+kaj menite?
Ali ste odkar ste poročeni vedno skupaj s partnerjem.
Sama sem se preselila k njemu in bi za vikende bi rada šla domolv da vidim svoje starše, sestro, staro mamo. Šla bi v petek po službi in se potem zvečer še dobila s kolegicami, ki so iz mojega konca, bo čudno če prespim doma? Kako imate to urejeno pri vas, da me ne bodo gledali vsi postrani.
Drugače je pri nama tako, da jest pridem med tednom pozno iz službe, med 17-18 uro, nekaj pojem, skuham…… in to je to. Mož pa pride ob 15 domov in potem popoldne še kaj dela doma v delavnici in nikoli ga ni v hišo pred osmo zvečer. Želim si tudi, da bi imel kaj več časa.
Tako je tudi moje videnje situacije. Pač se še nisi uspela ločiti od svoje primarne družine, vprašanje, če se kdaj boš (ne obstajajo samo mamini sinčki). Tudi po bližini partnerja očitno ti nekako ni. Vsaj bere se tako.
Kar pa se tiče obiska sama, pa jaz ne vidim težav. Niti tega ne, da tam prespiš. Vendar upam, da nameravaš to izvajati občasno, parkrat letno, ker če vsak vikend, potem je bolje, da se zakona ne greš več, ker ga nimaš.
Če bi to pogosto počela, ja potem je čudno. Če pa to kdaj pa kdaj narediš pa seveda ni čudno. Kdaj pa kdaj seveda ne pomeni, da si vsak drug vikend pri starših, možek pa sameva.
Sploh, če recimo ti želiš it, on pa ne želi it k tvojim, je bolje, da greš sama kot ga siliš.
Saj, ko sta poročena, še ne pomeni, da se morata ves čas skupaj držati. Ja to mi je čudno, da se eni ves čas skupaj držijo. Recimo grejo v šoping vedno v dvoje. A ni to brezveze? En gre v šoping, drugi pa ta čas recimo kuha, pomiva. In potem, ko vsak svoje opravi, imata več prostega časa za hobije.
Pred poroko pa nista živela skupaj, da bi prej videla, kako funkcionirata skupaj neprekinjeno nekaj tednov? (dopust je tu izvzet, ker ni isto) Sicer je to off topic vprašanje, vendar se mi zdi pomembno, saj mi ni jasno, da se človek poroči z nekom s katerim se je prej samo dobival, pa tu pa tam skupaj preživel par dni, nikoli pa ne nekaj mesecev.
In da se vrnem tvojemu problemu. Meni bi bilo čisto normalno, če greš malce domov sama. Saj nista prikljenjena sedaj eden na drugega.
aleksandra
Re: +kaj menite?
23.08.12 08:47
takrat k ga ma, pa ti kidneš :)))))
Ne nima ga, drugače bi šel z mano. Vsak dan popoldne dela, res skoraj vsak dan, se ne zmišljujem.
Sem pa navezana na svojo primarno družino kar precej oz. preveč. Vendarf če je in lahko vsak dan doma pri svoji družini nevem zakaj jast ne bi šla domol vsak vikend vsaj za en dan, a ni tako?
Potem pričakuj, da se morata še veliko spoznati. Pomembno pri tem je, da sta razumevajoča en do drugega. Oba imata veliko navad na dnevni bazi, ki ju drugi partner še ne ve. Nekatere te bodo motile, zato jih počasi spoznavajta in se sproščeno pogovorita o njih. Predvsem brez obtoževanja.
Glede izletov domov pa je normalno, da imaš domotožje. Če se boš pri njem – možu – počutila dobro, se boš itak počasi navadila in ti bo čez čas že čudno ko boš prišla domov, saj boš vidla, da sta si vidva ustvarila svoj ritem, tvoja primarna družina pa ima še zmeraj tistega starega, ki ti najverjetneje več ne bo odgovarjal.
Potem pričakuj, da se morata še veliko spoznati. Pomembno pri tem je, da sta razumevajoča en do drugega. Oba imata veliko navad na dnevni bazi, ki ju drugi partner še ne ve. Nekatere te bodo motile, zato jih počasi spoznavajta in se sproščeno pogovorita o njih. Predvsem brez obtoževanja.
Glede izletov domov pa je normalno, da imaš domotožje. Če se boš pri njem – možu – počutila dobro, se boš itak počasi navadila in ti bo čez čas že čudno ko boš prišla domov, saj boš vidla, da sta si vidva ustvarila svoj ritem, tvoja primarna družina pa ima še zmeraj tistega starega, ki ti najverjetneje več ne bo odgovarjal.[/quote]
Iztok, kako pa se bosta spoznala, ko pa nista nič skupaj? V tem je težava, ne v občasnem odhajanju domov (v vsakotedenskem jo jaz pa tudi že vidim). Punca bo vsak vikend doma pri starših, mož v delavnici, med tednom gresta skupaj bolj kot ne le spat in to je to. Zakon obsojen na propad ali na veliko nesrečo. Kmalu ji bo postalo težko, neznosno, si bo omislila otroka, vso čustveno praznino polnila z njim, naredila zato iz otroka čustvenega invalida itd. klasična zgodba slovenskih zakonov. Bo ona in otrok. in bo mož. Nje in moža pa nikjer.
Valda, da ne bo vsak vikend šla domov. Če si ne želi kakšnih trenutkov preživeta sama z možem, potem se res lahko tvoj scenarij @tutežava uresniči.
Dokler časa se z možem strinjata, da greš domov ob petkih jaz ne vidim problema. Kaj pa drugi pravijo je pa brez pomena. Kakor se bosta vidva zmenila in da sta oba zato ne vidim problema nobenega. Nihče od nas ne živi z vama. Oni pišejo po lastnih izkušnjah, ki jih lahko vzameš na znanje, da pa bi se pa ravnala po njihovih zgodbah je pa smešno. Svoje želje, hrepenenja upoštevaj in pogovor z možem. Čisto nič drugega.
Pomembno je kaj vama paše. Drugi imajo (imamo) zelo različno. Eni so nonstop skupaj, drugi pa skoraj nič. Moj mož je približno tak kot tvoj. En čas sem bila užaljena ker ni nič z mano, potem pa sem prišla k sebi in sedaj počneva večino stvari vsak sam in se super razumeva. Važno je da sta oba zadovoljna.