi kakšno jed, brezveze.

NE živimo ravno vsi tik ob teh tvojih 5 trgovinah, veš.

Petčlanska družina z eno plačo – res je težko preživeti. Hrana je draga, zelo draga. Poiščite si pomoč na Karitasu in Rdečem križu – dobite osnovne sestavine, pa tudi oblačila.

Drugače pa svetujem kuhanje po starem – na žlico (mineštre, jota…), palačinke, frtalje, riževi narastki, njoki…

Upam, da otroški dodatek prejemate. Če imate doma košček zemlje, poskusite tudi sami kaj pridelati, ali pa kupite zelenjavo in meso pri kakšnem kmetu. Vsekakor svetujem, da si poskusite poiskati kakšno zaposlitev in s tem si zagotoviti  povečanje družinskega proračuna.

Ne poslušajte nesramnih in žaljivih komentatorjev, ki so se obregnili ob to, da imate 3 otroke. Bodite ponosni, ker jih imate. Srečno.

Treba prej tuhat. Še 20 djeca si nakoti pa potem jamraj. Sam da te slučajno ne vidim pri rdečemu križu za mlek fehtat. Jaz si želim otroka samo vem da ga z to mizerijo ne bom mogel preživeti pa ga nimam. Ti imaš pa kot razumem 3. Kaj pa sestra od kje pa njej meso?? Ga krade al ma kmetijo. Pojdi tja pa malo mrvo premetavaj pa bo ene pol kravce za v skrinjo.

Isto sranje. Saj odrasel še več poje kot otrok.

Takis stvari se ne sprašuje. Če neznaš skuhat iz čebule pa krompirja, kaj maš pol otroke. Očitno sama zase ni zmožna poskrbet brez 5.000 v žepu. Ko pa malo zagusti pa jokat.. marš i ti seme židovsko nemarno

Predvsem delate obroke kjer ne potrebujete veliko sestavin, predvsem mesa, na primer paprikaš, polenta, meso se nareže na kockice in veliko omake, bolonjska z veliko korenja čebule in nekaj mletega mesa se skuha za več krat, pasulj namesto mesa lahko dodate nekaj koščkov slanine, golaž tudi lahko s svinjino, naravne omake z narezani mesom, rižote z zelenjavo, njoki in še in podobnih obrokov, tudi domača pizza ne rabi biti z veliko sestavin, ker se lahko salama nareže na kockice in je ni potrebno veliko, tudi s sirom lahko varčujete, krompirjev golaž z narezano hrenovko, vse se da samo ni potrebno kosila kuhat z celimi zrezki, ker meso ni glavna sestavina, ki jo telo nujno potrebuje. Danes je nekaterim pri tako visokim cenam res za znoret, vsak dan so višje cene in ni več trgovine, ki bi bila ugodna. To imamo kar volimo in nobeden do sedaj ni malemu človeku nobeden politik naredil kaj dobrega. Dokler bomo tiho, do takrat bo veliko ljudi trpelo vedno bolj. Tudi tisti, ki imate polne riti in se ne znate istovetit s tistimi, ki nimajo, se lahko zgodi, da pridete do tega, ko ne boste  samivimeli dovolj za hrano. Še malo pa bo večina bolj lačna kot sita.

ušiva zalega, 05.04.2025 ob 20:03

Lej ti te forumske kurbe, kako takoj začnejo “zakaj imata 3 otroke, če jih ne moreta preživljat”.  Barabe pokvarjene.

Imata jih zato, ker jih pač imata.  Tudi če bi imela enega otroka, ne bi ob eni plači jedli kaj bolje.

Temu se reče revščina.  Tudi večina vas, ki cele dneve visite na forumu in ste samski, je v podobnem položaju.  Nimate niti za spodoben zrezek, čeprav si izmišljate jedilnike in jedi, katerih si ne morete privoščiti.

Ampak – dajmo udarit po tistih, ki imajo družino, kajne?  Sami so si krivi, da so naštepali 3 otroke, naj torej trpijo še bolj kot trpite VI, suhe veje in inceli.

Slovenclji v vsej svoji veličini.  Nimate nasveta za avtorico, ve suhe veje in inceli?  Potem bodite tiho, ste pač nesposobni napisati nek normalen komentar ker ste preveč poškodovani že sami.

Podpis!

Kakšne prasice si upajo pisat!

Vidim, da zastavljate številna vprašanja npr. zakaj nisva oba zaposlena, zakaj imava več otrok itd.

Jaz srednje šole nisem zaključila, ker sem v 3. letniku zanosila. Pri 18 sem se takoj poročila. Mož je delal, šel delati po srednji, takrat ni imel slabe plače. Pri mojih 22 sva imela drugega otroka. Odločila sva se, da bom jaz doma, da bom kuhala, likala, čistila, rihtala otroke, jih vozila v šolo itd. Ko sva dobila tretjega, je bilo domačega dela po hiši ogromno. Težko bi jaz hodila v službo. Pa tudi težko bi dobila službo z nekončano srednjo šolo. No prva dva sta že na svojem. Potem pa smo imeli še dva kasneje. Tako da jih imamo 5, 2 pa imaga že svoje čudovite družine. Na vse sem zelo ponosna.

Potem pa na kuho. Živimo na vasi, trgovin kot so Lidl ali EvroSpin nimamo, so vsaj 30 km stran. Bencin pa precej stane za 30 km, ne splača se. Meso je izredno drago. Zelenjave nekaj pridelujemo mi, a bolj osnovno. Najmlajši otrok ima celiakijo. To je glavni problem. Rabil bi jesti ogljikove hidrate, da ga nasitijo, a ne sme. Hrana za te s celiakijo, pa je zelo zelo draga. Tega si seveda nikdar skoraj ne moremo privoščiti. Stročnic kuham veliko, a se tega prenaješ. Ne moremo vsak dan jesti ričet. Lepo bi bilo jesti normalno kot včasih za normalno ceno.

New Report

Close