kaj na otoku – kuhinja
ČE imaš dovolj velikega vsekakor oboje, ker lahko pereš solato in hkrati imaš na očeh šnicl, ki se ti namerava vsak čas zažgat na plošči
Zadaj za otokom pa samo omare….tako bi imela jaz, če bi napeljave dopuščale.
Sedaj imam na otoku kuhalno ploščo, ob steni pa pomivalno korito – in včasih ko se kaj zasanjam ob pranju solate/lupljenju krompirja, kar pozabim na šnicl na plošči :S:S
oj, jaz imam na kuhinjskem otoku, pomivalni stroj, nad njim korito, vmes malo delovnega pulta in zraven keramično ploščo, pod njo pečico in nad kuhinjsko napo..
meni je ok. mogoče bi vmes med koritom in ploščo imela malo več delovne površine imam samo 30cm.. bi bilo mogoče že 10 več zadosti. Drugače pa zadovoljna..
lp
Enako mnenje. Zakaj bi nosila piskre kuhat na sredo kuhinje, če je pri zidu vse pri roki? Mislim, da je šlo za eno modo, ki počasi ugaša. Da ne govorim, da od mokrih piskrov, ki jih nosiš od korita na štedilnik še kaplja po tleh in podobno (videla pri kolegici, verjetno se to popolnim gospodinjam ne dogaja:). V glavnem mi ni všeč, ker so skozi mokre kaplje po tleh. Pa še nevarno mi je prekladat te piskre, če so spodaj plazeči/komaj hodeči dojenčki. Na tvojem mestu bi zelo razmislila.
Me ne prepričaš. Mi ni lepo za oko in mi ni praktično, kot je ena zgoraj omenila, pri steni so še zgornje omarice in vse začimbe, krožniki, piskri, kozarci, vse je pri roki. Otok bi imela zaradi delovne površine in dodatnih omaric, ampak nič na njem.[/quote]
Se strinjam, otok je super za delovno površino, predvsem, če valjaš kakšno testo, pa da lahko več ljudi hkrati kaj pripravlja … Štedilnik, korito, pa ob steni.
Absolutno se za otok odločaš z vidika malih otrok … totalen nesmisel, no.
Meni so otoki vedno bili všeč in vedno ga bom imela, če bo prostor dopuščal. Prvič sem imela na/v njem štedilnik oz. ploščo, pomivalni stroj in korito ter seveda ostali del predale. Bil je malo “razširjen”, da si ga lahko uporabil tudi kot šank. Zdaj imam tudi otok, samo je malo manjši (manj prostora) in imam na njem le kuhalno ploščo + veliko delovne površine. Prejšnja različica mi je bolj sedla, a sem prepozno povedala želje, tako da vodnih cevi niso naplejali, potem pa ni imelo več smisla razbijat. Kuhalna plošča mi je tako idealna, saj se počutim bolj svobodna, pa da stojim pol metra od stene, ne buljim vanjo … kaj šele da bi imela kje nad sabo viseče omarice.
Vendar. Okusi so različni. Kuhinje so lepe take in drugačne. Zgoraj opisano je le moja kuhinja in moj okus.
Ja no kakor je komu všeč….silim nikoga a ne
Mi2 imava kuhinjo, jedilnico in dnevno vse v enem prostoru, tako da izza svoje kuhalne plošče vidim naravnost na jedilno mizo, desno na kavč in tv in levo na računalniško mizo (da točno vem, kako moj fejst dela (beri igra igrce) namesto, da bi meni pomagal krompir lupit :P:P:P).
Postavitev je takšna http://www.gorenje-no.si/si/kuhinje-marles/modern/rea-urbano-siva_rapsody
s tem, da imam na steni še polovico omar, pa kuhinja tud ni gorenjeva
Če imam goste se lahko pogovarjam z njimi, med tem ko pečem še zadnji šnicl in jim ne kažem hrbta.
Res pa je, da imava na otoku še “šank”, z namenom da je kuhinja malo zakrita (se ne vidi kako je naložena – ker ko kuham ne zamažem ravno malo posode, pa tud takoj po kosilu se mi ne da pospravljat kuhinje) in pod šankom (med steno šanka in kuhalno ploščo) imam lahko en kup drobnarij – začimbe ipd.
No jaz sem zadovoljna, res pa je da bi bila še bolj, če bi bilo na otoku še pomivalno korito….
Ravno preurejamo kuhinjo in imela bom otok, na katerem bo vse: kuhalna plošča, korito, pomivalni stroj. Upam, da se bo obneslo. Sem se tudi jaz kar precej odločala okoli tega, arhitekt mi je tako svetoval. Iz debate pa vidim, da so proti predvsem tisti, ki tega otoka niso nikoli imeli, tiski, ki ga imajo, pa so zadovoljni.