Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute kaj naj storim z denarjem

kaj naj storim z denarjem

po nasvetu na forumu starševski čvek, objavlam temo sedaj tudi tukaj, z upanjem, da dobim kak dober nasvet.

v zelo kratkem mi poteče vezava (pri nlb z 5,5% obrestno mero)lepe oziroma čedne vsote denarja. zdaj pa se ubadam z vprašanjem kam točno z tem denarjem v bodoče. rada bi, da se še malo obrne, saj bom porabila šele v roku…ne vem, verjetno čez 5-7let. prej ne.

razmišljala sem o nakupu zlata tudi… ne vem…delnice se mi zdi da sem tisti “skok” zamudila (je pa res, da bi šlo za malo bolj dolgoročno naložbo)… a po drugi strani je ta denar bil našparan oziroma dan na kup z kar veliko odrekanja itd, tako zdaj neki na moč tvegat si ne upam. si upam tvegat, a do neke razumne mere

kak nasvet?

Najbolj je vložit denar vase, v svoje znanje, v podjetje in podobno. Tako bo tveganje odvisno le od vas samih. Najslabše pa je (kot se je izkazalo v krizi) pričakovat, da se bo denar v neskončnost obračal sam od sebe brez kakšnega razloga.

kaj je to tveganje do “razumne mere”?
Pa saj je že vse vpisano:
-depozit pri banki je razmeroma varna, v danih razmera najvarnejša naložba, in seveda temu primerno (ne)donosna.
-vse ostalo je bolj tvegano-delnice, skladi, razni FXi
-vendar, glede na trenutno stanje na trgu vrednostnih papirjev je v srednjeročni prihodnosti realno pričakovati dvig tečajev
-glede na to bi svetoval porazdelitev-en del, recimo 40-60% recimo v depozit, en del, recimo 20-30% v delnice (pri Krki ne moret dosti zgrešiti..) , en, recimo 20-30% pa v sklade (čimvečje in po možnosti v take, ki so se že kdaj že dokazali-tisto , da pretekli donosi niso zagotovilo za prihodnost seveda velja, a še bolj velja, da je težko verjeti nekomu, ki nikoli ni ustvarjal donosov.)

Dobrega naložbenega nasveta ne moreš dobiti preko foruma, saj so taki nasveti plačljivi. Obstaja nekaj možnosti za zmerne donose do konca krize, po zaključku krize bo priložnosti več, seveda če se denar ohrani vsaj v realni vrednosti.

Za več informacij me lahko kontaktirate na e-pošto.

Moje mnenje:

Za delnice sem trenutno proti. Mislim da še ni konec padanja. To kar je bilo je bila korekcija navzgor.
Zlato – deloma ja ampak zlato vam bo prineslo donos le če se bo kriza – inflacija še poglobila in nadaljevala. Če bo krize konec z zlatom ne boste zaslužili.
Jaz bi vam trenutno svetoval nakup državnih obveznic ki imajo višji donos kot vezava v banki so pa enako varne. Za izplačilo jamči država.Na primer obveznice SOS2 – slovenska odškodninska družba.
Če pa dobite 5,5% na banki potem pa kar vezava- samo mislim da vam toliko ne bodo dali več.

pa za nasvet nič ne računam .

Najbolj siguren je domači sef za nekaj časa,dokler kriza ne mine.Banke ne dajejo več takšnih obrestnih mer,da bi se jih splačalo financirat in podpirat njihovo likvidnost.Jaz jimtrenutno ne zaupam več.Delnice in vrednostni papirji pa so vprašljivi,saj se lahko zgodi ,da ti neko podjetje v tem času kar ponikne,če ni v interesu politike.
Zatorej,začni s svojo dejavnostjo in plemeniti denar…drugje ne bo več donosa.

V kolikor ti angleščina ne dela težav lahko prisluhneš svetovno znanim expertom.

http://www.youtube.com/watch?v=E3UsZk8EiL0

http//:bit.ly/EARNCASHFREE

In če odpreš podjetje – zna bit precej tvegana zadeva, če ne veš kaj delaš. Prva stvar – v začetku, sicer odvisno kaj delaš, so bolj stroški kot dobiček. Sicer pa – že neka čisto banalna dejavnost za zagon stane precej več, kot si marsikdo predstavlja.

V krizi je sicer – veliko priložnosti, če imaš zdaj denar so priložnosti za zaslužek zelo dobre. Drugače pa, kar se tiče podjetništva – podjetja trenutno prej na splošno nimajo dela, kot pa da ga imajo dovolj… Namreč – ljudi je strah in zato ne trošijo, denar stoji – kar je sicer dolgoročno ful slabo.

Nobeno podjetje, niti najbolj uspešno, pa ne pokaže nekih bistvenih rezultatov prej kot v 5 – 10 letih, razen če gre res za dobro idejo, inovativno, ponavadi s precejšnjimi finančnimi vložki.

LP

ma kako podjetje.jaz še študiram drugače. mene bolj zanima tak vložev-zlato?delnice?skladi?vezava? nimam pojma kaj naj s tem denarjem, še vedno mi leži na račun, zgolj leži tam…

Mi še vedno ne verjamete, da se dober nasvet plača?

Slabe pa lahko dobite na vsakem forumu (včasih tudi dobre, le neuk človek jih običajno ne loči od dobrih, zato pa sprašuje).

Teoretikom, ki vam razlagajo osnove delitve jajc v več košaricah kar preko forumov, pa se v velikem loku izognite; dlje boste imeli vaš denar.

Namig: za investiranje je trenutno bolj primerna tujina, kjer se je ponekod kriza že začela umirjati.

Odvisno komu se plača nasvet. Samo plačilo ni garancija. Lahko je še slabši plačljiv nasvet kot tisti zastonj. Sem mnenja da en nasvet ni dovolj. Vedno je potrebno pridobiti različne poglede in nasvete ter si na podlagi tega ustvarimo neko mnenje.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

g. Tomc, strinjam se z vami. Žal sem še vedno mnenja, da je slovenski trg še vedno poln (vsaj 90%) raznih “kvazi svetovalcev”, med katerimi prevladujejo bleferji, nateguni in kombinacije obeh tipov.

Dobri svetovalci so še vedno le svetle izjeme.

V ilustracijo mojih navedb in v resen razmislek priporočam članek iz današnjih financ: Papiga pametnejša od borznih vlagateljev

( http://www.finance.si/254528 )

Lep pozdrav

Zoran Dernovšek

Trenutno se mi zdi nakup nepremičnine najpametnejši, sploh, če ga oddaš in si pokriješ stroške.

Kako pa si misliš pokriti stroške z nakupom nepremičnine. Nakup nepremičnine oz. investicija denarja v nepremičnino zaradi pobiranja najemnine se mi zdi popoln nesmisel.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Kako pa si misliš pokriti stroške z nakupom nepremičnine. Nakup nepremičnine oz. investicija denarja v nepremičnino zaradi pobiranja najemnine se mi zdi popoln nesmisel.[/quote]

Izračuni pokažejo, da se ne splača saj se investicija ne povrne. Ne poznam primera, da se obroki kredita pokrivajo z najemnimo. Cena najema je po podatkih padla za 20 %, poleg tega je ponudbe veliko in ni lahko dobiti stalnega najemnika. So pa tudi primeri, ko najemniki naredijo več škode kot plačajo.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close