Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kaj menite o umivanju zob v vrtcu

Kaj menite o umivanju zob v vrtcu

Pozdravljeni!

Pri nas si otroci v vrtcu umivanjo zobke, kar sicer podpiram, ne vem pa, če je zdaj v tej situaciji z gripo, to najbolj smiselno.

Kako je vaše mnenje o tem??

LP

In kaj ima umivanje zob veze z gripo???

Ta je pa bosa!!!!

(saj ima vsak otrok svojo zobno ščetko!!)

Tudi če si ne bodo umivali zob, lahko dobijo gripo. Sicer je pa največkrat cilj pri takih zadevah zasejati paniko in cirkus. Ko se je gripa začela v tujini, se marsikdo ni bil pripravljen odreči dopustu v tujini, danes pa paničari.

Najbolje bo, če se živi normalno. Kje in kako pa lahko bolezni ubežiš? Tudi doma med štitimi stenami jo lahko dobiš, ko primeš vrečko moke iz trgovine…

nova
Uredništvo priporoča

Ja, ima vsak svojo ščetko, pa si jo tudi dajejo drug drugemu v usta, pa malo počistijo ploščice, pa jim malo na tla pade, pa … (vstavi). To niso odrasli ljudje in vzgojiteljica tudi ne more imeti vseh na očeh. Pri katerikoli bolezni je neprimerno in naravnost izzivanje prenosa okužbe, da si otroci umivajo skupaj zobe. Vsak s svojo ščetko.

Se strinjam, posebej če imajo vsi zobne krtačke v eni škatli…vprašanje, kolk se dnevno razkužuje…lahko otroka malce zaščitiš, da kupiš tisto škatlico, pa naj noter da krtačko. V šoli preventivno nimamo takih škatel, ker bacili samo skačejo sem in tja.

kaj pa, ko dajejo igračke v usta, sploh najmlajše skupine? mislim, da je najbolje ne zganjati panike in normalno navajati otroke na osnovno higieno in bonton, na kar radi pozabljamo.

Govorimo o času edpiemije, ne o vsakdanjem življenju.
In itak, da si tudi z igračami prenašajo bolezni.
Za osnovno higieno in bonton pa so zadolženi starši, popolnoma zadostuje umivanje zob zjutraj in zvečer, če je izvedeno primerno.

Punce, če bote sam na najslabši možen scenarij študirale….. Pol je najboljš, da enostavno rečete, da se pač ne strinjate z umivanjem zob!

Naši majo ščetke v zastekljeni omarici, ki jo redno čistijo.
Zobe si vedno umivajo v majhnih skupinah, nikol se ne drenjajo pred umivalniki! In tako ma vzg. pod nadzorom, kaj počnejo, kam dajo svojo ščetko….

Ne vem, mogoče sem jst preveč flegma, ampak zdi se mi brez veze zganjat paniko. Kakšna gnojna angina zna bit velik bolj huda kot pa ta “nova” gripa….

Pač moje mnenje:-))

Jaz mislim in tako so nam razložili tudi v šoli, da ne morejo zagotovit dovolj higieničnih pogojev, da bi bilo umivanje zobkov koristno.

Pa še okrog gripe. To je najmanjši problem, dva stojita s ščetko, tretji kihne. E, voila!

Naši si niso nikoli umival zobkov v vrtcu.

Ja, sem tudi jaz flegma, ker se niti ne sekiram, če si otrok zob ne umiva za vsakim grižljajem. 🙂

Sem mislila,da je odločitev o neumivanju in shranjevanju krtačk v vrtcu enotna, pa vidim, da ni. Pri nas tega sploh ne počnejo, so ukinili še pred to epidemijo. Iz higienskih razlogov. Sedaj enkrat mesečno pride med. sestra in takrat morajo otroci s seboj prinesti krtačke. Tisti dan imajo pač bolj posvečen pravilnemu umivanju zob in krtačke še isti dan odnesemo domov. Meni to čisto ustreza, ker dvomim, da vzgojiteljice uspejo podrobno gledati pod prste celotni skupini, če si pa sami krtačko samo malo zapeljejo čez zobe, pa ne vidim smisla v takem umivanju.

LOL!

Pri nas v vrtcu si trenutno zaradi gripe celotni vrtec ne umiva zob.

Za to umivanje zob tudi mene zanima, predvsem strokovno mnenje ali so koristi res večje kot možne posledice. Dejstvo je da gre samo za navajanje na čiščenje in ne dejansko za dobro čiščenje, kar pa je tako v prvi vrsti naloga starša, ne ustanove. Jaz sem vedno proti.

Enako…

Pri nas v šoli – vsaj en razred na podružnici (od treh z delno kombinacijo) so letos nehali. Vzrok: kobinacija nove gripe in otroka po presaditvi organa.

pri nas imajo vsak svoje stojalo za krtačko, kaki vsi v eno škatlo halo
pa še to le najstarejša skupina v vrtcu, ostali ne

Dejstvo je, da če se bo v skupini pojavil en otrok z gripo, se bo ta zagotovo razširila med ostale otroke. Pa ne glede na to, če si umivajo zobke v vrtcu ali ne. Razširila se bo kapljično in preko drugih predmetov (igrač…).

New Report

Close