Kaj mislite, koliko upokojencev bo jutri rinilo v banke in pošte po pokojnino?
Jaz mislim, da jih bo cele trume, ker si večina teh starcev ne da dopovedati čisto nič!
Že cel kup takih tepcev je med njimi, ki rinejo vsak dan v trgovino in kupijo tri izdelke. Pa a je tako fakin težko vzeti malo več, pa je vsaj za 1 teden dovolj no, če ne že za dva, saj 5, 6 kilogramov pa menda lahko 200 metrov daleč nese vsak samohodeč 90 letnik?
Ampak ne, on/ona hodi pač vsak dan v trgovino ob 8 zjutraj, pa še malo poklepeta s prodajalko, pa če gori voda, on/ona GRE. Debili!
In kaj svetuješ? Da se grejo spletno banko, ko računalnik ain pametnega telefona še videli niso, kaj šele da bi ju znali uporabljat? A zdaj je naenkrat marobe, da se gre vsak dan po eno malenkost? A ne prevladuje pizdakanje, da ljudje vlačijo ven cele voze? Pelješ ven voz, ni prav, greš po malenkost, spet ni prav. Kaj zdaj? In ne, 5,6 kg niti jaz pri 40 z mojim hrbtom ne morem in niti ne smem nesti. Zato tudi marsikateri upokojenec ne sme in ne more. In ne živijo vsi 200 m od trgovine. Lahko se pa zmigaš in parim takim 90 letnikom greš po nakupih in jim dostaviš na dom. Za cel mesec.
In kaj svetuješ? Da se grejo spletno banko, ko računalnik ain pametnega telefona še videli niso, kaj šele da bi ju znali uporabljat? A zdaj je naenkrat marobe, da se gre vsak dan po eno malenkost? A ne prevladuje pizdakanje, da ljudje vlačijo ven cele voze? Pelješ ven voz, ni prav, greš po malenkost, spet ni prav. Kaj zdaj? In ne, 5,6 kg niti jaz pri 40 z mojim hrbtom ne morem in niti ne smem nesti. Zato tudi marsikateri upokojenec ne sme in ne more. In ne živijo vsi 200 m od trgovine. Lahko se pa zmigaš in parim takim 90 letnikom greš po nakupih in jim dostaviš na dom. Za cel mesec.
[/quote]
Jaz podpiram vozove in kupovanjw 1x na mesec. V teh okoliščinah dobra ideja. A 5, 6 kil tudi v vozičku tudi ne smeš vleči za seboj?
Ljudi, ki ne smejo ali ne zmorejo dvigniti 5,6 kilogramov, je zelo zelo malo.
In ja, kdor ne more, mu CZ dostavi osnovno hrano. Če že nima sorodnikov. Brez skrbi, mojim starcev sem še v nekorona časih dostavil marsikaj, tudi neke megazaloge moke, sladkorja in take fore in vse zložil.
Bottom line – upokojenci, ki morajo nujno vsak dan v trgovino, so zelo redki.
In tudi ni nobene potrebe, da se v torek rinejo vsi naenkrat na banke in pošte, kot da bo čisto vsem dan prej zmanjkalo denarja in kot da bančnih kartic ne premore nihče od teh tipov?
Jaz podpiram vozove in kupovanjw 1x na mesec. V teh okoliščinah dobra ideja. A 5, 6 kil tudi v vozičku tudi ne smeš vleči za seboj?
Ljudi, ki ne smejo ali ne zmorejo dvigniti 5,6 kilogramov, je zelo zelo malo.
In ja, kdor ne more, mu CZ dostavi osnovno hrano. Če že nima sorodnikov. Brez skrbi, mojim starcev sem še v nekorona časih dostavil marsikaj, tudi neke megazaloge moke, sladkorja in take fore in vse zložil.
Bottom line – upokojenci, ki morajo nujno vsak dan v trgovino, so zelo redki.
In tudi ni nobene potrebe, da se v torek rinejo vsi naenkrat na banke in pošte, kot da bo čisto vsem dan prej zmanjkalo denarja in kot da bančnih kartic ne premore nihče od teh tipov?
[/quote]
Ja, jaz lahko vlečem. Moja babica pa ne. In mimogrede, denar ji ne zmanjka en dan prej, ampak že veliko dni prej.
Sem bila včeraj v trgovini ni bilo nobenega starega, le mladi smo bili.
In ne-starejši nimajo toliko moči kot mladi, niti niso vešči vsi tehnologije, če bi jim po kakem čudežu uspelo priti v spletno, ki itak imajo določena števila mest rezervirane za svoje … tak da iz takih zapisov se vidi, da vas samo vaša rit skrbi ne pa splošno zdravje.
če bi se šlo za splošno zdravje bi že prej upoštevali umivanje rok, pravilno kašljanje/kihanje, ne tacali s svojo svinjarijo po samopostrežnem kruhu, ne prenašali svoja glistja jačeca na druge, prakticirali varno spolnost, pazili na varnostno razdaljo v prometu, ne vozili preko rdeče luči itd itd….
Ti časi samo maske slačijo dol in še bolj kažejo na dvoličnost.
Se popolnoma strinjam, srednja generacija hodimo okrog z maskami in rokavicami, nabavljamo za vse starejše sorodnike, gremo v Špara in 3x noter, ker imamo toliko za vse sorodnike. V trgovini pa en kup penzionerjev, ki se rinejo en ta drugim, smejijo in klepetajo. Sem pisala vladi in ministrstvom, naj naredijo kampanijo za upokojence, da ne bodo letali v bako in po štacunah, ali pa naj jim 31.3. pred bankami maske delijo.. Sem pa že opazila, da NIJZ opozaraja naj ranljive skupine ostanejo v izolaciji 6 tedniv, kar je edino prav.
Jaz zelo dosledno umivam roke (še iz časov, ko sem imel kraljice salmonel – vodne želve), pravilno kašljam/kiham že 20 let, po kruhu ne tacam, glist menda nimam, pri seksu prakticiram monogamnost, varnostno razdaljo držim, glede rdečim pa…priznam, kriv sem.
Jaz zelo dosledno umivam roke (še iz časov, ko sem imel kraljice salmonel – vodne želve), pravilno kašljam/kiham že 20 let, po kruhu ne tacam, glist menda nimam, pri seksu prakticiram monogamnost, varnostno razdaljo držim, glede rdečim pa…priznam, kriv sem.
[/quote]
zelo malo ljudi nas pravilno kašlja, kiha in pravilno rok umiva….
Sem ravno včeraj slišala na novicah, da policija obravnava 45 prometnih nesreč.. in sem se vprašala-a celo na teh praznih cestah?…. resno?
No, jaz pa upoštevam, ker dejansko že od nekdaj postavljam zdravje in varnost na prvo mesto, sebe in drugih.
Biti tako nestrpen do starcev? pa še penzija ni jutri, dosti poveo tvoji razgledanosti.
Nemreč to, da ti starši niso privzgojili vrednot je največja napaka pri tvoji vzgoji.
Ne srečujem toliko starejših, kot paničnih na kupu s polnimi vozički, z nabitimi maskami in srepečimi pogledi kako se boste vrinili v vrsto.
Razumem, malo vas je sram stati ob mamci, ki je kupila kruh in mleko par pomaranča, vi pa natrpane vozeke.
Zdej pa skači, če češ, pa masko si nadeni!
[/quote]
“prakticiram monogamnost” – a to z Desanko Šakič.
Za vse te opravke se lahko najde rešitev. Žal je tako, če želite, da vaši ostareli sorodniki preživijo to leto, boste morali zelo strogo paziti nanje in jih magari nekako naučiti tudi spletnega bančništva. Ali pa začnite šparat za njihov pogreb.
Ja, zgleda, da bo nujna posebna kampanja samo za starejše, ker zadeve ne jemljejo resno, pa je ravno zanje ta virus daleč najusodnejši.
Ne vem no, a je res problem vzeti od babice kartico in iti po denar na bankomat, pa da komu od bolj veščih sorodnikov preda položnice in jih ta plača prek svoje spletne banke?
Saj se vsi veselijo, če bo manj starcev. Vse debate tukaj gor, kako je treba domove doplačvat, kako je to grozno, kako on ne bi, kako so starci tečni bodo sedaj uredili s korono. Računajo na to, da bodo podedval brez muk, še skrbet jim ne bo treba za starce. Mal jih bodo okužil, potem jih bo sistem vzel v bolnico pa bo. Starejši zadevo že jemljejo hudo resno, vedo pa, da če pokličejo ta mlade ti vzdihnejo in rečejo a glih zdej. Ko to dvakrat doživiš, tretjič še probaš ne. Zakaj bi se poniževal pred lastnim zarodom. Če že sin/hči sodeluje, pa snaha/zet ropota, a glih zdej!
A to dejansko še obstaja?
[/quote]
Seveda obstaja. Sploh na vaseh, izven večjih mest. Dejansko jih več poznam, ki dobivajo na tak način, kot pa na TRR. Prvič ne rabiš plačevat vodenja računa (že tu nekaj prišparaš), pa še nikamor ti ni trebi it dvignit (bankomat, banka, Pošta), ampak samo počakaš poštarja in ti prinese denar. Sploh kakšni brez prevoza, težko pokretni in podobno.