Kaj naj naredim – Ali naj prodam delnice
ja minka luba duša:)
ne prodajat, vzami raje kredit 8000 eur, ce imas moznost.
Res je tezko reci kdaj tocno bodo delnice pridobile na vrednosti, vendar smo trenutno -70%, torej veliko ni vec izgubiti.
Morda se pozanimajte pri svoji banki in drugih-CE VAM DAJO KREDIT IN DAJTE DELNICE ZA GARANT,TOREJ NE PRODATE, SO PA garancija, izgubite ne, imate možnost pridibiti vrednost, da pridete na stare vrednosti tecajev,
lp
No ta vaša teorija pri meni ne gre skozi.
Da so delnice padle -70% da slabše pa ne more biti.
Še vedno lahko padejo od danes še za npr. 50%.ali 80%…. To ne ve nihče lahko samo ugibamo.
Kredit na delnice pa saj ne veste kaj govorite, dajte malo razmislit. Taki nasveti so za popolne špekulante ne pa za povprečne ljudi.
Moj mnenje je sledeče:
Ko kupujete vrednostne papirje jih kupujte samo s svojim denarjem in ne sposojenim. Ne jemljite kredita za delnice. Za nakup uporabite denar ki ga lahko v najslabšem primeru tudi izgubite in se vam zato življenski standard ne bo bistveno poslabšal.
Preden kupite delnice si postavite cilj. Če padejo več kot 15% bom prodal. Če delnice rastejo to mejo pomikajte v plus. ( če so zrasle za 50% je cilj še vedno isti – če bodo iz +50% padle za 15% potem spet prodaj)
Tako se izognete velikim izgubam medtem ko pa ste pri rastočih tečajih še vedno zraven.
Moje mnenje je da še vedno nismo videli dna.Smo še vedno v negativnem trendu. Pričakujem da bodo tečaji še padli. Vendar je to samo moje mnenje lahko da se motim.
Vprasanje za mp25
Ali je smiselno prekinit dolgoročno naložbo pri virtual. minusu-70% in jo odprodat pri teh vrednostih, ali je bolj smiselno za garant polozit vredn papirje in vzet 8000 eur kredita na 3-4 leta?
-odgovor na konkretno vprasanje:ima v delnicah, ima v obveznicah in v obv in delniskih vzaj.skladih.
Ker rabi 8000eur, potem verjetno ne bo vsega prodajala, pa tudi celoten portfelj ji ne dela -70% izgube
————————————————————————-
Konkretno do take situacije nikoli sploh ne sme priti!!!!
Bi pa sam v konkretnem primeru vse delnice in delniške vzajemne sklade prodal dobil tako 8000 eur gotovine in potem čakal z ostankom denarja da borzni trgi preidejo v bikovski trend ter ponovno kupil delnice. Obveznice bi pustil notri saj prinašajo soliden donos.