Kaj obleči v OŠ, sploh nimam svojega stila!?
Pozdravljeni!
Letos grem v 9. razred oš. Vsako leto pa se mi bolj dozdeva, da nekako sploh nimam svojega stila, v trgovini sploh nevem kaj kupiti, kar reče mami da je lepo to pomerim. Obleke,ki je meni všeč mami pa je sploh ne izpostavi (torej njej ni ušeč) sploh ne pomerim…Glavni razlog je v tem, da imam starejso sestro, ki se za moje pojme zelo “dobro” oblači. Ko mi sestra svetuje, sem oblečena res kul, takrat me skoraj usak ustavi in mi pove kako “hudo” sem oblečena. Včasih pa sestra ne gre z nama v trgovino. Tako sem prepuščena sama sebi (tudi mami se rada dobro obleče vendar takrat prosi sestro da ji pomaga).Tuhtam, ali bi bila majica všeč tudi sestri,mami me sprašuje če mi je kaj všeč, jaz pa nevem kaj naj storim. Vse moje prijateljice (nobena nima starejse sestre) si pac izberejo oblacila,ki so vsec njim, v katerih se dobro pocutijo. Seveda vcasih dobijo tudi kaksno kritiko ampak trgovke dandanes zelo dobro svetujejo in se obrnejo na njih. Mene pa sestra nenehno kritizira, tudi ce si kupim majico, ki njej ni vsec, mi pove da je lepa. Zato sem veckrat negotova. Katera stvar iz moje garderobe ji je vsec mi postane jasno sele, ko me prosi ce jo ji posodim. Ko gremo s sestro po nakupih jo sicer prosim za pomoc, a ona mi rece: kako naj ti pomagam, ce se zase nic ne najdem. In tako je vsakic. Vsak nakup se zakljuci z praznimi rokami in mojo jezo. Rada imam elegantna oblacila in rada se zrihtam. Ko pa je v trgovini toliko oblacil, da sploh nevem katera bi bila vsec tudi moji sestri. Npr. Za majico ki se mi zdi res grda sestra mimogrede rece: wau ta je pa res huda. Spet drugic se mi zdi ena res prekrasna, pa sestra rece: omg kdo pa to sploh kupi…Ce ne bi imela starejse sestre bi si lahko izbrala karkoli,meni bi bilo vsec. Tako pa se zdaj prevec bojim kritik s strani sestre. Zakaj ravno jaz nimam te žilice za modo? V hlačah in navadni majici ne maram it v šolo, pa vendar ne vem kako naj se oblečem, da bodo barve štimale, bluzice lepe in kakšen modni dodatek naj imam zraven?
Nočem biti tečna, vendar me zanima, po kakšnem kopitu odgovarjate/svetujete na zastavljena vprasanja iz forumov. Nekateri so temo odprli sele danes in imajo cca. 40 odgovorov. Jaz pa nestrpno cakam na Vas nasvet ze kar nekaj dni. Sem sploh objavila vprasanje oz. ga vi vidite, ali sem kaj narobe pritisnila?
Morda mi ne odgovorite ker sem napisala predolg spis?
Hvala za odgovor, modna navdušenka. Sedaj vsaj vem, da je bilo moje sporočilo objavljeno.
Res ne vem, kaj iščem sredi ženskega klepeta :/. No ja, mislila sem, da se bo našla kakšna prijazna, in mi kljub starostni razliki svetovala 🙂
Najbolje je, da se iz tega foruma umaknem.
Ne skrbite, pridem nazaj, ko odrastem, saj je ta forum res nekaj fantastičnega, kjer lahko svoje mnenje deliš z drugimi.
Lp
Karla
Poigraj se malo z barvami 🙂 nosi kar kar imaš na voljo ali pa prepstosto povej mami, kaj bi rada nosila, brez strahu 😉 ko si boš služila svoj denar, preko študentskega dela ali kako drugače pa si seveda kupi tisto, kar je všeč samo tebi, tako te tudi mnenja ostalih ne bodo tako motila in ti ne bodo pomembna, ker bo to del tvojega stila 🙂
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala in olajšala situacijo 😉
Lp,
S.