Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek KAJ NESTI V VRTEC ( roj.dan)

KAJ NESTI V VRTEC ( roj.dan)

Mene pa zanima kaj nesete v vrtec ko vaši otroci praznujejo rojstni dan. Naša bo stara 5 let pa ne vem kaj bi nesla? Lani je kinder jajčko, liziko in sok, letos pa bi kaj drugega. Kakšno idejo????lp

a to za vse, al sam za sebe?

V Merkatorju kupi malo torto in sok

Mi smo letos nesli: napolitanke, sok in roladice Gorenjka..
Lepo praznovanje želim..

V naš vrtec (Žalec) je strogo prepovedano nositi hrano in pijačo. Iz higienskih razlogov in zaradi razlik med otroci (premoženjsko stanje staršev).

Balone, klobučke, sadje, sok, pri nas se naj ne bi nosile sladkarije.

Kaj pa kaj bolj zdravega?

Npr.: narediš “narezek” iz sadja. Ananas, mango, kivi, pomaranča, grozdje. . . Vsakega po malo. Daš na krožnike, lepo narezano (ali pa vzgojiteljici rečeš). Otroci naj pri pripravi sodelujejo. Lepo dekorirajo in postrežejo. Lahko tudi kakšno suho sadje ali pa za to starost še kakšne oreščke (lešniki, mandeljni . . .)

Je res malo več dela, ampak mislim, da s tem malo pomagamo pri “vzgoji” za zdravo prehrano.

P.s.: sadje naj bo tako, da ga otroci recimo malo manj poznajo in jedo. Tako da se spoznajo tudi z drugimi okusi. Pa seveda primerno letnemu času:)

LP

Mi smo se dogovorili, da se za roj. dan prinese torta/več manjših tortic, sok in kaj slanega(npr. bobi palčke). Vzgojiteljice pripravijo program in imajo čudovito praznovanje.

LpT

Elain,

Kakšni higijenski razlogi? Če ima vsak prinešen izdelek ustrezno deklaracijo jaz ne vidim nobenega problema.

LpT

A sem jaz ravnatelj?
Čeprav tudi meni ne bi bilo všeč, če bi moji otroci jedli kakšno prinešeno torto (pa čeprav je iz mercatorja).
Pri nas imajo umetno torto, vanjo zapičijo svečke, zapojejo, otroci pa slavljencu narišejo, vzgojiteljice pa spnejo v album. In so otroci čisto zadovoljni.
Če pa kdo želi, pa lahko otroke popoldne povabi na praznovanje.

Pri nas imamo na srečo dovoljeno prinesti le sadje. Se mi zdi prav fino, da skrbijo za otroško zdravje. Ker imamo to situacijo jutri, sem se odločila, da bom nesla suho sadje, da bo nekoliko drugače.

v našem vrtcu (Lj) prinašanje hrane ni zaželjeno, sploh sladkarij ne. Ker malčkom totalno pokvari apetit.

Mi imamo navado, da se prinese balone, kakšen sok, papirnate kozarčke (party program), … pa svečke, ki jih zapičijo na podstavek. pa kaj za ustvarjanje.

letos je tako moj sine nesel balone, sok, kozarčke, goro voščenk in listov. otroci so mu narisali vsak eno risbico, ki jih je vzgojiteljica spela v album.

aja – jaz dam zraven vedno še fotoaparat, da vzgojiteljice fešto malo poslikajo;) je zelo luštno.

pri nas je bilo dovoljeno sadje, suho sadje, siri in sokovi, nobenih sladkarij, nobenih čipsov in smokijev… meni je bilo to všeč

Pa nevem, a se samo jaz za na luno, ker se mi zdi edino prav, da se otročki za rojstni dan pocrkljajo s sladkim/slanim, ne pa s sadjem, ki ga itak jedo vsak dan, večkrat na dan. Pa da ne bo pomote, mi se hranimo zelo zdravo, ampak tudi sladko je v zmernih količinah dovoljeno.

LpT

Jaz sem lani napekla palačinke in jih z kozarcem marmelade in nutele nesla v vrtec, ter sok in sadje (nepomembno) Vsi so bili zadovoljni, starsi tudi niso nič protestirali, odvisno od vrtca, najbolje da vprašaš vzgojiteljico, kakšne nacade imajo.

Vprašaj v vrtcu, kakšna pravila imajo. Pri nas je prihašanje domačih sladic najstrožje prepovedano (kdo bo odgovarjal, če bo kaj narobe), zaželeno pa sadje in sokovi. Meni se zdi zmotno prepričanje, da je za rojstni dan treba nositi sladkarije. Že iz preprostega razloga, ker je otrok v skupini preveč in bi bilo takih dni preveč. Ja, sadje jedo vsak dan, ampak saj sladkarije tudi, ne?

Uf so te napadle s sadjem ipd.. Naša generacije je tudi jedla sladkarije pa smo še vsi živi a ne? Pri nas so za rojstne dneve dovoljene sladkarije, mi smo letos kupili lumpi čokoladice za vsakega, softy bombone – vrečo in pol kile kave in rolade za vzgojiteljice in so bili vsi veseli.
Pa lep večer.

LP

Darja

Ko sedaj tako čitam te poste kaj nesti v vrtec in kaj vse je ponekod prepovedano in kaj vam ne bi bilo prav da bi vaš otrok tam pojedel se res sprašujem kam drvi ta svet!

Mamice zanima me če ve, ki tako prisegate na zdravo prehrano in sadje za rojstni dan tudi doma ko ve praznujete glodate suho sadje in sadne krožnike, pijete pa navadno vodo!

Mislim, da je prav da otroci za rojstni dan pohrustajo kakšno slaščico in mislim, da ni otroka, ki ne bi užival pri sladkarijah.

V vrtcu kjer imajo umetno torto bi jih pa jaz vpšašala po duševnem zdravju in potem še komentar sem jaz ravnatelj, če bi se starši temu uprli bi tudi umetno torto umaknili!!

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Polonak, a pri vas pa prinesejo otroci pravo (celo) torto, pa dajo pol vzg. gor svečke in pihajo?

No, res me zanima.

In, če ne prinesete torte, kje pa potem pihajo svečke, kam jih zapiknejo?

Sploh veš, kakšna je ta umetna torta?

lp

PolonaK, svet drvi v to smer, da tudi sladkarije niso več, kar so bile in da vsake svinjarije pa tudi ni treba tlačit otrokom v usta. Koliko je v teh novodobnih bonbonih in lizikah samo strupenih e-jev. Problem je v tem, da če bi se sladkarije dovolile, bi nekateri prinesli ogromno, drugi srednje, tretji malo, četrti pa bi najbrž skoraj obubožali, ko bi skušali nahraniti dvajset otrok v skupini. V vsakem primeru pa vzgojiteljice niti starši ne bi imeli nobene besede pri tem, kar otroci jejo. Če je nekdo prinesel, je treba pojesti. Ja, pardon, če gledamo na to, kaj naši otroci dajejo v usta in skrbimo, da ne bodo toliko siti, da ne bi mogli pojesti kosila. Dvajset otrok v skupini! To je sladkarij za cel, poln mesec! Če sešteješ, bi jedli sladkarije en mesec v letu! A vam je zdaj jasno, zakaj so se vrtci uprli takemu režimu?

No pri nas se lahko nosijo kupljene sladkarije, torte ne. Ampak jaz tudi mislim, da je ena kila piškotov, pa pol kile bonbonov, pa še ene čokoladica za vsakega preveč. Nam so naročili naj prinesemo kakšno malenkost. Tako smo mi prinesli eno leto 2 škatli piškotov in balone, drugo leto medvedke (flips) in pobarvanke, letos pa ne vem še kaj bomo, morda vsakemu en Kinder Hipo pa še kakšne balone ali kaj podobnega. Sadje je pri nas v vrtcu vsak dan na jedilniku, tako da se mi zdi to brezveze, ravno tako sokovi, saj imajo čaj.

Mi smo lani nesli okrasne buče z imeni otrok in vzgojiteljic. Saj veste, ko ime vpišeš, ko je buča majhna, potem pa zraste … Zadetek v črno! Ampak je bila sezona prava.

Pri nas NIČ, ker so taka pravila v vrtcu. vseeno praznujejo – a ne s hrano, pač pa s pesmicami, risbicami. Otrok ve, da je to NJEGOV dan, čeprav ne je sladkarij.

Pa še, zakaj sem proti: ne gre zato, da otrok ne sme jesti sladkarij, čipsov ipd. (tudi doma jih, amapka ne vedno in vedno le za posladek, npr. po kosilu) – ampak v vrtcu, kamor bo šel naš tamalček drugo leto, starši prinesejo NENORMALNE količine vsega. In ker je otrok veliko, pomeni da skoraj vsak drug dan jedo sladkarije ali kaj podobnega. In naš, ki je že tako ali tako zbirčen in s težavo poje kosilo, ga potem prav gotovo ne bo niti poskusil.

J.

Ne, nisi za luno in tudi jaz se popolnoma strinjam s tabo. Ponavadi so “prepovedane” stvari najslajše, samo nekateri tega še ne razumejo:=

Nisem brala vsega, tako da upam da ne ponavljam
Pri nas pa ni prepovedano v vrtec kaj prinesti (seveda ne doma pečenih stvari).
Za rojstni dan pa naročimo ali v vrtecu troto, ali pa prinesemo kake piškote, bobi palčke, sok itd..
Tudi meni se zdi prav, da se za rojstni dan posladkajo (saj ni treba, da so to lizike in bonboni..tudi kakšne piškote prav radi pojejo) in nekak se mi sadje zdi smešno. Moja hči bi bila prav razočarana, če bi dobila sadje za rojstni dan.
No, pa da ne bo izgledalo, kot da napadam. Če ša imate tako zmenjeno v vrtcu, pa tudi prav…otroci se itak vsega navadijo.
LP

mi nesemo sladoled + ‘perlice’ (beri: mrvice), kot jim reče naša čebelica, pa spo vsi zadovoljni.

New Report

Close