Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj mi svetujete?

Kaj mi svetujete?

Ravnokar z možem rihtava za najinega korenjaka sobo. Kupila sva mladinsko sobo, ki sva odštela 350.000,00 sit + jogi. Soba je ok. Sedaj pa kupujeva topli pod in ne veva, ali bi kupila topli pod z motivi otroškega npr. miške itd. ali naj kupiva navadnega?
Kaj mi svetujete?
Hvala in lp,

Lep pozdrav --------------------- Vse se vrača, vse se plača!!!

nikar toplega poda! pršice bodo imele žurko. Parket ali liminat.

Če sta tako veliko plačala za pohištvo, ne kupita tako cenenega poda, kot je topli pod. Privoščita otroku parket, ki je naraven, topel itd.

Se strinjam.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

na tla daj pluto, parket, magar laminat, karkoli samo da ni topli pod

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

V sobi ima parket, ki sva mu ga položila, mi bi za povrh še dodali topli pod, pa vidim, da nama odsvetujete.
Hvala in lp,

Lep pozdrav --------------------- Vse se vrača, vse se plača!!!

Pri nas imamo parket in tepih – ne ravno z miškami, pač pa z cestami, križišči……ker se parket ni ravno izkazal z toploto. Pa tudi zven glavice ob tepih ( padec ) je čisto drugačen kot ob les.

In ne, nisem jih vsak njihov gib skakala pokonci – treba je pač tolikokrat pasti, da postaneš previden.

Glede pršic pa nismo imeli nikoli težav – saj so vendarle povsod!!!

Ima še katera kakšna mnenja, kaj bi ve storile?
Hvala

Lep pozdrav --------------------- Vse se vrača, vse se plača!!!

Zakaj pravzaprav, če že imate parket še nekaj čez? Če nočeš, da iz postelje stopi na hladna tla (po mojih izkušnjah parket ni ravno topel), mu daj le ob postelji preprogo. Se dobi čist luštne. Sicer pa bi sama ostala le pri parketu.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

zalika, točno takšen tepih oz. topli pod sva gledala v Obiju, z križišči in avtomobilčki, pa ne vem ali mu bo prijetno čez kakšno leto, ko bo velik, da ne bo rekel, mami zakaj imam takšen tepih, sem že velik. Ha, haha, potem bi bila kriza in zopet nov pod.

Lep pozdrav --------------------- Vse se vrača, vse se plača!!!

Mi imamo tudi parket in preko kar velik del všečen itison, ki smo ga obrobili kot tepih. Nam se zdi v redu, bolj toplo in manj hrupno. Ti si verjetno mislila itison in ne topli pod, ki je npr. v kuhinji? Ker toplega poda pa si tudi jaz ne znam predstavljati v sobici.

Lp, J.

Žogica Nogica, eeeeeeeee, ravno to premišljujeva, da bi mu kupila samo ob posteljo tepih. Vidiš, pametna zadeva kot si omenila a ne?
Hvala in lp,

Lep pozdrav --------------------- Vse se vrača, vse se plača!!!

Lija*** imaš prav, mislila sem na itison. Se opravičujem. Hvala ti, ker si pač predvidevala, da sem se zmotila.
lp,

Lep pozdrav --------------------- Vse se vrača, vse se plača!!!

Parket + tepih. Tak, ki dobro prenasa ciscenje.
Jaz definitivno ne bi polagala toplega poda…

Aja, pa meni je bolj vsec kupovati “ne preotrocje” – “miske” otroci hitro prerastejo…;)
Raje imam nevtralne stene in nevtralna tla.. potem pa z dodatki pricaras primerno letom… s slikami, blazinami, tepihom, zavesami…

Ne bo držalo. Največ pršic je ravno v vlaknih preprog oz. tepihov, tapisonov, sedežnih garnitur in posteljnih vložkov. Če kdo nima težav, super, kdor pa jih ima, mora preproge in tapisone odstraniti (ter preobleči vzmetnice in blazine z prevlekami proti-pršici, katere zagotavljajo neprehodnost alergenom).
In tepihov nikoli ne moreš tako dobro očistiti kot recimo parket.

pršice niso povsod! v parketu jih ni. Posteljnino, igrače, obleke opereš. Kaj boš pa s toplim podom? Tudi tepihi niso za alergike.

Jaz bi dala čim večji itison, obrobljen, da zgleda kot tepih. S takimi motivi kot so otroku všeč. To ni tak blazen denar (ob tem, koliko sta dala za pohištvo), da ga čez nekaj let, ko bi otrok imel kaj drugega, enostavno magari stran vržeš. Spodaj bo pa le ostal neuničen parket in ritko bo vseskozi imel bolj na toplem (razen, če iamte topla tla). Že zaradi varovanja parketa ta varianta ni švoh.

Jaz sem za tepih in to je to.

Doroteja, zakaj spreminjaš nick?

Tudi jaz svetujem tepih ali itison. Samo parket, čeprav je les ali pa keramične ploščice, ki so tudi naraven material mi deluje zelo hladno – ne le na dotik, ampak tudi na pogled.
Mi imamo po celem stanovanju tepihe in itisone (razen v kuhinji in stranišču), saj večino prostega časa preživimo na tleh – se igramo, žogamo, rišemo, kotalimo, žgečkamo, gledamo televizijo…Iz dnevne sobe smo celo odstranili klubsko mizico, ki jo prinesemo samo, ko imamo obiske, da lahko odložimo pijačo in kavico.
Res pa je, da na srečo ni nihče alergičen na pršico.

mamička, tokrat si zadela žal v prazno.

Lep pozdrav --------------------- Vse se vrača, vse se plača!!!

zakaj je v toplem podu leglo pršic? Saj je vendar plastičen.

ne razumem, ne, ni plastičen, ker sem se prej zmotila sem mislila na itison. Pardon!
lp,

Lep pozdrav --------------------- Vse se vrača, vse se plača!!!

jaz osebno se bi na tvojem mestu odločila za itison, razen če gre ta direktono na beton. Naš piščanec ima namreč non stop rit na tleh tako da smo se odločili za igralni del za itison, v spalnem delu pa ima laminat, ki pa je za moj občutek hladen. Je pa res, da imamo na tleh “plavajoči pod”, tako da ni nikjer direktno betona.

Aja, ima pa itison s cestami, tako lahko non stop vozimo… je slabše kvalitete, ampak ga bomo tako ali tako menjali v roku 4-5 let (ko bomo v puberteti) pa takrat namestili “boljšega”. Aja pa še to – fajn je da se odločite za kratkostriženega.

Parket ali pluto + tepih. V Veletekstilovih prodajalnah dobiš tepihe za sitne novce, recimo 125×90 cm za 990 SIT (ajd, eure si sama zračunaj!) in se sploh ne zajebavam s čiščenjem. Menjam vsaj 1 x letno, vmes sesam, če je flek, ga spucam, drugače pa ne perem, ne klofam – nič. Po enem letu fliknem stran ali ga dobi mož v delavnico in adijo. Tepih je propilenski, umetna vlakna, spodaj ima nedrsljivo podlago (zelo zelo zelo važno!!!), motivi so neskončni, od otroških do čist navadnih, bistvo pa je, da karkoli se ti s tepihom zgodi, se ne sekiraš in ti ga ni škoda, greš in za jurja ali par jurjev kupiš drugega. Tudi če se ga samo naveličaš, ga ni problem zamenjat. Pod nogami in ritjo pa je lepo topel.

New Report

Close