Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj lahko naredim še z rukulo?

Kaj lahko naredim še z rukulo?

Poleg pice in solate?

Posteljico za pod kakšen zrezek.

Špagete.
lp

Jaz naredim par. omako za testenine, v katero dam bučke ter česen in malo kisle smetane, najraje skuham pirine špagete (al pa katerkoli druge testenine so tudi ok), potem pa na krožnik rpvo položin svežo rukolo (včasih še malo tune) ter nato tetstenine. Nam je vsem zelo všeč.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

bomo jedli špagete :))))
A surovo položim spodaj, pol špagete in na vrh omako in parmezan?

Katerikoli vrstni red boš ubrala, bo dobro. Jaz jo dam od spodaj zato, da ne pada dol, ker se tako malo poleže.

Pa naj vam tekne.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

:)))
Hvala punce!
Lep dan vam želim!!!! 🙂

Iz rukole se lahko naredi tudi juho. Ponavadi dam pol špinače in pol rukole, na hitro malo prepražim na ol. olju in česnu, zalijem z vodo, se še pokuha 5 min., zmiksam, dodam kislo smetano in evo okusne juhice.

Lahko pa malo drugačno solato: Rukolo, pinjole, rozine, olivno olje, limonin sok ali balzamični kis, malo posoliš in po vrhu naribaš malo parmezana. Taka malo bolj specifična solatka, dobra pa za vse prste obliznit.

v sendviču je tudi dobra

Iz rukole naredi pesto, enako kot iz bazilike!
Saj veš, rukola, pinje, parmezan, česen olivno olje… zmiksaš in je omakca pesto.

Jaz pa namesto špagetov vzamem raje široke rezance, bučke tudi narežem na rezance ( z lupilcem za krompir), ostalo enako ( česen, sladka smetana, vino), rukolo pa na koncu kar vmešam, da se malo zmehča, na vrh pa parmezan, ki ga tudi narežem z lupilcem. Super jed!

New Report

Close