Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj malo neobičajnega za piknik

Kaj malo neobičajnega za piknik

Čez vikend praznujemo, pa smo si umislili piknik. Nič novega za poletje, kajne? 😉
Rada pa bi poleg klasike – perutničk, hrenovk, karejev … – ponudila še kaj malenkost neobičajnega.

Kaj je tisto, kar vam je na piknikih še posebej všeč, pa tega po navadi ne dobite?
Kaj radi sami ponudite?

Lahko je meso, priloga, sladica … Karkoli! 🙂

Jaz sem poleg zelenjave na žaru vedno vesela melone in pršuta za predjed pa dobre solate, najraje grške.

Pečeno papriko – kupi jo v Lidlu v kozarcih vložena in jo nadevaj z skuto, ki ji primešaš sveža zelišča po tvojem okusu. Potem lahko zgornji del mlade čebule narežeš na drobno in zmešaš z kislo smetano, malo posoliš in popopraš. Lahko spečeš sirovo gibanico, narediš prebranac, razne solate. Moje izkušnje so, da ima večina rada različne priloge, pa ne ogromne količine.

Pri nas imamo radi ta namaz – kisla smetana + skuta + naseckana mlada čebula. Posoliš in dodaš malo drobnjaka. Zelo dobra zadeva.

Za predjed lahko narediš tortilje na žaru :)))
Recept: http://www.ljubezenskozizelodec.si/video/bovski_fast_food_kmecki_mehiski_zelenjavni

Meni so od prilog všeč pečene paprike, enostavno olje, peteršilj, česen, sol.

Ponavadi dam na začetku za odžejat kakšno lubenico melono. Včasih če sem pri volji spečem kifeljčke iz kvašenega testa, da jih jemo tudi ob mesu…vsaj otroci. 🙂

Eni imajo radi sir na žaru – meni ni všeč.

Delam solato iz bučk in malancan. Narežeš oboje na tanke koleščke, popečeš, daješ v skledo. Dodaš olivno olje, sol, peteršilj, česen. ODlično!

Ob kavici kasneje kakšne rumove kroglice, biskvit s svežimi kremami (npr. smetana+borovnice). Zdaj ko je bilo toliko češenj, kakšen češnjev štrudl.

Pijete ledeno kavo? 🙂 Kakšen sorbet za začetek?

Zdaj ko je sezona kumar je zelo dobra in osvežilna priloga tudi grški tzaziki (izg. caciki).
Kumaro naribaš na rezance, malo posoliš in potem ko spusti vodo malo (ne čisto) ožameš.
Če dobiš grški jogurt, kupi tega, sicer je pa tokrat meni ratal zelo dober približek iz evrospinovega jogurta (pollitrski lonček, polnomasten) – daš ga v krpo in na cedilo, da sirotka odteče – rata tak gost in kremast, vsake toliko časa malo premešaj, odcejaj cca uro ali uro in pol. Da se tudi s kakim drugim jogurtom, samo naj ne bo preveč tekoč, nekateri delajo tudi s kislo smetano, a je to meni premastno.
Jogurt zmešaš s kumarami, noter naribaš po okusu česna (jaz dam en strok, ker ne maram preveč), sol, poper, dobri dve žlici olivnega olja in sesekljan koprc, ki je obvezna sestavina. Zmešaj, fajn ohladi – je prima priloga za žar.

Nam so zelo všeč šampinjoni na žaru z malo gorgonzole. Kakšna riževa ali testeninska solata paše zraven mesa na žaru.

Živi in pusti živeti

Za predjed lahko narediš tortilje na žaru :)))
Recept: http://www.ljubezenskozizelodec.si/video/bovski_fast_food_kmecki_mehiski_zelenjavni

Ideja je ok, ampak kako se pa tadva dereta! :))))))))))

[/quote]

:)))))
Sicer ne gledam, ampak tale recept sm dobila pa glih ob pravem času…že dolgo nazaj. In preizkušeno je super. Mi napolnimo s tisim, kar imamo pri roki…sir, šunka, paprika, koruza, načo sir imamo tudi pogosto doma…

Je pa res treba hitro delat…ker je žar razgret…

skuhaj polento in jo daj v model ko se strdi jo nareži in popeci na žaru. mnjami

Obvezno tzaziki!

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

New Report

Close