Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj naj naredim?

kaj naj naredim?

Delam v majhni trgovini in ob koncu dneva oddajam denar. Nikoli ni nikogar zraven saj je treba trg. pospraviti,in urediti za nasledni dan.
Gotovino oddajam že dooolgo časa in ni bilo nobenih problemov.
Ta teden pa je prišlo obvestilo iz banke,da manjka 100 EUR!!!!!!!!!
Banka trdi,da je ob denarju 3 članska komisija in da so ugotovili,da manjka denar.Delodajalec je to manjko naprtil meni češ,saj si ti to urejala.
V poedeljek moram dati denar.
Razmišljam, priče nimam če bi hotela denar ukrasti mar bi ga res na ta nači ,da sem edini osumljenec??????
Če denar v ponedeljek dam (iz lastnega žepa saj ga NISEM ukradla) mar ne priznam stem svojo krivdo?

Prosim za kakaršno koli pomoč.

Hvala

Poštena

Jaz bi zahtevala isti trenutek inventuro.
Zmoti se lahko vsak, kar ni nič slabega. Če je šlo za pomoto samo pri zakjučku bi moralo pri inventuri to skočit ven. Če seveda delate vredu. Je pa verjetno tudi možno, da vam je nekdo plačal premalo oz. ste vrnili preveč. Če vas dela več naj se teh 100€ razdeli.

Ne,denar se zvečer prešteje ko so vse blagajne zaključene. Na morebitno razliko bi me računalnik opozoril.Zgleda zelo smotano ampak denar je izginil med štetjem ko se odda varnosniku v zaprti vrečki, ki jo odprejo šele na banki.
Vsaj mislim tako.Mar je možno,da bi znal varnostnik odpreti vrečko in jo nazaj zapreti tako,ne da bi kdo opazil?

Ne ni mogoče. Vrečko ki je enkrat zalepljena, če poiskusiš odpret se to vidi. Je iz varnostnih razlogov tako narejeno.

Edino kar mi še pade na misel je, da ki dajala denar v vrečko ti je bankovec padel. A za tabo še kdo pride v lokal? Čistilka recimo?
Je pa to samo ugibanje, ki ga itak ne moreš dokazat.

Nima pa to veze s krajo ampak je to napaka, ki se vsakomur lahko zgodi. To je jasno vsem na banki in tudi delodajalcu.
Jaz sem pokrila že večji znesek, ki je čudežno izginil. Nekajkrat je napaka skočila ven čez nekaj mesecev, da smo vsi debelo gledali. Gre sicer za drug poklic sem ti hotela samo povedat, da lahko gre za kakšno ”neumnost” ki je ne odkriješ pa naj jo še tako iščeš.

hvala kitty,si mi kar malo umirila živčke.
Tudi jaz upam,da se bo denar našel, pisarna je bila sicer te dni rentgensko pregledana pa nič.

To se je tudi meni zgodilo, ko sem oddajala denar.Ni pa šlo za samo 100 €.
Kasneje se je izkazalo, da je šlo za nepazljivost, ker sem imela ob sebi podrejene, ki jim ne bi smela zaupati v času moje trenutne odsotnosti.

Poglej lahko se je zgodilo da si se kaj zmotila že pri kasiranju pri strankah ali …. pa to še ne pomeni da si kradla. Blagajničarke ste žal izpostavljene takim nevšečnostim, je pa že tako da kjer ljudje delajo se lahko pojavijo tudi napake. Bi bilo pa zelo lepo od šefa, seveda če se ti to ne dogaja pogosto , da ti spregleda ta spodrslaj.

Pa vem da ti ne bo , ker so preveč požrtni in bo verjetno takoj mislim, da boš potem stvar ponavljala.

Good luck

Pri nas so tudi enkrat javili iz banke, da je bilo notri premalo denarja, vendar je gospa, ki je v banki prva sprejela denar, le-tega že dala naprej komisiji, se pravi, da je on storila napako, ker ni dobro preštela. Hoteli smo ji vrniti denar, čeprav je bilo “le ” 15 evrov, vendar je kasneje ugotovila, da to ni bila naša vrečka, ampak vrečka neke druge trgovine. Tako, da tudi na bankah se lahko zmotijo. Mogoče bi lahko še enkrat preverila tam in naj ti pošljejo specifikacijo, da vidiš, kje se ne ujema s tvojo. Želim ti, da uspešno rešiš zadevo.Lp. uma.

New Report

Close