Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj naredite, če se otroku približs pitbul?

Kaj naredite, če se otroku približs pitbul?

no, stran pa vseeno lahko pogledaš ali tudi za to ni bilo prostora:-) (malo heca, da ne bo preveč resna in jezno nastrojena tema)

Vseh ne. Tebe pa že.

če je na vrvici se ne bojim nobenega , če je spuščen sem pa zelo previdna ne glede na pasmo

NS, nisem odgovarjala tebi, ampak na osnovno vprašanje. Tudi meni gre na živce tako posploševanje, še posebej, ker poznam enega takega cukrčka pitbula 🙂

Ja, tudi mi imamo psa!

Če se otroku približa pitbul, prosim lastnika psa ( v kolikor sam tega ne opazi ) naj umakne psa, ker se bojim za otroka.

no, torej? stalno govorite, da psi niso nepredvidljivi, da se jim ne more strgat kar tako, da je vse odvisno od lastnika……zdaj pa pridemo do tega, da lahko gledanje v oči zazna kot grožnjo in se torej začne braniti pred to grožnjo….iz tega sledi, da pes JE nepredvidljiv in se obnaša nagonsko, kar je popolnoma logično, ker je žival….sam nekateri lastniki psov tega enostavno dojamejo, da nobene živali na tem svetu ne moreš poplnoma udomačit in iz nje do konca iztrgat divje narave

Tudi iz človeka se ne da iztrgat divje narave… Osebno se mnogo, mnogo bolj bojim slabih ljudi kot psov. Po mojem je več verjetnosti, da bi otroku kaj naredil človek kot da bi ga ugriznil pes… Še posebej, če upoštevam tudi nore voznike.

se strinjam, ampak v tej temi pač govorimo o psih

ma saj verjetno pretiravamo, ampak meni pač neprivezani psi marsikateri sprehod ali tek v naravi pokvarijo, ker se jih res bojim, zato sem tako nastrojena, drugače so mi psi čist simpatični

Hja, včasih je treba malo stopit s piedestala, da je samo človeška logika edina, ki se je splača naučiti in da smo samo ljudje razumna bitja, ki se odzovemo v skladu s svojimi nagoni, pričakovani in izkušnjami. Tudi živali se, le na njim lasten način.

Psi in mačke so človeški spremljevalci že toliko tisočletij, da vsaj osnovno poznavanje pasje logike in mačje logike spada k splošni razgledanosti.

modro napisal:

> no, torej? stalno govorite, da psi niso nepredvidljivi, da se
> jim ne more strgat kar tako, da je vse odvisno od
> lastnika……zdaj pa pridemo do tega, da lahko gledanje v oči
> zazna kot grožnjo in se torej začne braniti pred to
> grožnjo….iz tega sledi, da pes JE nepredvidljiv

Kakšna logika, hahaha. Pa saj ravno iz tega izhaja, da je pes zelo predvidljiv.

Mene pa zanima, ali imaš poleg psa tudi otroke?

Mene pa prav nič ne zanima, koliko jih imaš ti.

Ne zanima me koliko, ampak, če jih sploh imaš.

Zakaj te pa to zanima? Te zanima tudi, če sem poročena, če živim s kom na “koruzi”, če sploh imam partnerja, če sem zaposlena in če ne, zakaj ne? Ker vse to ima enako veliko opraviti s temo kot tvoje vprašanje.

Čist tko iz firbca me zanima. Nima veze s temo. Ima veze s tvojimi odgovori v tej in zgornji temi. Kažejo na to, da si zelo zoprna pa me zanima, ali imaš koga….

Pod tale post se podpišem.

Dodala bi samo še en predlog: namesto, da uvedemo obvezen psihološki test za skrbnike psov, dodajmo še enega za starše. Vse preveč roditeljev se šlepa z “željo imeti otroka”, potem pa se pri nepravilni vzgoji sklicujejo na babice, dedke, sošolce….. Za nekatere vem, da bo to grozljiva primerjava, zna pa kar držati.

Sara napisal:

> Čist tko iz firbca me zanima. Nima veze s temo. Ima veze s
> tvojimi odgovori v tej in zgornji temi. Kažejo na to, da si
> zelo zoprna pa me zanima, ali imaš koga….

Naj uganem. Ti si tista, ki se boji psov. Razumem, da ti grem na živce. Imaš pravico.

Sara napisal:

> Čist tko iz firbca me zanima. Nima veze s temo. Ima veze s
> tvojimi odgovori v tej in zgornji temi. Kažejo na to, da si
> zelo zoprna pa me zanima, ali imaš koga….

Uporabi iskalnik in si preberi SVOJE odgovore, potem pa razpravljaj o tem, katera od naju je bolj zoprna. :-)))

Nisi uganila, ne bojim se psov. In Sara sem samo danes, samo zate…
Zdaj pa adijo, grem otročkom knjigice brat pol pa se z možem lupčkat…
Ti pa…tvojega psička verjetno že lulat tišči:-)

Mater, pa kako da se vam ljubi it te otročje igrice s dvojnimi nicki, enega za “lepe” poste, drugega pa očitno za napadanje.

Neskončno smo srečni za tvoje idilično družinsko življenje, Sara. Pa nisem 255, da je ne boš po nedolžnem obtožila. Malo zbadljivosti ne moti na nobeni strani, kajne?

Sara napisal:

> In Sara sem samo danes, samo
> zate…

Počaščena sem.

No jaz sem imela pitbulko, je imela super karakter – so mi kar otroke vozil, (seveda smo se poznali), da so se mal zletali :). Ima namreč zelo visok prag bolečine, in jo ni nikoli motilo, če jo otroci po stanovanju vlečejo za rep, če stopijo nanjo, ali pa jo ugriznejo…je bla ful nežna….
No, sedaj imam tudi sama majhnega otroka, pa ful cvikam vse pse. Predvsem ovčarje, k so me v mladosti kar dobr pogrizl (mam brazgotine)…No, če z malim srečava kateregakoli psa, se tudi umakneva…
Pa takrat ko sem imela pitbula – vedno sem ga imela na povodcu (tistem usnjenem kratkem – tako da je vedno hodila tik ob meni), in ko sva srečala mimoidoče, sem se vedno jaz umaknla. Zato ker sem se zavedala, da vsi pa niso ravno ljubitelji psov, večina se jih boji, sploh takšne pasme, zato se mi zdi korektno od lastnika, da se on umakne, in ne drugi ljudje. Tako da menim, da je bila lastnica mal neodgovorna, in ker ima lastnik takšen napadalen značaj, me ne bi čudlo, da bi kdaj tudi pes reagiral in koga napadel. Žal vsi lastniki niso primerni za imeti pse….in to ne samo takšne pasme….mene motjo tudi tisti majhni skodrani terierčki, ki lahko majhnega otroka močno poškodujejo….no, tukaj se pa nihče ne buni, zakaj takšni psi lahko prosto tekajo naokrog, ter tečejo in lajajo za vsakim kolesarjem….
No, jaz osebno mislim (pa sem ljubiteljica psov), da bi moral biti takšen zakon, in tudi pristojne institucije, ki bi ga izvajale, da bi vsakega psa, pa tudi če je velik samo 10cm bilo potrebno imeti na vrvici, če pa ne bi bil, bi ga pa lahko konjederci odpeljali in uspavali. No, to bi se moglo strogo izvajati, potem bi bil pa mir, pa ne bi bilo vse polno ugrizov vaških psov, ki “samo čuvajo” domače dvorišče.
Lp

malo sem brala tvoje poste, pa me nekaj zanima, kako naj jaz vem, da je tvoj pes vodljiv, vzgojen, nežan in mojemu otroku in meni ne bo naredil nič.

pa ne mislim samo na pse bull v imenu, ampak na vse pse na tem širnem svetu, čeprav vemo, kako in zakaj so bili psi z bull v imenu ustvarjeni in imajo nekje v sebi skrite borbene gene.

brez zamere, ampak jaz svoje otroke zaupam samo našemu psu, pa še tu sem vedno zraven.

hanan napisal:

> malo sem brala tvoje poste, pa me nekaj zanima, kako naj jaz
> vem, da je tvoj pes vodljiv, vzgojen, nežan in mojemu otroku in
> meni ne bo naredil nič.

Saj tebi tega ni treba vedeti. Moj pes je na sprehodih na povodcu. Kljub temu, da ne bi nikomur naredil nič.

New Report

Close