Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj narediti z rahlo skodranimi lasmi da niso tako razmršeni

Kaj narediti z rahlo skodranimi lasmi da niso tako razmršeni

Ima kdo kakšen nasvet? Kaj narediti z lasmi, ki niso ne skodrani, ne ravni, ampak so delno skodrani?
Izpade grozno, ker so videti tako razmršeni in napol skodrani.

Kakšen nasvet? Kakšna substanca, ki ne pušča ravno sledi na laseh, kot npr. lak in kreme?

Pri tej vlagi pomaga samo čop.

Nič. Ampak dobesedno nič. Ko jih opereš, samo s prsti skozi lase in to je to.

Nobenega glavnika, nobene krtače. Samo s prsti narahlo potegneš skozi lase do naslednjega pranja.

Joj…meni jih daj..jaz imam zelo štrleče in ukroti jih edino trajna, tako, da na 3 mes.delam trajno kodranje.

Ubijala bi za tvoje kodre.

Krtačami za volumen,samovrtljiva,imam od remington.

Mona najprej nam povej kakšnega spola si.

delno česanje in rahlo ravnanje.

Imam take kratke in je super. Nič dela, nič stroškov, samo frizer 2x na leto in šampon.

Poskrbi, da bodo lepi. Šamponiraj toliko, da se speni, po potrebi dvakrat. Na koncu nanesi leave-in balzam, da bodo ostali navlaženi, ne štrenasti. Recimo Gliss. Pa nič ni narobe, če mokre češeš.

Pa ne suši jih na zraku. Torej fen ja, kodralnik/likalnik ne, ker se bodo samo uničevali.

Jaz oprane lase prečešem, ji na tričetrt pustim, da se posušijo, nato nanesem peno za kodre in jih narahlo od spodaj navzgor s fenom posušim. Vmes jih rahlo gnetem, da se oblikujejo rahli kodri. Naslednji dan jih nič ne češem, ampak grem samo z mokrimi prsti skoznje, da se kodri znova oživijo. Taka frihura zdrži tri dni, nato ponovno opetem in ponovim postopek. Če se mi zdijo lasje presuhi, konice poživim z malo olja za lase.

Lasje morajo biti dobro postriženi, rahlo stopničasto, oziroma resasto, pri velikem spodnjem volumnu boš težko dosegla tak videz.

Vem, o čem govoriš. Zgleda neurejeno, štrenasto. Meni pomaga samo sušenje s fenom in veliko krtačo. Če je veliko vlage v zraku, niti to ne pomaga, postanejo spet štrenasti. Potem samo še čop, žal.

Mene to ni nikoli motilo. Sem se pač počesal s petardo.

Odgovor na objavo uporabnika
123, 24.09.2023 ob 15:11

Poskrbi, da bodo lepi. Šamponiraj toliko, da se speni, po potrebi dvakrat. Na koncu nanesi leave-in balzam, da bodo ostali navlaženi, ne štrenasti. Recimo Gliss. Pa nič ni narobe, če mokre češeš.

Ne vem, kaksne imas ti lase, a kodri se ne cesejo, strogo prepovedano, ce hoces imeti lepe kodre. Taki rahli se pa tudi s prsti ne cesejo, se jih ne dotika sploh, ce hoces, da drzijo.

Kodrasti lasje so zelo suhi, torej potrebujejo veliko vode in olja, da zgledajo lepo.

Uporabljam dva nacina oblikovanja takih kodrov.

Prvo pranje, sampon ultra sensitive brez silikonov, res zelo zelo blag sampon, nanesem 2x, tretji nanos je pa sampon za hidratacijo ali za nego (proteini ali olja), obvezno brez silikonov, naceloma naj bi vsako pranje las zamenjala sampon, a sem ugotovila, da mi hidracija veckrat pase, tako da znam 2x uporabit hidrantni sampon in potem proteinski ali oljni, pa spet 2x hidrantni.

Po samponu vedno hidrantni regenerator brez silikonov. Nanesem ga po celi dolzini las, edino cisto pri glavi spustim kak cm, toliko da ne pridem do koze. Uporabim kar izdatno kolicino in lase dobro razcesem z glavnikom, potem regenerator sperem.

Tretja je maska. Skupaj z masko uporabim tudi olje, meni olivno zelo odgovarja, tako da najveckrat uporabljam tega, mandljevo je tudi opcija ali pa zmesam etericno olhe rozmarina z nekim baznim in to uprabljam za lase. Sem si jih dala kar v steklenicko s kspalko od serumov za obraz za lazjo uporabo. Torej lase sprane od balzama dobro ocedim, si dam kapalko olja na dlan in nanesem na lase, uporabim enih 5 kapalk za celo dolzino las, posebej pozorno namazem konice. Potem vzamem na dlan masko, pokapljam z oljem in s tem namazem lase. Ne sparam s kolicino maske, lase dobro pregnetem, da se res dobro premazejo, s prsti jih razcesem, ne uporabljam vec glavnika, samo prste, prvo razcesem lase, potem jih malo pomeckam navzgor od konic, na koncu jih zavijem na vrh glave, spnem s scipalko in pusti tako 5-10 minut, najbolje je 15-20, a nimam toliko casa.

Ko sperem masko, zavijem lase v brisaco in nic ne brisem, samo zavijem, cez par minutk brisaco zamenjam s suho, spet samo zavijem in nic ne drgnem las. Pustim tako zavite kakih 15 minut, toliko da se dobro popuvnajo, da se ne cedi z njih, a so se vedno bolj mokri kot vlazni. Na lase najprej nanesem arganovo olje.

Do tu gre vse enako, zdaj pa dve varianti:

Za kodre pri nanasanju olja pazim, da ne raztegujem las, ampak jih bolj gnetem, imam goste in dolge lase, nanesem kar 5-6x po 2 sprica olja, konice dobro namazem. Potem se nagnem cez banjo, si dam na dlan kremo za lase za kodre, zelo malo, raje veckrat po malo, ce ocenim, da je premalo, s to kemo na dlaneh od konic proti glavi meckam lase. Namesto te kreme vcasih uporabim tudi kaksno namenjeno zasciti las pred feniranjem, dejansko krema nima nobenega ucvrstitvenega ucinka. Vzamem fen, glava obrnjena navzdol, susim od vrha navzdol, lase meckam od konic proti glavi. Lase pri glavi posusim dokaj dobro, po dolzini pa samo na pol. Lase potem pustim, da prosto padajo in si jih veckrat malo pomeckam, da pomagam kodrom, da se oblikujejo. Tako mi drzijo recimo od nedelje opoldne do srede ali cetrtka, vsako jutro si samo z mokrimi dlanmi malo pomeckam lase. Glavnika ne vidim do pranja las!

Druga varianta je spet arganovo olje na lase, potem jih pa dobro razcesem, vzame fen in jih pri glavi dobro posusim, po dolzini pa ostanejo se malce vlazni. Spet jih dobro razcesem, ampak res dobro, potem jih se z dlanmi zberem v cop, pogladim cop in jih zarolam v eno smer, dokak trdno, ne sme bolet in cukat, a razpadat se sploh ne sme, spnem tako zarolane s scipalko in cez cas zarolam v drugo smer in spet spnem, menjam tako malo, lase ostajajo vlazni tudi od poldneva do vecera. Na tak nacin dobim lepo zavite konice las, take vecje kodre, te pa cesem veckrat na dan, se nic ne razdrejo, zdrzijo cel teden, unici jih edino vlaga, a ce ni prehuda, pomaga nekaj olja na dlaneh in namazes po laseh.

Torej za kodre sta bistvena hidratacija in olje, predlagam da po tem mojem opisu poskusis parkrat, pa bos ze sama videla, kako tebi najbolj pase, vec olja ali vec vlage, kodrcki ali veliki kodri ali pa morda odkrijes se kaj tretjega in obvezno porocaj, sem vedno odprta za nove poskuse.

stran od glavnika, 24.09.2023 ob 15:59

Ne vem, kaksne imas ti lase, a kodri se ne cesejo, strogo prepovedano, ce hoces imeti lepe kodre. Taki rahli se pa tudi s prsti ne cesejo, se jih ne dotika sploh, ce hoces, da drzijo.

Kodrasti lasje so zelo suhi, torej potrebujejo veliko vode in olja, da zgledajo lepo.

Uporabljam dva nacina oblikovanja takih kodrov.

Prvo pranje, sampon ultra sensitive brez silikonov, res zelo zelo blag sampon, nanesem 2x, tretji nanos je pa sampon za hidratacijo ali za nego (proteini ali olja), obvezno brez silikonov, naceloma naj bi vsako pranje las zamenjala sampon, a sem ugotovila, da mi hidracija veckrat pase, tako da znam 2x uporabit hidrantni sampon in potem proteinski ali oljni, pa spet 2x hidrantni.

Po samponu vedno hidrantni regenerator brez silikonov. Nanesem ga po celi dolzini las, edino cisto pri glavi spustim kak cm, toliko da ne pridem do koze. Uporabim kar izdatno kolicino in lase dobro razcesem z glavnikom, potem regenerator sperem.

Tretja je maska. Skupaj z masko uporabim tudi olje, meni olivno zelo odgovarja, tako da najveckrat uporabljam tega, mandljevo je tudi opcija ali pa zmesam etericno olhe rozmarina z nekim baznim in to uprabljam za lase. Sem si jih dala kar v steklenicko s kspalko od serumov za obraz za lazjo uporabo. Torej lase sprane od balzama dobro ocedim, si dam kapalko olja na dlan in nanesem na lase, uporabim enih 5 kapalk za celo dolzino las, posebej pozorno namazem konice. Potem vzamem na dlan masko, pokapljam z oljem in s tem namazem lase. Ne sparam s kolicino maske, lase dobro pregnetem, da se res dobro premazejo, s prsti jih razcesem, ne uporabljam vec glavnika, samo prste, prvo razcesem lase, potem jih malo pomeckam navzgor od konic, na koncu jih zavijem na vrh glave, spnem s scipalko in pusti tako 5-10 minut, najbolje je 15-20, a nimam toliko casa.

Ko sperem masko, zavijem lase v brisaco in nic ne brisem, samo zavijem, cez par minutk brisaco zamenjam s suho, spet samo zavijem in nic ne drgnem las. Pustim tako zavite kakih 15 minut, toliko da se dobro popuvnajo, da se ne cedi z njih, a so se vedno bolj mokri kot vlazni. Na lase najprej nanesem arganovo olje.

Do tu gre vse enako, zdaj pa dve varianti:

Za kodre pri nanasanju olja pazim, da ne raztegujem las, ampak jih bolj gnetem, imam goste in dolge lase, nanesem kar 5-6x po 2 sprica olja, konice dobro namazem. Potem se nagnem cez banjo, si dam na dlan kremo za lase za kodre, zelo malo, raje veckrat po malo, ce ocenim, da je premalo, s to kemo na dlaneh od konic proti glavi meckam lase. Namesto te kreme vcasih uporabim tudi kaksno namenjeno zasciti las pred feniranjem, dejansko krema nima nobenega ucvrstitvenega ucinka. Vzamem fen, glava obrnjena navzdol, susim od vrha navzdol, lase meckam od konic proti glavi. Lase pri glavi posusim dokaj dobro, po dolzini pa samo na pol. Lase potem pustim, da prosto padajo in si jih veckrat malo pomeckam, da pomagam kodrom, da se oblikujejo. Tako mi drzijo recimo od nedelje opoldne do srede ali cetrtka, vsako jutro si samo z mokrimi dlanmi malo pomeckam lase. Glavnika ne vidim do pranja las!

Druga varianta je spet arganovo olje na lase, potem jih pa dobro razcesem, vzame fen in jih pri glavi dobro posusim, po dolzini pa ostanejo se malce vlazni. Spet jih dobro razcesem, ampak res dobro, potem jih se z dlanmi zberem v cop, pogladim cop in jih zarolam v eno smer, dokak trdno, ne sme bolet in cukat, a razpadat se sploh ne sme, spnem tako zarolane s scipalko in cez cas zarolam v drugo smer in spet spnem, menjam tako malo, lase ostajajo vlazni tudi od poldneva do vecera. Na tak nacin dobim lepo zavite konice las, take vecje kodre, te pa cesem veckrat na dan, se nic ne razdrejo, zdrzijo cel teden, unici jih edino vlaga, a ce ni prehuda, pomaga nekaj olja na dlaneh in namazes po laseh.

Torej za kodre sta bistvena hidratacija in olje, predlagam da po tem mojem opisu poskusis parkrat, pa bos ze sama videla, kako tebi najbolj pase, vec olja ali vec vlage, kodrcki ali veliki kodri ali pa morda odkrijes se kaj tretjega in obvezno porocaj, sem vedno odprta za nove poskuse.

Lepo prosim če napišeš katere šampone in regeneratorje uporabljaš. Sem jih zamenjala že kar nekaj. Večina je slabih. Se zgodi da se najde kakšen fin, pa mi po določenem času uporabe ne odgovarja več.

Tudi jaz prosim za imena šampona, bazama in maske, ki pomaga pri hidraciji.

Ena zgoraj pa omenja samovrtljivo krtačo od Remingtona. Lahko prosim za opis/tip te krtače.

Hvala!!

Neprijavljena, 24.09.2023 ob 16:52

Lepo prosim če napišeš katere šampone in regeneratorje uporabljaš. Sem jih zamenjala že kar nekaj. Večina je slabih. Se zgodi da se najde kakšen fin, pa mi po določenem času uporabe ne odgovarja več.

Po dolocene casu ti ne odgovarja vec, ker las potrebuje vedno nekaj drugega, zato ob vsakem pranju menjas ucinkovine, blagovne znamke nimajo kaj dosti veze.

Uporabljam cisto navadne blagovne znamke, vecinoma iz DM, njihov blagi sampon iz linije za obcutljivo kozo in lasisce je odlicen, trenutno imam Balea tudi hidrantni sampon in balzam, ni bilo drugega, sem te vzela in so mi fajn, pa Balea Winter so bili tudi fajn, upam da bodo spet jeseni. Oljni samponi so mi boljsi Garnier kot Loreal, ne vem zakaj mi od Loreala malokaj sede, proteinski Syoss. Maske pa razlicne, gledam le da so hidrantna, oljna in proteinska, sem kupila tudi zelo drage, a niso nic boljse od Garnier, Syoss ali GK. Garnier banana, lubenica in aloe vera so zelo hvaljene, poskusila sem samo lubenico in je ok.

Olje arganovo, naravno, tudi iz DM, mandljevo iz DM, Mullerja ali lekarne, ce se mi res ne da v drogerijo, etericno olje iz lekarne, olivno domace.

Glede na vse poskuse in kombinacije, se mi zdi pomembno, da je v samponih cim manj alkohola in nic silikonov, zato blagi samponi, da lasisce samo nezno ocistijo in ne vplivajo na las, hitrantni balzam, da se las dodatno navlazi, ker gre za res suhe lase, potem pa maska za nego, enkrat vlaga, drugic hrana in tretjic mascoba. Olje vse skupaj potem samo dodatno neguje. Ne se bat olja, mokri lasje ga popivnajo takoj, na suhe lase si ga dam samo, ce je velika vlaga, pa nimam nikdar mastne lase, ker je las suh in vse vpije.

Ena579, 24.09.2023 ob 17:11

Tudi jaz prosim za imena šampona, bazama in maske, ki pomaga pri hidraciji.

Ena zgoraj pa omenja samovrtljivo krtačo od Remingtona. Lahko prosim za opis/tip te krtače.

Hvala!!

Ne kurim si las z nicemer, razen s fenom za minuto ali dve. Obdelava las s temperaturo samo se bolj izsusi lase.

Kodri so skrepani, ker je las prevec suh, prvo ga je potrebno hidrirat, potem pa naoljit. Sem poskusila brez olja, pa mi ni bilo ok, pa sem probala z oljem v masko in brez olja pred susenjem, pa brez olja v masko in z oljem pred susenjem (tole je bolje od prve variante, a tudi ni ok), sem probala olje samo na suhe lase, a tudi ni ok, tako da zdaj se kar drzim svojega protokola z oljem, da so moji kodri sijoci. Ti poskusi razlicne variante, da najdes tisto, ki je za tebe prava.

Stran od glavnika – hvala, da si si vzela čas in nam odgovorila na vsa vprašanja. Hvala za nasvete, že danes sem preiskusila tvoj 1.način in lasje so res čisto drugi, krasni!!!

Na še več takih pozitivnih tem, kjer si pomagamo in se spodbujamo.

Hvala 🌺

Obvezno šampon brez SULFATOV!
Amla olje pred umivanjem las.
Rožmarinov tonik na umite lase.

Lina686, 24.09.2023 ob 13:35

Joj…meni jih daj..jaz imam zelo štrleče in ukroti jih edino trajna, tako, da na 3 mes.delam trajno kodranje.

Ubijala bi za tvoje kodre.

Na 3 mesece si delaš trajno kodranje? A ti to ne uniči las? Jaz sem si včasih delala trajno enkrat letno, frizerka mi je trajno odsvetovala.  Je zdaj trajna bolj švoh?

FrizurA, 24.09.2023 ob 21:37

Obvezno šampon brez SULFATOV!
Amla olje pred umivanjem las.
Rožmarinov tonik na umite lase.

Jp, olje na lase pred pranjem je odlicna stvar, pustis vsaj 2 uri, najbolje cez noc, ampak jaz sem pozabljivka in se tega spomnim takrat, ko si ze zmocim lase.

Imam rahlo valovite, ultra suhe lase, ker se tudi redno barvam. Odkar uporabljam arganovo olje so lasje res lepši in manj razmršeni. Najprej sem poskusila z navadnim arganovim oljem in so lasje kar prasketali od statične elektrike. Zdaj pa uporabljam 100% bio hladno stiskano olje in je super. Najbolj se mi obnese nanos na dobro oprane, še mokre lase. . Olje dobro vmasiram v lasišče in raporedim po celotni dolžini las. Zavijem z mehko brisačo, pustim kaki 2 uri in sperem. Lasišče temeljito, lase le kolikor se sami sperejo ob tem. Poskusila sem tudi imeti olje na vlažnih laseh čez noč, ampak ni nič bolj učinkovalo. To počnem najraje zvečer, ker se zmršenost ponoči še dodatno poleže 😉 Če je zjutraj še prehudo, dam malo olja na suhe konice. To zdaj prakticiram par mesecev ampak imam še vedno problem z lomljenjem las. Če ima katera nasvet glede tega? Drugače sem poskusila tudi kokosovo maslo, a mi nikakor ni ustrezalo. Aja, izogibam se raznih toplotnih obdelav, glavnik pa imam z zelo redkimi zobci.

Bijem bitko, 25.09.2023 ob 19:38
    Imam rahlo valovite, ultra suhe lase, ker se tudi redno barvam. Odkar uporabljam arganovo olje so lasje res lepši in manj razmršeni. Najprej sem poskusila z navadnim arganovim oljem in so lasje kar prasketali od statične elektrike. Zdaj pa uporabljam 100% bio hladno stiskano olje in je super. Najbolj se mi obnese nanos na dobro oprane, še mokre lase. . Olje dobro vmasiram v lasišče in raporedim po celotni dolžini las. Zavijem z mehko brisačo, pustim kaki 2 uri in sperem. Lasišče temeljito, lase le kolikor se sami sperejo ob tem. Poskusila sem tudi imeti olje na vlažnih laseh čez noč, ampak ni nič bolj učinkovalo. To počnem najraje zvečer, ker se zmršenost ponoči še dodatno poleže 😉 Če je zjutraj še prehudo, dam malo olja na suhe konice. To zdaj prakticiram par mesecev ampak imam še vedno problem z lomljenjem las. Če ima katera nasvet glede tega? Drugače sem poskusila tudi kokosovo maslo, a mi nikakor ni ustrezalo. Aja, izogibam se raznih toplotnih obdelav, glavnik pa imam z zelo redkimi zobci.

Ko sem si vcasih dala olje na lase cez noc, sem ga dala na suhe lase, domace olivno, nic na lasisce, samo na dolzino las. Je ucinek in to zelo dober in verjetno si potem med pranjem ne bi dajala gor olja, ampak samo po pranju, ne vem, nisem se probala.

Zakaj si pa spiras olje z las? Jaz si lasisca ne bi mazala z arganovim oljem, ce ze hoces nekaj za lasisce, potem rozmarinova voda ali preprosto skuhas rozmarinov caj, posprejas po lasiscu in ne spiras. Drugace pa olje na mokre lase, se lepo vpije in niso mastni, ni potrebno spirati.

Za lomljenje las prvo skarje, da odrezejo vse, kar ni zdravo, potem pa poskusi z razlicnimi maskami, prvo napij zejen las s hidrantno masko, potem ga nahrani s proteini, pa spet hidratacija in potem oljna maska, ponavljaj vajo ene 2 meseca, pa bos videla, ce bo bolje.

Jaz sem zacela tole prakticirat januarja letos, las je bil takoj lepsi, a mi je nekaj manjkalo in sem potem probavala razne kombinacije, da sem nasla tako, ki pase mojemu lasu in imam zdaj res lepe lase, ceprav se barvam.

Se to, po cca dobrem mesecu, so mi zaceli lasje noro izpadat, ampak noro, sem vztrajala, takrat sem potem dodala se rozmarinovo olje in ne vem, ce je res kaj vplivalo na to ali ne, a se je izpadanje las ustavilo. Zdaj razmisljam, morda so pa morali nezdravi lasje odpast, kaj pa vem.

Glavnik imam gost, tako gost, da ga se lahko potegnem skozi lase, da ob pranju res potegne vse z glave, kar mora it stran. Ko si naredim velike kodre, se pa redno cesem in uporabljam krtaco, tisto, ki kao ne cuka, kodre pa nikdar ne cesem, tudi s prsti ne, jih samo pomeckam od konic navzgor, da drzijo obliko.

New Report

Close