Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj nas bolj razburi – napad psov vs. spolna zloraba

kaj nas bolj razburi – napad psov vs. spolna zloraba

Včeraj dva dogodka v kroniki – napad pobesnelih psov in nova, tretja ovadba zaradi suma spolne zlorabe proti župniku Albinu Žnidariču.

Na temo “nevarnih” psov smo se razgovorili trikrat, na temo spolne zlorabe -ničkrat. Očitno se bolj bojimo zloglasnih (dostikrat neupravičeno zloglasnih) pitbulov in celo mešančkov (ne vem, po kakšnem ključu sicer, ampak ajd) kot podivjanih župnikov (če že posplošujemo, dajmo pošteno do vseh, psov in ljudi). Glede na statistične podatke za Slovenijo pol vaših otrok hodi k verouku. Jaz sem se kar zamislila.

Mene razburi vse nasilje, tako verbalno kot fizično in sploh ni pomembno kdo ga izvaja ali pes, ali človek!

Moji otroci k verouku ne bodo hodili (najbrž), toda ob tej temi se kot mamica počutim zelo prizadeta. Se pa vse take teme izrodijo v en hud kreg med vernimi in nevernimi, zato sem kar vesela, da ni bila odprta.

Pse srečaš vsepovsod, župnika pa samo če greš v cerkev.

Sicer pa navadno ne sodelujem v takih temah ker je vse skupaj en sam kreg.
Razjezi me vsaka krivica, še bolj me pa razjezi, da noben ne naredi nič da bi jih preprečil.

Ne vem, ne delam primerjave med takimi primeri. Teza o nevarnih pasmah mi je adijo. Za pasjo vzgojo, tako in drugačno je odgovoren človek. Pika.

Kar se pa iče spolnih zlorab, ja, te me pa spravijo iz tira. Pa ne samo župniške (tukaj me za otroka ne skrbi, ker otroka ne pošiljam na nobeno cerkveno aktivnost – pa ne zaradi možnosti zlorabe), ampak kakršne koli oblike.

tudi v ozadju psov, so njihovi lastniki, torej govorimo vedno o ljudeh.

Obe temi sta izredno občutljive narave, mislim pa da se pri vsaki zlorabi premalo ukrepa in tudi kazni so premile.

1. psov je v eč kot župnikov, statistično gledano, boš na cesti prej srečal psa kot župnika … in slednji te zelo verjetno ne bo ugriznil (npr. če si star 3 leta in temu primerno visok – naravnost v obraz).

2. verouk pogosto poučujejo drugi ljudje in torej ne nujno samo župniki …

3. pedofilov je veliko, različnih vrst in oblik poklicev ter obeh spolov.

4. če imaš osebno izkušnjo jo raje izkašljaj, ne pa da pričakuješ da bomo udrihali čez pedofile samo zato, ker so župniki.

Smisel mojega posta je čisto drugje – enostavno gremo v luft, ko pes nekoga ugrizne, nihče pa ni šel v luft ob novem primeru pedofilije.
In ja, večina linkov tukaj gori ima zvezo z osebno izkušnjo? Se ti zdi?

Metuljčica, to je pač slovenska (pa morda ne samo slovenska) značilnost. O nasilju v družini ne govorimo. O šikaniranju žensk na delovnem mestu ne govorimo. O posilstvih, samomorih ne govorimo. Ker se je laže ukvarjati z navideznimi problemi, ki se nas ne tičejo.

Poglej, poglej, tam kjer so psi tam si tudi ti. Zanimivo.

bojim se psov napisal:

> Poglej, poglej, tam kjer so psi tam si tudi ti. Zanimivo.

In kjer sem jaz, si tudi ti z menoj. Si štejem v posebno čast.

Razlika je samo v tem da sem te danes jaz našla, včeraj pa si me zalezovala ti. ))) hihihi

Motiš se. Jaz nikogar ne zalezujem.

Ne berem kronike, sem ze zdavnaj pogruntala, da je to samo negativna energija…

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Metuljčica, župnik je samo osumljen – torej ni fer, da se o njem razpravlja kot o pedofilu, če se sojenje sploh še ni začelo. Vsak je nedolžen, dokler ni dokazano, da je kriv in ne obratno.

Medtem ko so psi dokazano napadli in dokazano ugriznili.

Če bi vedele, koliko je spolnih zlorab v šoli, potem tudi otrok najbrž ne bi pošiljale v šolo. Ampak kako, saj šola je obvezna.

New Report

Close