Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj najbolj paše zraven praženega kislega zelja?

Kaj najbolj paše zraven praženega kislega zelja?

Kaj poleg krompirja v kosih po vaše še paše poleg praženega kislega zelja?

Navadno naredim zraven krompir v kosih z ocvirki. kaj še kuhate poleg?

svin.jarija … v kakršnikoli obliki ☺

KLABASAAAAAAAAA!!!!

Ponavadi naredim svinj.zrezek, ali polpet,…pečenice – redko…

Mislim kaj nemesenega. 🙂 Za prilogo.

Jaz večkrat skuham poleg krompirja še rumeno kolerabo in zabelim z ocvirki.
Pri nas imamo to vsi zelo radi.

Tvoja prvotna ideja je po mojem najboljša 🙂 Sicer pa paše tudi pražen krompir, kaj drugega pa že ne. Pri nas imajo sicer radi tudi ajdovo kašo.

Krompir, zelje in še nekaj ne mesnega? Kaj je pa to zeno kosilo?

Najprej mi pade na misel pasirana čičerika.
Pa mešanica leč – skuhano na gosto.
Ješprenj.

Matevž je preprost in gre odlično h kislemu zelju.

Matevž ali pa ajdovi žganci.
Ali pa oboje. Pa pečenica ali krvavica.

Čeprav sem mesojedec – zraven kislega zelja obvezno ajdovi žganci. Ni boljšega. Če je pa še pečenica, pa še boljš, ampak se da tudi brez preživet 🙂

Pečenica je lahko, lahko tudi kuhan prekajen šink, ali kaj takega. Lahko je koruzna polenta. Tudi ajdova. Meni pašejo zraven tudi pečena piščančja bedra.

Naredi enkrat zraven kislega zelja še kisel drek pa bos videla odziv, ciganka jedna

Bolj kot krompir meni paše zraven kuhan bel riž. Ampak ljudje tradicionalno s kislim zeljem vidijo le krompir, žgance … pač, tradicija.

j.bala te čičerika, kako ste nagravžnis to čičeriko trapasto

j.bala te čičerika, kako ste nagravžnis to čičeriko trapasto
[/quote]
Ljubček oz.ljubica, jeza škodi lepoti.
Čičerika pa koristi možganom.


Ljubček oz.ljubica, jeza škodi lepoti.
Čičerika pa koristi možganom.
[/quote]

Tvojim ne, ker take kozlarije blebetaš.
Daj priznaj – to si nekje slišala, da je moderno, in sis e zapodila pisat o čičeriki…priznaaaj :)))

Pojoče kroglice ali po domače fižol

Klobase vseh vrst. Prekajene zasavske, kožnice, krvavice, jetrnice in pražen krompir. Po mojem okusu paše tudi pečena svinjina vseh vrst, kuhana krača. Slovenska klasika. Seveda tudi matevž.

New Report

Close