Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj pa abortusi?

kaj pa abortusi?

http://med.over.net/forum5/read.php?151,10450251
na tem postu se avtorica huduje, zakaj zdravstvena zavarovalnica plačuje zdravljenje neplodnosti.
Nihče pa ne pomisli na splave; zakaj družba plačuje pobijanje še nerojenih zdravih otrok (primeri okvarjenih plodov so izvzeti).
Mislim, da bi morali začeti s samoplačništvom najprej tu. Če se prav spomnim, se je tu oglasil le nekdanji minister Drobnič?; pa so ga dobesedno raztrgali.
Feministke in podobne luze, ne oglašajte se, ne bomo brali vaših nebuloz.

Moje mnenje je sledeče:
zelo neodgovorno se mi zdi, da v današnjem času sploh lahko pride do nezaželjene nosečnosti. (glede na osveščenost, izobrazbo, dostopnost kontracepcije) Ampak, dopuščam možnost, da se pač zgodi. In če ženska zato izbere prekinitev ki jo plača zavarovalnica, ok. ( premlada, prestara, bolna, nepreskrbljena… ) Razumem celo, da se lahko zgodi še enkrat, čeprav mi gre zelo težko v račun…
Ampak, da se taisti ženski, ki je enkrat že splavila otroka pa se iz tega ni nič naučila, ( previdnost, zaščita) To zgodi še, tretjič in še kaj zraven, ne tega pa ne razumem in me milo rečeno moti! Takšnim posameznicam bi bilo na mestu zaračunati storitev, ali jih začasno (ali pa trajno ) zaščititi, ( zaradi mene tudi sterilizirati) z njihovim privoljenjem , ali brez njega.
Se komu zdi to agresiven, sporen, pravice jemajoč način?
Tisti naj pomisli še enkrat, kaj je splav, kako ga naredijo, kakšna je posledica.
In če še vedno začuti, da bi bilo zgoraj omenjeno ravnanje vdor v pravice žensk, naj si pogleda kakšne slike splavljenih, umorjenih otrok!
Lp

Oh, to bo verjetno v redu, ker dojenček stane tudi državo. Stane zdravstvo zanj in vse dokler ne pride do denarja, stane šolanje…otrok je že dovolj. Bi znal bil to problem trpečih opazovalcev zdravljenja neplodnosti…že sedaj je drago, ko se rodi bo spet drago…namesto, da bi za ta denar…

Ne, zakaj? A ce imas materino znamenje si ga lahko samo enkrat odstranis? Rak se samo enkrat obseva?

Zakaj bi bil torej drug skupek nezazeljenih celic drugace obravnavan?

--- I swear, by my life and my love of it, that I will never live for the sake of another man, nor ask another man to live for mine.

Tudi zdravljenje neumnosti bi morali plačati samo enkrat. Kot da je splav nekaj česar se ženske poslužujejo z največjim veseljem

Pa nam razloži, kdaj pride recimo duša v človeka? Ali je to takoj ob spočetju? In naprej, če je tako, pri splavljenih zarodkih se ta duša kaj hitro vrne v nek skupek energij in lahko precej hitro začne nov ciklus. Kaj pa pri količini odvzetih, oplojenih in zamrznjenih jajčecih? Koliko časa čakajo na toplo maternico, nekje globoko zamrznjeni? Ali jo sploh kdaj dočakajo- nekateri?
Ni ali je enostavno

Po mojem je prav, da je abortus brezplačen…
Ker v nasprotnem primeru bi revene ženske hodile k razno raznim mazačem, oz. bi se posluževale raznih domačih metod, ki so večkrat lahko smrtno nevarne. Popravljanje posledic mazaških aborusov državo stanejo mnogo več, kot splav.

Skratka, če bi bil abortus plačljiv bi nastradale revne ženske. Bogate, bi si ga lahko privoščile v tujini.

New Report

Close