Kaj mi pomaga skrajšan del čas…
hja, pridobiš malo lenobnejša jutra, če je otrok v vrtcu in ne v šoli, ga pač pelješ v vrtec toliko kasneje, otrok lahko malo dlje spi zjutraj, se pocrkljata… poglej s pozitivne strani, otrok bo itak v vrtcu 6 ur, mogoče je še bolje, da crkljanje razporediš malo na jutro, malo na popoldan. pomojem otroku veliko pomeni, da ni jutranje panike in da ga ne odpelješ v vrtec direkt iz tople postelje, ampak gre vse malo bolj počasi. meni se zdi to še boljša rešitev kot da bi začela bolj zgodaj. Pa še otrok gre lahko na račun jutranjega spanca malo kasneje spat, in imata podaljšano popoldne. Samo ne smeš gledat ozko, pa je.
Pridobiš to, da bo otrok manj časa v vrtcu. Zgodnje vstajanje in bujenje otroka ob 6. uri je tudi za otroka stresno in zdravju škodljivo.
Saj zato želiš delati skrajšan del. čas, za dobrobit otroka, ali ne?
Poznam veliko mamic, ki delajo skrajšan del. čas, vendar imajo vseeno otroka v vrtcu 8 ur in več. Skrajšan čas pa izkoristijo za savno, fitnes ipd.
Kaj pridobim, mislim, da si zelo nesramna. Nisi povedala, a imaš otroka v vrtcu ali šoli, zato sem pač sklepala, da končuješ porodniško in greš na skrajšani čas. Še vedno menim, da nekaj le pridobiš, med 8-10 greš npr. lahko v trgovino ali po drugih opravkih oz. čas izkoristiš zase, da si popoldne res lahko na voljo le otroku. Ampak ob tej tvoji prijaznosti se ne čudim, da je tudi šef “prijazen” do tebe.
Pa še to – ja zakaj za hudiča pa otroka v vrtec ne bi mogla pripeljat ob 10h? Tudi ti zgledaš precej pamenta…
Lahko gre pa res enostavno za delodajalčevo šikaniranje. Odvisno je seveda tudi od dela, ki ga opravljaš, ampak kot se pogovarjam z ljudmi, je v službah v glavnem še vedno zelo neprožno in tudi če bi del obveznosti lahko opravili recimo zvečer doma, morajo osem ur viseti v službi, bolj je pomembno število ur od količine opravljenega dela….
Sama boš morala razmisliti, ali s takšnim delovnikom kaj pridobiš. Je pa tako, da se v vrtcu dogaja do kosila (kurikul), po kosilu je pa bolj igra. Tako da je za otroka dejansko boljše, če je v vrtcu dopoldne. Poleg tega zajtrk zaračunajo, če ga otrok dobi ali ne. No, ne vem, kako imate sicer urejen ritem, ampak če bo otrok hodil v vrtec ob recimo pol devetih, da bo še ujel zajtrk (pri nas je bil zajtrk ob pol devetih), bo lahko šel zvečer kasneje spat in boš profitirala kakšno uro ali dve z njim.