Kaj pa C3
Avto je simpatičen, tako organski mi deluje.
Je zelo mehek za vozit, kar je bolj primerno za mestno vožnjo. Tudi servo je zelo odziven za lažje parkiranje. Kolikor je majhen je v notranjosti kar prostoren.
Opcija v tem rangu je tudi lahko:
– Ford B-max, ki nima B stebrička: http://avto.over.net/aktualno/novosti/novo-doma-ford-b-max/ (na test ga dobim enkrat po novem letu – februarja)
– Opel Meriva z zadnjimi narobe se odpirajočimi vrati: http://avto.over.net/testi/opel_meriva_1_4_turbo/
V izbiro bi lahko sodil recimo tudi Hyundai ix20: http://avto.over.net/testi/hyundai-ix20-16-crdi-style/
Precej podobna temu modelu je še Kia Venga.
Uf, se opravičujem. Sedaj sem šele videl, da sprašujete o C3 in ne o C3 Picasso. Ne vem zakaj sem imel v glavi ta avto.
Konkurenca pri C3 je še toliko večja. Fiesta, Corsa, Polo, MiTo, Yaris, i20, Rio…
Evo mene, pred 9 leti mi je mož za božič kupil ta avta in odkar ga imam je odličen. Vsako leto redni sesrvis in avto dela brez problemov, tudi zdaj, ko gre že v častitljiva leta, je z njim še vedno vse brezhibno. jaz sem res s tem avtom zelo zadovoljna! je malo višji, višje sediš in oblika mi je zakon, imam tudi vso dodatno opremo notri in zunaj, črne barve je, kar da avtu tako ali tako še nekaj več, lepše in bolj šik izgleda. če bi imela denar, si zagotovo kupim novega, ker mi je tista panoramska streha zelo kjut, ampak žal ni denarja, da bi si zdaj to špogala, torej bom vozila moj c3 do konca. Jaz imam 1.4. motor in registarcija me pride vse skupaj samo cca300evrov, zdaj, ko po novem nimam več kasko zavarovanj, ker je avto že toliko star in se mi ne spalač več… Pa kakor je avto med majhnimi ima velik prtljažnik, pa sedeže zadaj lahko še podreš, je placa uhhh. pa notri se komot sedi, za majhen avto je res komot.
Izberi takega, da ti bo dobro služil! Srečno!
Dobila sem ga pred dvema letoma od moža. Pred tem navdušenka nad velikimi nemškimi avtomobili, on mi pa podari tega majhnega francoza – šok. Zdaj ga ne zamenjam več za nič drugega, tudi ko bom menjala avto, bom iskala v tej smeri. Je dovolj majhen za mestno vožnjo, dovolj velik tudi za večji nakup v trgovini, varen, je pa res, da ni družinski avto. No, vglavnem se tako vozim sama oz z otrokom.
Imam C3 8 let.
1. varen takle majhen avto nikakor ni, zato sedaj iščem večjega.
2. slabo potegne, v klanec sploh.
3. imela kar nekaj popravil, enkrat mi je crknil med vožnjo sredi Tržaške (400€ popravilo)
4. menjala že tudi klimo (800€ popravilo)
5. pri tem da ima manj kot 40.000km in redno servisiran.
mislim, da je zelo pavšalno, če ne celo krivično, da se kritizira avto, da ne potegne…pri tem pa se kritizira recimo c3……c3 ima cel spekter motorjev, tudi močnejših in poskočnejših, zato če imamo izkušnje z 1.1. motorjem, ne moremo dajati takih pavšalnih ocen na celotno paleto tega modela.
glede okvar…..tudi pregrešno dragi nemci se kvarijo……pri tem pa upoštevajte da vas samo na rednem servisu brez težav upalijo za kakih 500 eur.
Evo, našel, test Citroen C3: http://avto.over.net/testi/i2819/
Uf, tole je pa kar kriza. No, jaz sem ga imela 5 let, prevoženih 130 000 km, nekje isti letnik kot tvoj, vendar dizla.
Me je pa tudi enkrat pustil sredi ceste pri enih 80 000 km. Ena mala stvarca sicer, toda razdreti je bilo treba celo mašino in je bilo kar drago. Še posebej, ker v takem primeru ga lahko le na citroenov servis zapelješ.
Drugače je pa kar fajn avto, čist ženski. Poraba je bila nekaj čez 4 litre. Čeprav imam sedaj ford fusiona, ki ni tako lep, mi je pa bolj praktičen.
Uf, tole je pa kar kriza. No, jaz sem ga imela 5 let, prevoženih 130 000 km, nekje isti letnik kot tvoj, vendar dizla.
Me je pa tudi enkrat pustil sredi ceste pri enih 80 000 km. Ena mala stvarca sicer, toda razdreti je bilo treba celo mašino in je bilo kar drago. Še posebej, ker v takem primeru ga lahko le na citroenov servis zapelješ.
Drugače je pa kar fajn avto, čist ženski. Poraba je bila nekaj čez 4 litre. Čeprav imam sedaj ford fusiona, ki ni tako lep, mi je pa bolj praktičen.[/quote]
Za 8 let star avto je to malo kilometrov. Ni dobro za avto, da preveč stoji.
-pojma nimaš kaj je udobje…
-idealen za po mestu? ja, če ne znaš parkirat…v bistvu je manjši avto težje parkirat ker ima manjši rajdni krog…
-varčen je lahko tud velik avto , če ga znaš vozit in če delaš relacije…
-haha, brez okvar…ja, če smatraš kot okvaro zaribanje motorja…ostalo je pa potrošni material…
Misliš da je še zakon?