Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kaj menite o tej tablici?

Kaj menite o tej tablici?

V Hoferju bo na voljo naslednja tablica za ceno 100 €:

Medion LIFETAB E7312

Android 4.2 Jelly Bean
dvojederni procesor ARM Cortex A9 1,4GHz
1GB velik delovni pomnilnik DDR3
8GB velik notranji pomnilink,razširljiv do 64GB
WLAN
baterija z dolgim dleovanjem
spletna kamera spredaj z 0,3mio slik. pik,in vgrajenim fotoaparatom ter mikrofonom-zadaj z 2mio. slikovnih pik.
z vgrajenim žirosopom in zvočniki
7″ širok večfunkcijski zaslon na dotik

priključki: mikro USB 2.0 s funkcijo USB gostitelja,bralnik pomnilniških kartic micro SD/micro SDHC/micro SDXC, avdio izhod in bluettoth 2.1

oprema:micro USB kabel,micro USB kabel gostitelja ipd.

že namščene aplikacije in pestra izbira aplikacij v storitvi Google play
ekskluziven in nagrajen dizajn
tanek-10.8mm in lahek 305g

kaj menite o tej tablici? Hvala za vsa mnenja!

Anyone???

vidim,da tako kot jaz tudi vi nimate pojma!

Na formumu je že OGROMNO tem o tablicah, in pri vseh velja eno pravilo: “Malo dnara, malo muzike”. Vse so tak daleč dobre, dokler delajo, ko pa je kaj hin, pol pa pač.. 🙂

ma ja,no…
Sej jo ne rabim za ne vem kaj.
Gledanje video vsebin,internet in muziko.
Zanima me predvsem, če s takimi specifikacijami šteka,ali naj bi glatko laufala?Samo to…
O tablicah pač nimam pojma, vem pa, da naprimer v Hoferju prodajajo Medion prenosnike,ki so super-pa kaj ,če piše gor Medion-dajo pa notr intelove procesorje…. raje to, kot Toshiba AMD 😉

Primarno nobena tablica ne šteka (vsaj jaz še nisem nobene take zasledil da bi na začetku). To pride čez čas, ko se gor nalagajo aplikacije itd. Recimo sem imel eno tablico, ko sem gor dal par aplikacij, pa je skoraj crknila… Pa mam zdaj Samsungovo, pa vse brez problema dela (trenutno mam naloženih okoli 100 igric in aplikacij). Edino, ko sem mel preko 200-250 aplikacij gor, je začela malo zajebavat (to je v mojem primeru blo nekje 30gb zasedenega prostora za vse aplikacije in igrice).

Torej, ko pravim, na začetku upam stavit da jih 100% tablic, ki jih dobiš v teh normalnih trgovinah, dela brez težav. Ko pa se pojavijo težave..te pa pač 🙂

Ja,ampak veš,kaj ne razumem.
Zakaj bi bila neka tablica XYX firme slabša od naprimer Samsungove, če naj bi imela enake komponente,oziroma specifikacije?
A je kje še kakšna fora?

To sem že pisal v ostalih temah…Ne gre se samo za hardware, ampak za vse ostalo. Kako misliš da te razlike nastanejo v ceni? Misliš da se bo WingShungChung firma trudila v nadaljevanju delati nadgradnje za recimo Androida? WindShungChung firma načeloma tudi nima vsepovsod v vsaki državi servisa in supporta, zato se jim v primeru garancije pošilja nazaj v Kitajsko. In to traja, traja, traja. Med drugim pride do razlike tudi zato, ker Samsung in ostali velikani v marketing vržejo miljarde in miljarde. Iz izkušenj tudi povem, da je največja slabost teh poceni tablic, baterija.

Če razumeš kaj nemško:
http://www.pc-magazin.de/news/medion-lifetab-e7312-md-98488-test-aldi-tablet-meinung-1550193.html
http://www.welt.de/wirtschaft/webwelt/article121141284/Wie-gut-ist-Aldis-Einsteiger-Tablet-fuer-100-Euro.html

Še enkrat ponavljam: Tak daleč ni nič narobe s tablico, dokler dela, problem je, ko začne zajebavat, te pa pač je kaj je.

Nemško žal ne razumem kaj dosti 🙂
Ja,razumem,kaj hočeš povedat.
Se mi pa kar veliko zdi dat za tablico blizu 200 €,glede na to, da jo res minimalno rabimo,imamo namreč 3 prenosnike ,od 17″3 pa do minija 🙂 v hiši,tako,da bi bila bolj za afnanje,kot ne, pa lahka je,res jo lahko povsod neseš s sabo in se povežeš…

Tako,da sploh ne vem,katero naj kupim. Sem pa mislila, da je tale iz Hofra kar v redu. Ja,koliko naj bi zdržala baterija,teh podatkov pa nimam.

Ja, saj pravim, za tako čist normalno uporabo je čist vredu.
Povzetek iz prvega članka:
Je poceni tablica, ampak bistveni podatki varajo prijatelje/iskalce “poceni izdelkov” zelo hitro. Tisti, kateri išče začetno ali “sekundarno” napravo, bi naj po našem mnenju raje kupil Asus Memo Pad HD 7. Podpora “za na pot” te tablice je “prijazna”, ampak bi morala pri podanih podatkih tako pri normalni uporabi kot za surfanje na internetu in social-media (facebook, twitter, ..) biti za kavč bolj drugerazredno.
(Ta zadji stavek tudi sam ne razumem najbolje, samo vredu)
Drugi članek:
Seveda, display je bolj povprečen in oprema nepopolna ampak Aldi (oz. pri nas je to Hofer) za njo zahteva samo 99€. In cena ustreza tudi testnim rezultatom. Kateri išče poceni “vstopni” model tablice, s tole tablico ne leži narobe.
Prednosti
Solidno narejena, sprejemljiv čas baterije, slot za SD kartico, andorid 4.2, majhna teža, majhna cena
Slabosti
GPS in HDMI manjkajo, zaslon na dotik je “len”/z zakesnitvami, slaba kvaliteta slike
Ocena
2,73 zadovoljivo (v Nemčiji so ocene od 1 – najboljša, do 6 – najslabša)

ali ima mogoče kdo samsungovo tablico tab 4 7 …če ima kdo mi lahko prosim pove kakšna je ali je dobra itd…lp

Strinjam se s predhodnikom, da tudi pri tablicah denar ne laže.
Za 100 evrov ni mogoče pričakovati ne vem kaj, če je že skoraj vsaj smart phone dosti dražji. Za osnovne potrebe bi bila morda v redu – cene hitro padajo, tako da si laže privoščimo zmogljivejši model čez leto ali dve.
Sam sem pred leti kupil samsung galaxy 10.1 Tab2 za 300 evrov. Danes lahko za manj denarja dobim dosti boljšo tablico.
Pa vendar sem s svojo še vedno zadovoljen. Na splošno je rač. oprema v Hoferju kar solidna, vprašanje je morda, kako so kupci zadovoljni s servisom…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close