Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj kupiti 3 sosolcem za darilo

kaj kupiti 3 sosolcem za darilo

zivio, mene pa zanima, kaj naj kupim hčerinim sošolcem za rojstni dan (9 let). problem je v tem, da bi hčerka zelo rada šla, jaz sem pa proti, ker se mi zdi zelo težko kupti 3 darila naenkrat za 1 rojstni dan. Ti starši so s tem močno zmanjšali stroke, kako naj jih pa jaz. Kakšne ideje za darila za te fantke, da ni predrago. grr, me take stvari jezijo. hvala za pomoč.

a so ti sošolci sorodniki med sabo (lahko kupiš en velik zaboj lego kock, za vse 3), ali pač samo sošolci

samo sošolci, drugače bi bila to super ideja. hvala

– vsakemu različne puzzle (za npr.5€ )+čokolada/bonboni (za 1€) = 6€ za enega/18€ za vse
– vsakemu mini paketek lego kock (3v1 za 5€) + isto priboljšek = manj kot 20€ za vse
– žogo (košarka, fuzbal, odbojka, za 3-4€) + mali avtomobilček za 2€ = manj kot 20€ za vse
– itd.

upam da sem pomagala 🙂

tudi,če so sošolci, je to fajn ideja-kocke.pa zraven tri čokolade..
drugače pa tudi starši vejo, da tri darila stanejo…ne se sekirat preveč

Kaj pa če kupite vsem trem enako darilo,a malo različno,napr. puzzle in za vsakega različna podoba pa kakšna sladkarija.

V kuverto vsakemu po 10 eur ali vsakemu po eno majčko.Žal pod 30 eur ne boš prišla. Mi smo žal obiske rojstnih dnevov zmanjšali ker pač ne gre. 24 otrok oziromo 48 x ker imam dva otroka je tako denarno kot stroškovno nemogoče. Zdaj gresta in tudi mi vabimo res samo najožje sošolce ali prijatelje.

halo??? pa eden nekaj pogubi, drugi je pa pazljiv – pa kocke so od vseh – meni ne bi bilo prav!!! se pa strinjam z “če so bratje “

saj kaj je pa “če so bratje” napisala???

najlepša hvala za odgovore, lepe ideje, bom sla jutri v mullerja. kot sem že napisala, so samo sošolci, ne bratje. Saj mi smo tudi zmnimalizirali rojstne dneve, ker jih je res preveč. Sam je pa v tej skupini sošolec, ki je moji hčerki zelo pri srcu. lp

V mullerju boš našla kakšno lično nalivno pero, mapo…Starši pa se po moje zavedajo, da so si zmanjšali stroške in lahko pričakujejo manjše darilo. Če bi kdo zameril, pa z njim tako ni vse ok.

Kupi vsakemu en paketek yu-gi-oh kart po 2€ (ziher bo zažgalo!), zraven pa še vsakemu eno veliko milko/en paketek gumijastih bonbonov/en paket Pringels čipsa.

Kaj pa če bi se zmenili s starši drugih povabljenih sošolk in sošolcev in kupili vsakemu od slavljencev skupno darilo? Pri nas tako prakticiramo in smo vsi zadovoljni. Starše otroka vprašamo kaj si želi in potem otrok to tudi dobi.

[img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83202/ticker7.png[/img] [img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83204/ticker2.png[/img]

Odlična ideja. Pa naj zberejo po 5e/otroka.

V BTCju hala A v kleti je Diskont knjig in tam dobiš prav zanimive knjige tudi za fante take starosti že za 3 EUR, za 7 pa imajo npr. od Suhadolčana: Košarkaš naj bo (ali nekaj takega), ki ima celo nagrado za dobro knjigo.

Majhen zaboj lego kock za devetletnike? Igračke, avti?? A se zafrkavate?

Devetletniki so že toliko stari, da se jih lahko obravnava malo bolj ˝odraslo˝. Znajo brati, npr. Igračke se nosijo predšolskim otrokom.

Čokoolade, gumi bomboni? A smo leta gospodovega 1983, ko sladkarij pri nas ni bilo za dobiti in so bile zelo iskano blago in zelo želeno darilo? Če me je kaj jezilo pri teh darilih, ki jo jih moji otroci dobijali za rd, potem je to gora sladkarij, za katere smatram, da so NAJSLABŠA vrsta darila. Veliko bolj zabavni, originalno bo, če prinesete ananas ali kokos ali kakšno drugo ne čisto vsakdanje sadje.

Za izbrati darilo že morate nekaj malega vedeti o otroki, ki ga boste obdarovali.
Trenira kak šport? Je navijač kakšnega kluba? Kakšen hobi ima? A kaj zbira?

Moje ideje bi bile – slikovita majica s kratkimi rokavi, pas za hlače, karte (yugi-oh, neka, remi), knjiga, zbirka stripov (Miki Muster je svetovna stvar), komplet tempera barv (če mu je slikanje hobi), nalepke ali kakšno drugo okrasje za kolo (če se rad s kolesom okrog preganja), poučna računalniška igra, slovar (slikovni), kopalna brisača (takšna izrazito ˝fantovnska˝), dežnik, miselna ali družabna igra …. konec koncev kapa in rokavice (ko je ravno tak letni čas) ….Skratka nekaj uporabnega ali nekaj, kar si otrok želi ali ima s tem veliko veselje.

Mi zadnja leta rešujemo probleme z darili tako, da jaz pokličem mamo otroka, potrdim udeležbo mojega otroka in povprašam, kaj otroko potrebuje, bi želel imeti. Pri manjših otrocih (predšolskih) smo starši in otroci v glavnem najbolj zadovoljni s kakšnim kosom oblačila, vse ostalo je po nekaj dneh pozabljeno.

Jaz sem jih peljala na bowling in so bili navdušeni.

Kar se tiče tega, da so otroci najbolj zadovoljni z oblačili, ti zagotovim, da sigurno niso. Sploh majhni ne, morda najstniki, če si sami izberejo.

Kaj pa je narobe z legicami? Malo si poglej škatle, ene kocke so šele od 8 let naprej, neke nove variante za sestavljanje (helikopter, motor, avto, 3v1..)
Za sladkarije se načeloma tudi jaz ne strinjam.

Imaš sedaj v Sparu lego program na nalepke, dobiš za 7€ (vrednost 12€) že darilo za fanta Lego Racers.

Sicer pa gredo meni tudi na živce taka praznovanja, da se združijo 2 ali 3 in imajo rd skupaj, od tega se npr otrok druži samo z enim, darila moraš pa prinesti vsem trem. To je v bistvu kar nesramno.
http://www.spar.si/spar/aktualnozakupce/tockezvestobelego/izdelkilego.htm

Kot prvo: otrok pri 9 letih po mojem mnenju lahko že sam izbira darila za sošolce. Mama mu je lahko le vodnica (in seveda banka 🙂

Daleč najboljša ideja je tista, da več otrok da skupaj denar in se kupijo le tri darila. Vse ostalo bo samo metanje denarja stran (razen če ne misliš zares izprazniti denarnice). Če praznujejo trije skupaj bo na r.d. enih 15-20 otrok. Ali res misliš, da mu bo darilo za 10 EUR kaj pomenilo? Pri 20 drugih darilih za 10 EUR?

Našim je pomembno le to, da otroci pridejo in da se fino zabavajo. Z darili se 9-letniki (razen če niso zares izrazito materialistično usmerjeni), ne ukvarjajo preveč. Razen če jih starši s tem psihiramo …

Jaz mislim, da glede na krizo danes ni za pretiravat…skupno darilo..več kot super…

Starši morajo razumeti, če pa ne..pa se naj gredo solit.

Ker da daš za vsakega 20eur??? Mah 60 eur kar tako.

Jaz osebno: 3 Milke, vsakemu en puzzle… do 10 EUR

Če greš v Felixa, dobiš fletne žepnice v 3 za 2 akciji. Vražja nogometna druščina je že luštna reč. Dobiš tri darila, plačaš samo dve, strošek je zmeren. Pa še izmenjujejo si jih lahko, ko bodo prebrali.
Imajo tudi trdo vezane knjige po ugodnih cenah. Zmajska skrbnica (pustolovska zgodba) je trenutno znižana na 2,99 EUR.

pretiravanje staršev, bog pomagaj…

New Report

Close