Kaj pa če….
….je res nekaj na tem.
Za kaj točno gre. Sodelavki sta se pred dobrimi tremi tedni vrnili iz Anglije (službene poti) kjer sta si nabavile ionsko magnetne zapestnice znamke triton ali nekaj takega (baje je v UK vlada prava evforija in jih lahko dobiš skoraj na vsakem koraku pa sta jih kupili tudi onidve).
Itak ne verjameta v te zadeve, tako sta zatrjevali obe, ampak so bile poceni pa še dobro zgledajo (izgled naj bi bil po njunem glavni razlog za nakup).
No danes pri kavi smo jih malo zbadali, da se pa ta zapestnica res ne poda k čisto vsaki obleki, če sta jih že kupili zaradi izgleda. Potem pa ena pribije, da dejansko skoraj ne čuti več težav z artritisom (ima lažjo obliko) pa se je razvnela debata, da je to placebo efekt. Jaz osebno sem ga najmočneje zagovarjal (čudna so pota placebo efekta). Druga pa je rekla, da ima občutek, da ni več tako utrujena…. ok. to je pa že preveč.
Kaj o teh zadevah menite vi? Sem preveč ozkogleden in je dejansko nekaj na tem, ali …
Placebo (beri alter zdravila proti prehladu) preizkusila 1x in nikoli več. Dobila tako angino za AB.
švesterica: ne gre za komercialno (marketinško) potezo amak za dokazano znanost.
mimoidoči:če imata tvoji sodelavki zapestnico Trion:Z (predvidevam, da je ta, glede na to, da si napisal “triton ali nekaj takega”) ti lahko povem, da dejansko deluje. (lastne izkušnje in raziskave)
Zadeva je Japonska in je iz strani japonskega ministrstva za zdravje registrirana kot zdravstveni pripomoček. Je pa res, da na trgu najdeš precej “smeti”, ki so”kao” ionske zapestnice.
Jaz jo imam že več kot eno leto in ti lahko povem, da je moje splošno počutje precej boljše (nisem več tako utrujena, imam bistveno več energije), moji mami pa je pomagala pri bolečinah v hrbtu.
Preden vsi nejeverniki in skeptiki začnete udrihat si mogoče prej kaj preberite o ionskih terapijah in o magnetnih terapijah. Pa kakšno resno raziskavo preberite.
A ni čudno, da je v zaplankani Sloveniji vse natega le “orto tablete”, ki ti jih predpiše zdravnik niso.
Ste se kdaj vprašali kaj zdravila uradne medicine naredijo tvojemu telesu, ali niso morda samo nateg (ne gre metati vse v isti koš jih je po večina narejenih samo zato, da blažijo bolečine oz. stranske efekte, ki jih povzročijo nekatere druga zdravila in potem kar naenkrat rata cela veriga zdravil…meni to diši na nateg)
Jaz vem, da bodo letos moji znanci in prijatelji končno dobili izvirno darilo od mene:-) imam to srečo, da se službeno veliko potikam po svetu in sem tako te zapestnice tudi kupila. V sloveniji jih verjetno še nekaj časa ne bo dobiti (moja domneva, glede na to, da jih ni še nikjer pri naših sosedih).
papa
sori, v čudeže ne verjamem in da bi neka zapestnica bila univerzalno dobrodejna in zdravila revmo in filala z energijo, je zame neumnost prve vrste. Futer za naivne, kaj pa.
Seveda gre za komercialne fore, kaj pa drugega. Zraven po mojem paše tudi energetsko spodnje perilo pa zastonj karta za kakšno terapijo, kjer te filajo z energijo direkt iz vesolja
Poglej čez planke – na mestu tvojih znancev bi bila bolj vesela kakšnega dobrega čajčka iz slovenskih gorskih rožic :-)))
“In vendar se vrti” je rekel Galileo Galilei, ko so ga inkvizitorji obsodili herezije in je moral preklicati svojo trditev, da se zemlja vrti okoli sonca. Na eni strani znanost na drugi strani pa… različno, včasih zaplankanost, včasih strah ali pa preračunljivost… (vsak pri sebi bo že vedel v katero kategorijo spada in zakaj nekaj apriori zanika).
Cel kup izumov, ki so danes vsakdanji in jih s pridom uporabljamo, so šli po poti “vrtenja zemlje”.
dej no dej in Meta 1: ni treba verjeti v čudeže, ker ne gre za čudež ampak za znanost. Da ne bosta nevedna hodila po svetu vama predlagam, da si prebereta kakšne raziskave na temo vpliva negativnih ionov na človeški organizem in kako vpliva magnetna terapija na človeka. Mogoče lahko za začetek prebereta tole:
http://www.negativeiongenerators.com/negativeionsresearch.html
http://www.magnetictherapyfacts.org/magnetic_therapy_research.asp
Je pa res, da so ljudje leni in se jim niti ne da potruditi, da bi bili bolj razgledani (malo pobrskati po medmrežju, kaj prebrati…), zato je bistveno bolj udobno, da enostavno rečeš “to je bullshit” (človeška lenoba in apatičnost prinaša nevednost in ustvarja ovce). Takšnim “ekspertom” predlagam, da svoja “znanstvena dognanja” objavijo na kakšnem znanstvenem forumu.
In še nekaj. Res je, kot sem tudi že zapisala, da je na trgu vse preveč “smeti” – ponaredkov in je težko ločiti zapestnico, ki znanstveno dokazano deluje, od onih drugih (velja tudi v drugih primerih ne samo za to konkretno zapestnico). Vendar se da in kvaliteta slej kot prej pride na površje, smeti pa odplakne.
Najbolj pri vsem pa me preseneča ko vidim, da “kritični umi” in goreči nasprotniki potem največkrat podležejo poceni marketinškim trikom in kupijo ravno takšen kitajski ponaredek (od magnetnih gat do energijskih nogavic in energijskega sekret papirja, ker se jim na vratih pokaže brhka mladenka, ali pa imajo z nakupom možnost v žrebanju za 1 mio €….
papa
poglej čez planke: sem danes pri mojih sodelavkah pogledal kaj točno imata in imata Trion:z, sem šel pogledat tudi na njihovo www stran, če še koga zanima…http://www.trionz.co.uk/…. priznam, da o teh zadevah nimam pojma in si bom res malo pobrskal po netu, da preberem kakšno raziskavo…. da ne bom, kot pravi poglej čez planke, neveden hodil po svetu:-))
To pa nikakor ne drži!!!!!
Na njihovi strani so lepo našteti vsi izdelki in pod vsakim je navedena tudi cena, in te se začnejo pri 19 funtih za zapestnico in gredo do 40 funtov za verižico. Več si lahko ogledate na strani http://www.trionz.co.uk/Category/1-dual-loop-bracelet.aspx
Kar pa se tiče samega izdelka moram reč, da ga imam že skoraj eno leto in ga nosim vsak dan (imam namreč zapestnico). Ko sem si jo pred enim letom nabavil v Angliji, sem jo kupil predvsem zaradi tega ker mi je bila vizualno lepa (sem pač tipo, ki ima vedno nekaj okoli zapestja – tako ali dugačno zapestnico) in nisem dajal kaj preveč pomena vsemu temu v zvezi z zdravljenjem in boljšim počutjem. Potem pa ko sem jo že nekaj časa nosil in sem čutil da je nekaj drugače, nisem pa vedel kaj in zakaj, sem o zadevah (magnetni terapiji in negativnih ionih) začel malo brati. In kar sem prebral moram reč, da me je prepričalo. In ko sem potem začel gledati za nazaj, sem ugotovil, da je večina trditev, ki jih lahko preberete na strani prodajalca zapestnic dejansko držala. Sam se namreč kar dosti ukvarjam z različnimi športni in dejanko sem opazil razliko – manj bolečin, hitrejše okrevanje po naporu, boljše počutje že med izvajanjem športa itd. Placebo efekt? Po vsem kar sem prebral o tem ne verjamem, da je samo placebo.
In še za vse, ki bi si radi razširili znane o tem področju sam prejšnič našel en zanimiv članek vreden ogleda. Naj si ga vsak zase prebere in se potem odloči ali verjame v to ali ne – http://moso-technology.com/blog/2010/08/energy-balance-in-the-body-is-a-key-to-better-health/
Jest vem samo nekaj. Svoji zapestnici se ne odrečem več.
Najbolj smešni so mi tisti neverniki, ki prvo udrihajo čez vse potem pa jih čez nekaj časa vidiš z eno zapestnico, s katero so javno nategnili množice in množice. Sicer potem zatrjuje da je on to kupil samo iz vizualnih vzgibov a ne.
Nekaj podobnega se je dogajalo letos čez lužo in nekje po EU. Dotična firma, ki proizvaja zapestnice na kitajskem je imela super promocijo, s tem da so pokazali kako ti lahko njihova zapestnica pomaga – in to takoj ko jo daš gor.
Delovanje pa so dokazovali nekako tako – http://www.youtube.com/watch?v=6gIMxjr3n5U
Dejansko pa zadeva deluje tako kot je prikazano na tem filmčku – http://www.youtube.com/watch?v=Piu75P8sxTo
In potem vidiš da ljudje v znanost sicer ne verjamejo (dokazane raziskave o pozitivnih vplivih magnetov in ionov) ampak verjamemo v te instant neumnosti, hehe. bogi oni.