Kaj kupiti nekemu paru za poročno darilo, če ima že itak vse
Najbolj glupa ideja mi je podarit DENAR, če avtorica pravi da imajo polno rit vsega, je povsem očitno, da denar ne rabijo, meni se tudi sicer zdi najbolj glupo darilo: denar ali pa kak bon v kaki trgovini….totalno kretensko, kdo se je tega prvi spomnil. Pomeni le, da ti tisti, ki ga obdaruješ sploh zadnja briga in da se hočeš vsega losat z dnarjem ali bonom…totalno neosebno in neokusno.
Če že imata vse, pa tista dobrodelna varianta ni slaba. Ali pa, menda par poznaš nekaj, kar jih sicer razveseljuje, kot kakšna vikend welness varianta, vstopnice za koncert njim ljube skupine, ali pa kak unikat izdelka, neka slika, mogoče kakšne športne ure (Garmin), ali pa kakšna knjiga v posebni izdaji,…..
Če ni pametne ideje za darilo in ker človeku, ki ima dovolj, nekako nima smisla podarjati denarja, bi jaz nabrala nekaj simboličnih drobnarij “za seme”, ki naj jima v zakonu uspevajo. Npr kovanček za finančno obilje, otroške copatke (ali dudo) za zdrav naraščaj, mini Eifflov stolp (ali nekaj podobnega) za zanimiva potovanja, nekaj srčkastega za vročo ljubezen, …
Na tednu mode je razstavljala oblikovalka nakita Dalija Šega, ki je diplomirala na ALUO. Všeč mi je bil njen komplet ročno izdelanih zlatih prstanov Tea for two, za samo eno osebo pa grobo kovan iz belega zlata – prstan s težo.
Pri Anarsu imajo res fenomenalna poslovna in osebna darila, ki izhajajo iz slovenske kulturne dediščine, so pa sodobno oblikovana.
Predlagam obisk tam, ga. Ana se vsaki stranki osebno posveti in predlaga. Prav tako razloži vse o artiklih, od kje izhajajo, komu so namenjena. Pa darilo tudi naredijo bolj osebno, če je taka želja, npr. s potiskom, gravuro, konec koncev osebno oblikovano čokoladno tablico.
Darila so podarjali že papežem in svetovnim predsednikom, pa bojo menda kaj našli tudi za takle premožen par.
Jaz sem bila navdušena, pa moji kolegi tudi.
http://www.projekt27.com/ljudje/tandem-anars-sodobna-kulturna-dediscina
LP,
Lenka