kaj nosite poleti xxl ženske?
Seveda imata to pravico. Ne moreš pa trditi, da ti je na prvem mestu zdravje, kajti debelost to ni. Vem, da se ne sprenevedaš glede teže, se pa sprenevedaš glede zdravja. To so dejstva in tisti, ki jih pozna, zato ni neumen. Neumen je tisti, ki to zanemarja.
[/quote]
Evo, spet neka svoja prepricanja, ki so dalec od resnice.
Ti pac mislis, da ce si debel bos vedno imel slab odnos do telesa. In kot sem ti ze rekla si neumna, ker ne razumes da se ne shujsa cez noc in da ko sprejmes zdrav nacin zivljenja se vedno ostanes debel nekaj casa. Je&
Sploh pa ne vem kaj skusas dosect z zaljenjem drugih. Ti si verjetno popolna ane?
Evo, spet neka svoja prepricanja, ki so dalec od resnice.
Ti pac mislis, da ce si debel bos vedno imel slab odnos do telesa. In kot sem ti ze rekla si neumna, ker ne razumes da se ne shujsa cez noc in da ko sprejmes zdrav nacin zivljenja se vedno ostanes debel nekaj casa. Je&
Sploh pa ne vem kaj skusas dosect z zaljenjem drugih. Ti si verjetno popolna ane?
[/quote]
Jaz sem imela vedno idealno težo. Po dveh nosečnostih sem se znašla z 20 kilogrami viška na mojo telesno višino. Sem se disciplinirala in jih nazaj izgubila. Vem, kako je biti vitek in kako je biti debel. Vem, kakšno je tako telesno kot psihično počutje pri eni in drugi teži, vem, kako telo deluje in kaj zmore z idealno težo, ali pa z 20 kilogrami dodatne maščobe na sebi. Zato vem kaj govorim in mi ne boš pridigala o zdravju in dobremu počutju. Seveda lahko shujšaš, počasi in premišljeno. Ampak a veš kaj je prvi korak k uspehu? Si priznati, da si debel in predvsem si priznati, da to ni zdravo. Resnica ni žaljenje. Ti še nisi prišla do tega.
Seveda imata to pravico. Ne moreš pa trditi, da ti je na prvem mestu zdravje, kajti debelost to ni. Vem, da se ne sprenevedaš glede teže, se pa sprenevedaš glede zdravja. To so dejstva in tisti, ki jih pozna, zato ni neumen. Neumen je tisti, ki to zanemarja.
[/quote]
Eh, spet ena v crno belem svetu…
Tudi suhi ljudje zbolijo, debeli pa tudi ne zbolijo…
A zdaj, ce si debel, ne mores zdravo jesti in se truditi, kar najbolje ves in znas, da cetudi ti hujsanje ne gre, da vsaj v vsem ostalem sledis zdravim smernicam?
Kakšni so pa kaj tvoji odnosi, kajti tukaj deluješ precej živčno in napeto, da ne rečem vzvišeno. S takimi ljudmi življenje ni pesem.
[/quote]
Kar precej v redu, hvala, ker si vprašal/a. Poslovno in zasebno. Na obeh področjih so ostali ljudje, ki prenesejo resnico, še več, jo cenijo. In jo zmorejo tudi povedati. In to je vse, kar šteje.
A ni zanimivo, da so ravno debeli tisti, ki imajo slabe odnose, bolezni, so težko ali nezaposleni….? A vam to res nič ne pove?
Ne razumem, zakaj je treba ujčkat take, ki več kot očitno rabijo brco v rit, ne pa potuhe.
[/quote]
Ahjoj, a ni zanimivo, kako vzvišeno popolne ste nekatere MONe in kako rade se zgražate nad nepopolnostjo ostalih! Prosi Usodo ali karkoli, da se ti življenje ne zaplete, ker boš potem tudi ti lahko uživala ob “prijaznih” pridigah drugih …
Statistiko je potegnila iz svoje riti, enako svoje manire.
[/quote]
Ojoj, pa ravno ti boš zdaj o manirah?:-o Daj malo za sabo preberi. Od mene nisi slišala ene žaljivke, (si pa predstavljam, da resnica boli), medtem ko zate tega ne moremo reči.
Za gospo, ki išče statistiko, pa če je redna obiskovalka MON-a, res ne bi smela imeti težav z njo. Vsak dan tukaj gor jok in stok zaradi kg, pa da so zaradi tega problemi s partnerji pa v službi pa…..
Dajte si ženske že enkrat nalit čistega vina (pa kupit že tisto ogledalo).
Ahjoj, a ni zanimivo, kako vzvišeno popolne ste nekatere MONe in kako rade se zgražate nad nepopolnostjo ostalih! Prosi Usodo ali karkoli, da se ti življenje ne zaplete, ker boš potem tudi ti lahko uživala ob “prijaznih” pridigah drugih …
[/quote]
Nisem popolna. Sem pa v vsakem danem trenutku pripravljena slišati resnico in UKREPATI ustrezno. Zato mi gre tole jamranje totalno nekam. Najlažje je jamrat in tiščat glavo v pesek in upati, da bo minilo. Guess what, ne bo. Sama prideta samo davkarija in smrt. Za vse ostalo se je pa treba zmigat.
A ni zanimivo, da so ravno debeli tisti, ki imajo slabe odnose, bolezni, so težko ali nezaposleni….? A vam to res nič ne pove?
Ne razumem, zakaj je treba ujčkat take, ki več kot očitno rabijo brco v rit, ne pa potuhe.
[/quote]
Celo življenje sem dobivala “brce” zaradi debelosti.
Zdaj imam prvič potuho – in kilogrami kar kopnijo. 😊
Nisem popolna. Sem pa v vsakem danem trenutku pripravljena slišati resnico in UKREPATI ustrezno. Zato mi gre tole jamranje totalno nekam. Najlažje je jamrat in tiščat glavo v pesek in upati, da bo minilo. Guess what, ne bo. Sama prideta samo davkarija in smrt. Za vse ostalo se je pa treba zmigat.
[/quote]
Kaj pa je resnica?
Eno navadno dejstvo.
Bila sem debela. Dejstvo. Pika. Mene ni motilo. Debela, pa kaj? To je bila le ena od mojih lastnosti, imam jih pa se nesteto, dobrih in slabih, ki me delajo tocno to, kar sem!
In, ves kaj je se dejstvo? Da sem se pri 40ih, ko sem se zredila kot slon, koncno sprejela tocno tako kot sem!
Prej so me motila kolena, pa gleznji, pa rit, vse sem secirala in vecno nezadovoljna v oblacilih 38 na visino 178! Ko sem se posteno zredila, me ni motilo nic!
Kaj je torej resnica? Nic. Vsak od nas ima svojo.
Ojoj, pa ravno ti boš zdaj o manirah?:-o Daj malo za sabo preberi. Od mene nisi slišala ene žaljivke, (si pa predstavljam, da resnica boli), medtem ko zate tega ne moremo reči.
Za gospo, ki išče statistiko, pa če je redna obiskovalka MON-a, res ne bi smela imeti težav z njo. Vsak dan tukaj gor jok in stok zaradi kg, pa da so zaradi tega problemi s partnerji pa v službi pa…..
[/quote]
Torej pametovanje brez vsake podlage. Pričakovano.
joj babe, pa ne se no prepirat, to je čisto brezveze. temo sem odprla, da bi dobila konkretne informacije, kaj oblečete ostale, ki ste xxl. in kje kupujete obleko.
HVALA vsem, ki ste kaj konstruktivnega prispevale. tudi ideja o -21 do septembra mi je všeč. nekoč mi je že uspelo nekaj podobnega, ampak sem dobila nazaj. tipičen jo-jo efekt.
[/quote]
Kaj se sploh vtikujes v debele ljudi, ce ti gre nase jamranje tako na zivce? Aja.. ker uzivas v tem, da nas prcas in si filas ego!
Belo jeans krilo imam zelo rada, pa
bele in svetlomodre 3/4 hlace, imam se nekaj v A krojenih kril iz materiala, ki lepo pada. To je moja osnova. Vec parov lepih sandalov in natikačev.
Zgoraj pa nosim tunike. Ene so krojene poševno, ene so po stranskih robovih daljše, ene spredaj še sama malo skrajšam, da lepo padajo nesimetrično. Ene sem dala šivilji in in mi je vstavila temnejši material po stranskih robovih. V Kiku sem kupila luknjičaste majice v več barvah in mi je šivilja ta material všila ob straneh navadnih majic enake barve, ter z njim podaljsala rokave, ker imam rada pokrite roke do komolcev.
Dala sem sesiti 2 blejzerja s kratkimi rokavi iz kvatitetne tanke tkanine, v marelični in beli barvi. To imam za večerne izhode. Kombiniram z majicami brez rokavov z malce večjim dekoltejem in poletnimi krili malo čez kolena. Zraven lepa bežuterija in lepa mala torbica.
Vem, da sem predebela, pa se visoka nisem ravno. Vseeno sem našla nek svoj stil, ki mi pristoja. Raje imam enobarvna oblačila in brez nekih napisov. Kupujem praktično povsod, dostikrat kupim kaj v Kiku zaradi materiala in dolžine in dam potem še malo popraviti šivilji ali sama kaj popravim. Hlače kupujem v Kiku.
2x sem narocila iz Asosa, a nisem zadovoljna. Sicer mi je sivilja iz oblek na preklop naredila jakne, je pa material neprijeten. Tako da nerada kupim preko neta.
Ne nosim pa majic brez oblike. Tiste grozne tunike, kjer sta samo dva pravokotnika sesita skupaj, rokavi pa brezoblicno prisiti zraven. To me sele naredi debelo. Vsak zgornji del mora imeti obliko in biti krojen za mojo postavo hruške. Tudi jakne so vse dobro krojene, telirane. Zato da se opazi pas, ki je ožji in poudari zgornji del, ki ni tako izrazito močan. Izogibam se krojev in materialov, ki se grdo ovijejo okoli bokov in po možnosti še zlezejo gor. Rada imam majice, ki so strech, vzamem številko večje. Kupim v Kiku. V hlavnem ne nosim oblačil brez oblike, ne prevec pisanih in brez napisov. Lepo padejo nesimetrično krojene tunike, telirane bluze, telirane moške srajce če so res dobro krojene, ipd.
Upam, da sem kaj pomagala.
[/quote]
Obdrži svoje mnenje zase in bodi še naprej ponosna na svojo lepo postavo. Veš, ljudje so lahko debeli zaradi marsičesa, ni vedno vzrok lenoba in nažiranje.
Nikoli ne veš, kaj te v življenju lahko doleti, lahko tudi tebe doleti debelost, ali pa kakšna bolezen, ki ti bo onemogočala gibanje.
p.s. Zaenkrat nimam kakšnih posebnih problemov z debelostjo, za svoja leta sem čisto povprečna, nikoli, res nikoli pa ne gledam zviška debelih ljudi, ker ne vem, kaj se z njimi dogaja in kaj jih je do tega privedlo.
Nosim to, kar mi je vsec in se v tem dobro pocutim. Kazem speh na rokah in nogah, ker mi je oziroma se trudim, da mi je vseeno, ce drugi vidijo moje nepopolno telo. Sploh pa .. zakaj bi mogla jaz trpet vsa pokrita? Da bo drugim prikrajsan pogled na debele roke, medtem ko se bodo sami lahko odkriti hladili? Ne hvala. Na prvo mesto je treba dati sebe, svoje zdravje in dobro pocutje. Nekje na zadnjem mestu pa mora biti mnenje drugih 🙂
[/quote]
To je to. Meni je vroče in mirno oblečem majci na špzline in kratke hlače.
Meni bi se zmešalo, da bi bila pri tej vročini se debela zraven. Resno, pod nujno shujsat. Ker ne vem kako razgalit se pri 30 plus kilah ne mores, oziroma ni estetsko , da pa nosim dolge hlace, me vse veze in reze, vlece majce pod pazduho, pa razne dolge tunike..ni sans. Jaz bi shujsala pod mus..Sem suha, pa ne prenasam vrocine in da se mi vse na rit lepi itd…
Meni bi se tudi zmešalo, ce bi bila obremenjena s tujimi kilami. Tako obremenjena, da bi spregledala bistvo debate.
Na rit se pa lepi samo tistim suhicam, ki jim vakuum v glavi k sebi vleče.
[/quote]
Ampak meni je tako smešno, ko se ena debela užali kot majhen froc, kriči o žaljenju in žali. V isti sapi pa seveda zatrjuje, da je ona tista, ki jo žalijo, zaradi besed ‘debela si’. Lej oprosti, ampak vse napisano drži. Tudi če odmislimo videz, je z dodatnimi kilogrami vročino izjemno težko prenašati. Kaj je tu tako žaljivega zate? S svojimi primitivnimi izjavami samo dokazuješ, kako si sama nezadovoljna s sabo, ker ima zate kar vsaka suhica vakum v glavi samo zato, ker za razliko od tebe zna odložiti vilice, ko ni več lačna in kako si ji v resnici nevoščljiva. Pa očitaš ji, da je obremenjena s tujimi kilogrami. Sebe poglej, saj si tudi ti z njenimi, ker tudi ti njo zmerjaš na račun njene teže. Vprašaj se raje kaj je v tvoji glavi in ko boš ugotovila, se loti čiščenja in pospravljanja. Bo dosti dela.
Ampak meni je tako smešno, ko se ena debela užali kot majhen froc, kriči o žaljenju in žali. V isti sapi pa seveda zatrjuje, da je ona tista, ki jo žalijo, zaradi besed ‘debela si’. Lej oprosti, ampak vse napisano drži. Tudi če odmislimo videz, je z dodatnimi kilogrami vročino izjemno težko prenašati. Kaj je tu tako žaljivega zate? S svojimi primitivnimi izjavami samo dokazuješ, kako si sama nezadovoljna s sabo, ker ima zate kar vsaka suhica vakum v glavi samo zato, ker za razliko od tebe zna odložiti vilice, ko ni več lačna in kako si ji v resnici nevoščljiva. Pa očitaš ji, da je obremenjena s tujimi kilogrami. Sebe poglej, saj si tudi ti z njenimi, ker tudi ti njo zmerjaš na račun njene teže. Vprašaj se raje kaj je v tvoji glavi in ko boš ugotovila, se loti čiščenja in pospravljanja. Bo dosti dela.
[/quote]
Sam a veš, da nisem debela 🙂
Samo glupače in spozoruše so mi nižja klasa.
A drugač si tole vse med službo uspela natipkat?
Sam a veš, da nisem debela 🙂
Samo glupače in spozoruše so mi nižja klasa.
A drugač si tole vse med službo uspela natipkat?
[/quote]
Še bolj je smešno, ko vsaka debela misli, da v resnici sploh ni debela. Če so ti glupače nižja klasa, ni čudno, da težko shajaš sama s sabo. Ne, ne pišem med službo. Sem na bolniški s poškodovanim gležnjem. Sem si ga poškodovala med športanjem. Kaj je šport pa ti bo striček google povedal.