Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj me je picilo?

Kaj me je picilo?

Včeraj sem cel dan hodil po gozdu. Nekaj me je pocilo pod koleno in zanima ce morda veste a je za pokazat zdravniku ali samo za pustit da se zaceli. Me ne srbi, je pa bula premera 3cm z temnejšo piko premera 0.5cm.
[img]https://i.postimg.cc/9FrW5f3Z/7965608-F-7634-4-AE7-BD71-FBCD9-A597-C75.jpg[/img]

Polno je nekih majhnih strupenih mušic. Ko mene kakšna taka piči, zgleda isto.
Jaz namažem s Fenistilom, aloe vero ali sokom netreska.. Traja pa rdečina 2 do 3 dni.

Po moje ni treba k zdravniku. Imaš samo močnejšo reakcijo na pike.

V tej fazi ni videt prav hudo. Včasih sem kje zasledila, namočit aspirin in položiti na pik ter poviti. Uporabiš lahko tudi fenistil, ki ti ga bo v tej fazi predpisal tudi zdravnik in pa canesten, ker gre najverjetneje za alergično reakcijo na pik insekta. Pri povišani temperaturi, globoki bolečini, slabosti pa ne čakati z obiskom zdravnika.

Ja zgleda da ni nč resnega. Ni pa to pik klopa a ne? Oziroma po čem bi prepoznou pik klopa. Hvala za odgovore

ne, mislim, da ni od klopa. Ce bi se zagrizel tja, bi ostal. Tudi kolobar pride drugacen.

Na urgenco, ni druge.

saj modrica ni del otekline pika, kajne? (mislim, najbrz je od prej, od kaksnega udarca, ni se pojavila sele s pikom?)

Modrice ni, to je zarad luči in kota pod katerim sem slikal. Hvala vsem za odgovore, se mi je zdel da ni nc hudga sam pa tud ne vem kako zgleda pik klopa, zato rajs uprasam, sej veste vec glav vec ve 🙂

New Report

Close