Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj na parket v kuhinji in predsobi?

kaj na parket v kuhinji in predsobi?

Imamo parket po celem stanovanju, ni bila moja ideja, tako je pač bilo, ko smo se vselili in zdaj vsa skrbna pazim ta parket in kompliciram in sem živčna…
Na tleh pred kuhinjskimi elementi in pred vhodnimi vrati v predsobi imam neke mehke tekače, krpare al kako se jim reče. Ni mi všeč, je nepraktično, zelo slabo se stresa, vse se gor prime, posesati ne moreš, ker je v bistvu cunja, pa še stalno se premika in mečka.

Kaj imate čez parket v kuhinji in predsobi? Rada bi zaščitila parket in rada bi, da je enostavno za vzdrževanje, da je praktično in da je čim bolj usklajeno s prostorom.
Razmišljam o tisti peni za po tleh, taka kot je za kopalnice, sem jo videla s potiskom parketa. Kako se to obnese? Se mi zdi, da se na to nič ne prime, da opereš v stroju in je hitro suho.
Kaj pa manjši tepih, tekač, tak bolj kompakten, da se ne mečka in ne zvija? Kako se to obnese?
Še kakšna ideja?
Ja, bi takoj zbila parket in dala ploščice, ampak to še en čas ne bo mogoče.

Imam tudi jaz celo stanovanje v parketu. V predsobi ob vhodnih vratih imam neko manjšo preprogo modernih barv in izvedbe, jo sesamo in občasno operemo s čistilom za preproge.

Po drugih prostorih stanovanja na tleh … ni ničesar. Zaradi toplote namreč to ni potrebno, stanovanej je bolj minimalistično in vzato primerno brez predprog, torej edini razlog bi bila zaščita parketa. Ampak … glej, kaj češ ga pa ščititi? Čez xy let ga boš dala pobrust pa en trd lak gor, pa bo spet ok. Vmes pa sesanje pa kdaj pranje.

Meni osebno je grdo, če se lepe stvari prekrivajo z raznimi drugimi stvarmi, vse v imenu neke čistoče, ohranjanja itn. Moji kavči nimajo dek čez, na tleh ni krpar.

Nimam nič na sedežni in drugje po tleh tudi nimam nič, samo tam, kjer so tla obremenjena, se pravi vhod in ob kuhinjskem pultu. Na stole sem nalimala ščitnike in ni problema.
Za pred vrata sem razmišljala o preprogi, okrogli, premera 90-100cm, ampak nisem še našla take, so manjše ali večje, jaz bi pa tako, da ko stopiš skozi vrata, stopiš na preprogo in se sezuješ na njej, potem pa čevlje pospraviš.

Mi smo dali lani obnovit parket v kuhinji in dnevni. V bistvu je bilo najbolj grozno v kuhinji, pred koritom in štedilnikom. V izogib ponovni grozoti sem tja dala en tak tekač bolj trde izvedbe, ki sem ga kupila 2 metra, v merkurju. Včasih to umaknem, da ne bi tam preveč obledelo, čeprav bolje to,kot znucan kot prej. Tekač je umetne sorte, spodaj kukr mal gumiran , lahek in lep. Imeli som 2 sorti

Nič.

Nimam nič na sedežni in drugje po tleh tudi nimam nič, samo tam, kjer so tla obremenjena, se pravi vhod in ob kuhinjskem pultu. Na stole sem nalimala ščitnike in ni problema.
Za pred vrata sem razmišljala o preprogi, okrogli, premera 90-100cm, ampak nisem še našla take, so manjše ali večje, jaz bi pa tako, da ko stopiš skozi vrata, stopiš na preprogo in se sezuješ na njej, potem pa čevlje pospraviš.[/quote]

A ni v bistvu lažje s parketa umazanijo od čevljev pobrisat, kot čistiti preprogo?

Imam tekač ob vhodu v stanovanje, v kuhinji samo ob štedilniku..perem ju na 14 dni:)

V Hoferju občasno prodajajo preproge iz bambusa, obrobljene z blagom. Imam in se lepo normalno posesa s sesalcem, meni je tudi všečno za pogledat.
Fajni so tudi tanki tekstilni tepihi – lepo se stresejo in perejo se v pralnem stroju. Jaz jih imam na pasjem ležišču zaradi dlak, ker jih lažje dobim dol s tega tepiha kot z rjuhe.

Tista pena, kot za v kopalnice, je ena sama svinjarija.
Takoj pri vhodu, daj manjši tekač in v kuhinji pri štedilniku enega. Škoda parketa, saj ga tudi najlažje očistiš, pa zbrusiti ga daš 1x na 10 let.

Za pred vrata sem razmišljala o preprogi, okrogli, premera 90-100cm, ampak nisem še našla take, so manjše ali večje, jaz bi pa tako, da ko stopiš skozi vrata, stopiš na preprogo in se sezuješ na njej, potem pa čevlje pospraviš.[/quote]

A ni v bistvu lažje s parketa umazanijo od čevljev pobrisat, kot čistiti preprogo?[/quote]

Itak, ampak parket se tudi znuca. Meni je žal, da ga nimam takoj za vetrolovom, ker je tam vidno oguljen, v kuhinji ga imam pred koritom in štedilnikom, tudi zato, ker me sicer zebe v noge, pa je tam parket še čisto lep.
V hodniku je pa fajn imeti tepih, da razni kamenčki lepo ostanejo tam in se jih ne nosi naprej po stanovanju.

Tekač bo rešil vse tvoje probleme. Se ga da sesat, če ne zlivaš gor lih ne vem kaj, pa tudi zelo lep ostane kljub intenzivni uproabi. Na ene 2 leti, ko se umaže, ga pa zamenjaš in basta.

Bombažni tepih brez silikonskih podlag in bremzalcev, kar je strup za parket, da ga vržem v stroj in operem – tak z visokimi kocinami, ročno vozlani stil. Je bil drag ko žafran že pred 10-imi leti,ga pa še vedno imamo, čisto neznucan – kupljen v Italiji nekje pri Veroni v eni specializirani trgovini za dom – dimenzije 170×40 in odlično pokrije obremenjene predele kuhinje: pred hladilnikom, koritom in pomivalcem-kuhalno ploščo.

Takle stil druge barve, ampak je bombaž-sintetika, mehka podlaga, da se lepo zvije in da je pralno v stroju, je bil pogoj:

http://www.rutar.com/sl/node/2798?tid=397&vid=8&pTid=393

New Report

Close