Kaj narediti ko vec ne zmorete delati v neki sluzbi
Preprosto ne zmorem vec. Ne zmorem vec bit na nogah po 8 ur, ne zmorem vec… preprosto ne zmorem vec. Dela si vmes ne morem iskat novega, ker ni tak na izi tukaj, da bi rekel jutri rabim fraj… ne vem ali bi dali odpoved, ko ste ze res kot eni zombiji, cist brez volje do zivljenja, cisto uniceni… imam solo narejeno sam za svoj poklic nisem dobla, sluzbo sem potrebovala zdaj pa sem tukaj…
A se morem prisilit v nekaj kar me unicuje fizicno? Nimam nic vec volje, utrujena sem ko pridem domov, nekaj skuham, se najem, stusiram, malo pocivam… je ze noc… nimam nic od zivljena se mi zdi. Cist nic. Sam to da delam, se zmantram se unicujem – fizicno in psihicno…
Ce bi pustila pa sla za nekaj casa na zavod me skrbi, da pol mogoce dolgo ne bi dobila druge sluzbe, ni mi, da bi pol bla na socialni +1, 2, 3 leta pa itak socialne sploh ne dobis en cajt ce sam pustis suzbo… tolko prihrankov pa tud nimam da bi od prihrakov zivela. Res vec ne vem kaj naj naredim…
Prvo bolniska, dasi spocijes, pa dopust, v tem casu isci drugo sluzbo, nima veze kaj, itak delas za minimalca, manj ne more bit, ce ti ne bo vsec, isci dalje in dalje.
Dogaja se mi podobno, tempo naspidiran, da dejansko delam 7.5-8 ur na dan, zdaj mi se gre, kaj bo cez par let, pa ne vem.
Imam sreco, da imam vir dohodka neodvisen od sluzbe in tudi nekaj rezerve, tako da si lahko privoscim brezposelnost. Ce ne bi, bi sla na bolnisko, na dopust, to je takoj nekaj tednov in iskala drugo sluzbo.
Ne vem, moja mat dela tako že skoraj 40 let, zdaj pa naj bi še podaljšali delovno dobo. Tako naj bi delala so 2030. Zjutraj, popoldan, ponoči. Na tri izmene, proizvodnja. Od 15. leta. V njeni firmi zaposlujejo, pa so sedaj odpuščali. Nje ne morejo kar tako odpustit, ker potem morajo dat odpravnino …
Nikoli ji ni nihče nič dal, s fotrom sta sama sezidala hišo, vse od začetka.
Danes greš delat z 18. ali 27. letom, ker se prej šolaš, študiraš, …
Zato je veliko fluktuacije v takih službah, ker te fizično izčrpa, doma si kot cunja. Pa je še vedno čas za kolo, sprehode, …
Ker je ze 70% sluzb na minimalcu ti predlagam, da gledas za tistimi sluzbami, kjer ne bos stala 8 ur in si zdravje unicevala, v glavnem isces lazje sluzbo za isti denar. Kaksna manjsa trgovina, delo v trafiki…ce ne dobis tisti dan fraj, se probaj z novim delodajalcem zmenit, da imas razgovor popoldan…poskrbi zase, ker noben drug ne bo! Mi ti lahko dajemo samo nasvete, zase bos pa morala poskrbet sama.
Če te služba tako uničuje, je dejansko čas, da narediš spremembo v življenju. Telo in um te opozarjata na to. Ko pride res do točke preloma, ne razmišljaš kaj dosti, samo ukrepaš. In po navadi stvari rešiš presenetljivo dobro. Iz srca ti želim dober izid, da bi ti življenje naklonilo vse najboljše, ker si zaslužiš. Bori se, vztrajaj, samo ne vrti se v začaranem krogu…ker iz njega pa res ne bo izhoda. Te razumem…sem v podobni fazi…in naredila prvi korak. Sem še premlada, da bi me ena faking služba za minimalca izčrpala do invalidnosti, čeprav sem si že do sedaj uničila veliko zdravja. Res vso srečo!
Od kod ti tole, da ne dobiš socialke, če pustiš službo sama?? Ne dobiš nadomestila. Nadomestilo je nekaj drugega kot socialka.
Socialko sem sama dobila že 4. mesec po končanju službe. Pač takoj, ko dobiš zadnjo plačo, si izprazniš račun, da imaš res čim manj sredstev gor. Potem počakaš 3 mesece, ker moraš za socialko dat izpisek trr zadnjih 3 mesecev. Nato pošlješ vlogo.
Ne smeš imeti tudi nobenih vrednostnih papirjev in ničesar.
Boolshid, 04.02.2023 ob 14:10
Dva monovca te sprasujeta koliko imaš let. Niti toliko nisi resnicna, da bi odgovorila, ko te nekdo nekaj sprasuje.
Sori, ker nisem v eni sekundi odgovorila kolko sem stara. Fak a eni mislite, da folk prezivi na netu 24 ur. Sori, ker je treba kaj skuhat in kaj pospravit, sori ker enemu neznacu nisem odgovorila v sekundi, vase visocanstvo. Kot, da ste kralji tega sveta, in vam je nekdo dolzan odgovorit v eni sekundi.
Ste res tak ruknjeni v glavo, da mislite, da nekdo, ki mora stati ves siht je dejansko fejk? Ne poznate drugih del kot pisarniska dela zgleda.
Stara sem 31 in tukaj delam ze 6 let. Prej sem delala tud drugje, ampak tam ni blo za nedolocen cas.
socialka ni nadomestilo, 04.02.2023 ob 14:10
Od kod ti tole, da ne dobiš socialke, če pustiš službo sama?? Ne dobiš nadomestila. Nadomestilo je nekaj drugega kot socialka.
Socialko sem sama dobila že 4. mesec po končanju službe. Pač takoj, ko dobiš zadnjo plačo, si izprazniš račun, da imaš res čim manj sredstev gor. Potem počakaš 3 mesece, ker moraš za socialko dat izpisek trr zadnjih 3 mesecev. Nato pošlješ vlogo.
Ne smeš imeti tudi nobenih vrednostnih papirjev in ničesar.
- Nisem glih bla ziher kak pa kaj. Ostale sluzbe, ki sem jih imela so bile za dolocen cas in nobene nisem pustila zato nevem kak je pol z socialno in vse to. Pa hvala za razlago. Na socialni sem bla nekaj casa ko sem zakljucla z solo potem pa sem delala za dolocen cas. Nobene sluzbe nisem pustila. Tukaj pa sem potem dobila za nedolocen cas.
jajajajajaja, 04.02.2023 ob 13:27
Ne vem, moja mat dela tako že skoraj 40 let, zdaj pa naj bi še podaljšali delovno dobo. Tako naj bi delala so 2030. Zjutraj, popoldan, ponoči. Na tri izmene, proizvodnja. Od 15. leta. V njeni firmi zaposlujejo, pa so sedaj odpuščali. Nje ne morejo kar tako odpustit, ker potem morajo dat odpravnino …
Nikoli ji ni nihče nič dal, s fotrom sta sama sezidala hišo, vse od začetka.
Danes greš delat z 18. ali 27. letom, ker se prej šolaš, študiraš, …
Zato je veliko fluktuacije v takih službah, ker te fizično izčrpa, doma si kot cunja. Pa je še vedno čas za kolo, sprehode, …
ne me smejat.kdo gre delat pri 18?
kdo je tako nor da gre z 15??
Ni da je nor, včasih so otroke poslali delat, če se niso želeli učit ali bili sposobni se učit. Ne vem, mogoče je ali ni primerljivo z današnjimi ADHDjevci, ki se težko koncentrirajo, težko učijo, imajo slab kratkoročni spomin, učne težave, probleme s koncentracijo, …
Ali pa ni bilo denarja, da so lahko otroke poslali naprej v šole. In ja, takšni ljudje še danes delajo, niso še opravili pogojev za upokojitev, le-ti pa se vedno znova podaljšujejo.
jajajajajaja, 04.02.2023 ob 14:53
Dandanes ne. Včasih pa ja.
ker so jih očetje nagnali delati.dopoldne so delali v sluzbi popoldne pa na kmetih.
v srednjo so imeli prepoved hoditi.
mlad si samo enkrat.
in sedaj bo folk mogel delati 42 let ali več ker je šel mlad delati.
kaj ima od tega?
aja pokojnina bo pa 600 evrov.
saj še vnuku za ta dnear ne moreš nič kupiti.
Pa kaj ima veze, koliko je stara? Ko zvoni alarm, ukrepaj, pa tudi če si star 50 let. Zato j…jo starejše delavce, ker “itak druge službe ne bodo sposobni več dobiti”, šmrkarijo se pa čuva in ujčka, da ja ne spizdi že prvi teden. Avtorica, kot sem ti zapisala in še enkrat srečno. Poslušaj svoj notranji glas.